Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sueno

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

sueno's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. sueno

    ANSYS

    Ακομη μια ερωτησουλα... Ξερει καποιος πως μπορω να περιστρεψω ενα στοιχειο beam κατα 90 μοιρες? Εχω σχεδιασει ενα γραμμικο φορεα, αλλα το προγραμμα εβαλε τον ισχυρο αξονα περιστραμμενο κατα 90 μοιρες απο οτι θα ηθελα, πως μπορω να το περιστρεψω? Αναφερομαι στο Ansys Classic, οχι το Workbench. Ευχαριστω εκ των προτερων!
  2. sueno

    ANSYS

    Καλημέρα, είμαι 5ο έτος φοιτητής πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ και χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Για τη διπλωματικη μου εχω επιλεξει μια χαλυβδινη δικτυωτη σιδηροδρομικη γεφυρα στην οποια θα κανω ελεγχο κοπωσης με το Ansys. Αρχικα ομως πρεπει να προσομοιωσω το συνολικο φορεα. Η γεφυρα, οπως ειπα, αποτελειται απο χαλυβδινα μελη και εδραζεται σε βαθρα απο σκυροδεμα. Για την προσομοιωση των χαλυβδινων μελων χρησιμοποιησα στοιχεια ΒΕΑΜ188 και για τα βαθρα SOLID186. H ερωτηση μου ειναι, πως μπορω να συνδεσω τα στοιχεια αυτα ωστε να μεταβιβαζονται οι δυναμεις απτη γεφυρα στα βαθρα? Στηριξεις εχω βαλει μονο στο κατω πελμα του βαθρου (δεσμευση ολων των βαθμων ελευθεριας) και οχι στο σημειο που υπαρχει το εφεδρανο. Προφανως πρεπει καπως να εξασφαλιστει η συνδεση μεταξυ των 2. Αυτο που επιχειρησα να κανω, ειναι να δημιουργησω ενα νεο ιδεατο ογκο (υψους 0,10m) στην κορυφη του βαθρου που θα περιλαμβανει ως keypoints τα σημεια των εφεδρανων και στη συνεχεια να ενωσω αυτον τον ογκο με τον αρχικο ογκο του βαθρου μεσω της εντολης modelling> operate >booleans> volumes ετσι ωστε να δημιουργηθει ενας νεος, ενιαιος που στην ουσια θα δεσμευει τα εφεδρανα και θα μεταφερει τις δυναμεις τους στη βαση του βαθρου. Η σκεψη αυτη ωστοσο δε λειτουργει σωστα. Το προγραμμα μου βγαζει σφαλμα υποστατικου φορεα και δεν ξερω πως να το διορθωσω. Υπαρχει καποιο λαθος στη φιλοσοφια της προσομοιωσης? Ή καποια αλλη προταση? Απο το ψαξιμο στο Ansys Help ειδα κατι για συνδεση επιφανειων με ενα element που λεγεται spot welds αλλα δεν ξερω αν ειναι καταλληλο για τη δικη μου περιπτωση... Ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.