Μετάβαση στο περιεχόμενο

ada

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

ada's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. κι εγώ Pero το ίδιο σκέφτομαι να κάνω. Σε περίπτωση καταγγελίας τι μπορεί να συμβεί? απλά να διακόψουν τις εργασίες και να μας ζητήσουν να βγάλουμε άδεια...σωστά? Σε παρακαλώ να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής εδώ: http://www.michanikos.gr/ftopic195.html Τα greeklish απαγορεύονται. Αν δε μπορείς να τα αποφύγεις δες ΕΔΩ. Μπορείς να διορθώσεις τη δημοσίευσή σου πατώντας πάνω δεξιά την επεξεργασία. Είναι η πολλοστή φορά που σου γίνεται η ίδια παρατήρηση: http://www.michanikos.gr/viewtopic.php?p=40589&highlight=#40589 http://www.michanikos.gr/fpost38808.html#38808 anka
  2. Σας ευχαριστώ και τους 2. το πρόβλημα μου είναι το εξής... Ρώτησα στην πολεοδομία και μου είπαν ότι επειδή ανήκει στην περιοχή τις Πλακας πρέπει να πάρω έγκριση από το υπουργείο πολιτισμού και μετά να βγάλω κανονική άδεια με σχέδια φορολογικά κτλ....και εμενα μου φάνηκε αρκετά περίεργο, γιατί αυτές είναι εργασίες που θα μπορούσε να τις κάνει ο καθένας στο σπίτι του και χωρίς μηχανικό. η μονη διαφορα είναι ότι τους έχω βγάλει τα σχέδια εγώ ως μηχανικός. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω τελικά. Εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε? Σε παρακαλώ να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής εδώ: http://www.michanikos.gr/ftopic195.html Τα greeklish απαγορεύονται. Αν δε μπορείς να τα αποφύγεις δες ΕΔΩ. Μπορείς να διορθώσεις τη δημοσίευσή σου πατώντας πάνω δεξιά την επεξεργασία. Είναι η πολλοστή φορά που σου γίνεται η ίδια παρατήρηση: http://www.michanikos.gr/viewtopic.php?p=40589&highlight=#40589 http://www.michanikos.gr/fpost38808.html#38808 anka
  3. Πρόκειται να ανακαινίσω ένα διαμέρισμα στην Πλάκα. Όμως δεν έχω αλλαγή διαρύθμισης, μόνο ένα άνοιγμα σε υπάρχον τοίχο μη φέρων. Θα αλλάξουμε πλακάκια στο μπάνιο και στο πάτωμα της κουζίνας, είδη υγιεινής και έπιπλα κουζίνας και φυσικά θα βαφτεί εσωτερικά το σπίτι.Δεν είναι διατηρητέο. Τι χρειάζομαι για να είμαι νόμιμη? Αν δεν ρίξω τον τοίχο αλλάζει κάτι?
  4. τελικά έβαλα το autocad το 2009 και όλα καλά!!!! Ευχαριστώ πάντως! Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  5. 1) εγώ αυτό που έχω συμπεράνει με τις άδειες μικρής κλίμακας, είναι ότι καλύτερα να λες στον πελάτη να τι βγάλει μόνος του μια που μπορεί να το κάνει και μετά να είσαι πολύ προσεχτικός σε αυτά που θα κάνεις ώστε και η δουλειά να γίνεται σωστά και να γλιτώσεις το τζάμπα τρέξιμο! εγώ θέλω να ανοίξω πόρτα σε ένα τοίχο εσωτερικό και μου ζήτησαν από την πολεοδομία ολόκληρη κατάθεση φακέλου με φορολογικά και και και....δεν είναι καλά νομίζω!!! 2) η αλήθεια είναι ότι όταν κόβεις δελτίο πρέπει να σου πληρώσει και το φπα! εμείς δεν κόβουμε απόδειξη για να συμπεριλαμβάνεται το φπα.κόβουμε δελτίο που όταν κοπεί επιβαρύνεται με το 19% άρα άμα δεν το έκοβες δε θα το πλήρωνε ο πελάτης...τώρα που θα το κόψεις αυτός επιβαρύνεται με το φπα και εσύ με την παρακράτηση! Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  6. είμαι αρχιτέκτονας μηχανικός, δεν ξέρω αν θα ήταν πιο σωστό να μας δώσει τη γνώμη του κάποιος πολιτικός μηχανικός.
  7. Έχω αναλάβει την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στην Πλάκα. 1. Θέλουμε να ανοίξουμε σε έναν τοίχο μια πόρτα, δεν υπάρχουν σχέδια με κολώνες ή τοιχεία, αλλά με βάση αυτό που είδα μάλλον στο σημείο εκέινο δεν υπάρχουν. Πώς θα είμαι σίγουρη αν αυτό ισχύεί; Υπάρχει κάποιος μηχανικός που κάνει αυτή τη δουλειά; 2. έχω μπερδευτεί τελείως με τις άδειες. Τελικά απαιτείται μικρής κλίμακας, επισκευών ή τίποτα; θα γκρεμισουμε δύο μικρές προεξοχές τοίχων και το παραπάνω άνοιγμα. Εξωτερικά δεν πειράζουμε τίποτα. Θέλει έγκριση ΕΠΑΕ; 3. Για να βάλω κάδο στο δρόμο κάτω από το σπίτι που πρέπει να κάνω αίτηση, στο δήμο ή στην αστυνομία; 4. Όσο για την αμοιβή μου, αν κόψω δελτίο γίνεται παρακράτηση φόρου; Ποιος πάει στην εφορία να την πληρώσει, εγώ ή ο πελάτης;
  8. Το δοκίμασα κι αθτό αλλά τίποτα! Κανείς μας δε μπορεί να καταλάβει τι έγινε! Απλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μου δημιουργεί το πρόβλημα όταν βγάζω ή βαζς στοιχεία στο σχέδιο.εκτός από copy paste έχω πρόβλημα και στο να δημιουργήσω block. Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.
  9. ο υπολογιστής είναι καινούριος και παρακολουθείτε και από τεχνικό, ο οποίος ήρθε χτες και είπε ότι το pc δεν έχει πρόβλημα απλά δεν ήξερε από autocad. χτες μάλιστα κάναμε απεγκατάσταση του προγράμματος και το ξαναπεράσαμε, αλλά καμία λύση. το περίεργο είναι ότι το ίδιο αρχείο σε autocad 2005 σε άλλο υπολογιστή ανοίγει κανονικά και κάνει copy paste σε μισό δευτερόλεπτο. Κάτι που ίσως βοηθάει είναι ότι μέσα στο σχέδιο υπάρχουν blocks που μεταφέρθηκαν από αρχεία archicad. Βέβαια και παλίοτερα με τα ίδια blocks δούλευα και δεν είχα πρόβλημα!
  10. Δουλεύω στο autocad 2008 και σε μια σειρά σχεδίων εδώ και περίπου 2 μήνες έχω προβλημα στο copy paste και από άλλα σχέδια και μέσα στο ίδιο σχέδιο. αν το ίδιο σχέδιο το ανοίξω από άλλο υπολογιστή δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα. από τον δικό μου κολλάει και κάνει πάνω από 20 λεπτά να κάνει paste και πολλές φορές δεν κάνει καθόλου. έχω κάνει καθαρισμό του σχεδίου, το έχω σώσει σε άλλο φάκελο ή στην επιφάνει εργασίας αλλά τίποτα. Παρατήρηση: Χρησιμοποιείτε την αναζήτηση πριν ανοίξετε καινούργιο θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, [ckiriako]
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.