Jump to content

ikoutoulas

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Contact Methods

 • Skype
  ikoutoulas

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

685 profile views

ikoutoulas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

15

Reputation

 1. Καλησπέρα. Οι τράπεζες έχουν σταματήσει να λαμβάνουν δικαιολογητικά για οικονομική προέγκριση από τα μέσα Δεκέμβρη εως ότου βγει ο καινούριος οδηγός ΤΟΥ ΝΕΟΥ προγράμματος. Αυτή την πληροφορία έχω ακούσει. Αν μας προβληματίζει κάτι είναι αν η κατηγορία 70-30 γίνει 50-50 όπως ακούγεται και αν οι εκκρεμούσες αιτήσεις που δεν έχουν υπαχθεί, μπουν σε αυτή. Ή αν θα υπάρξει νέα υπαγωγή με το παλιό πρόγραμμα με τους ήδη υπάρχοντες όρους με χρηματα που θα προκύπτουν από εργα που υπάχθηκαν και είναι ανεκτέλεστα ή απεντάχθησαν έως και τα τέλη του 2014.
 2. ναι ισχύει όπως το λές terry. Μπορεί να τρέξεις να τα πάρεις και μετά όντως να τα επιστρέψεις με τόκο. Αυτό εξαρτάται από τον προγραμματισμό που έχει κάνει ο καθένας. Απλά το αναφέρω γιατί κάποιος ρώτησε αν πρέπει να δώσεις και το πιστοποιητικο επιτυχούς εξέτασης.
 3. Λοιπόν. Μόλις μου απάντησαν στο τηλέφωνο. Είναι πολύ ευγενική. Μου εξήγησε οτι δεν πρόλαβαν να βγάλουν ανακοίνωση στο buildingcert και στο ΥΠΕΚΑ, γιατί τους πρόλαβαν τα site Που διαβάζουν τη διαύγεια. Οπότε: Αναμένουμε εντός της ημέρας να αναρτηθούν σχετικές οδηγίες στο buildingcert. Τα δικαιολογητικά είναι όντως αυτά που σκανάραμε και στείλαμε. Αυτά τα δικαιολογητικά θα στείλουμε πρωτότυπα. Ενδεχομένως τις αποδείξεις επειδή είναι φορολογικό στοιχείο θα τις στείλουμε σε φωτοτυπία. Κυριακή κοντή γιορτή. Refresh στο buildingcert. Αναφορικά με τις εξετάσεις: Έστω οτι δεν έχεις δώσει εξετάσεις, καταβάλλεται η επιχορήγηση αλλά αν χάσεις την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή ( είτε λόγω εξετάσεων είτε λόγω άλλου λόγου όπως αναφέρει ο οδηγός) τότε επιστρέφεις την χρηματοδότηση. Οπότε χρηματοδότηση και εξετάσεις για την ώρα αναξάρτητες. Αυτά.
 4. Καλημέρα. Θεωρώ οτι πρέπει να βγάλουν μια διευκρινιστική γιατί δημιουργούνται αρκετές απορίες. Τα δικαιολογητικά δεν αλλάζουν και τα έχουμε στείλει ηλεκτρονικά. − αντίγραφο εκκαθαριστικού σηµειώµατος του οικονοµικού έτους 2013 − υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 µε επικύρωση του γνησίου της υπογραφής, µε την οποία ο υποψήφιος δηλώνει ότι είναι αληθή όλα τα στοιχεία που συνοδεύουν την αίτησή του, − δήλωση συµµόρφωσης µε τον κανονισµό De Minimis Ο οδηγός λέει για καταβολή χρηματοδότησης αφότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών. Όμως στην εν λόγω απόφαση αναφέρει για αποστολή πρωτότυπων δικαιολογητικών. Το μόνο σίγουρο είναι οτι ο οδηγός εφαρμογής και πρόσφατη υπαγωγή έχουν κάποια στοιχεία που συγκρούονται μεταξύ τους. "Με την ολοκλήρωση των ελέγχων και εφόσον πληρούνται τα κριτήρια επιλεξιµότητας, δίνεται έγκριση µεταφοράς του ποσού της ενίσχυσης στον τραπεζικό λογαριασµό του δικαιούχου. Η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται σταδιακά, µετά από κάθε κύκλο του Προγράµµατος". Έχουν ολοκληρωθεί οι πίνακες ένταξης και δυνητικών δικαιούχων. Σύμφωνα με τον οδηγό πρέπει για να καταβληθεί η ενίσχυση, οι εγκεκριμένοι να έχουν αποκτήσει την άδεια του ενεργειακού επιθεωρητή. Άρα εδώ προκύπτει το εξής: Αρκεί μόνο η αναγγελία έναρξης με το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης μέχρι 30/06/2014 ή θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί και οι εξετάσεις; Μήπως είναι πιεστικό κατα κάποιο τρόπο (λόγω σύμπτωσης ημερομηνιών) με τις εξετάσεις; Αν δεν βγάλουν διευκρινιστική δεν πρόκειται ποτέ και να απαντήσουν στο τηλέφωνο. Οπότε υπομονή αδέρφια. Υ.Γ. Τελικά στον οδηγό γράφει όντως για αποστολή πρωτότυπων δικαιολογητικών.
 5. Εχει καταλαβει κανεις που στελνουμε τα πρωτότυπα δικαιολογητικα; Το σημειο που επικαλειται ως αναφορα στον οδηγό της 20ης /09/2013 γράφει για ηλεκτρονική υποβολή. Αφου εχει γινει αυτο το βημα. Υποτίθεται οτι πρέπει να ξεκινήσουν οι καταβολές.
 6. Τι εννοείς ως κλασσική; Τοιχοποιϊα πως είναι κατασκευασμένη; Πρέπει να ξεκινήσεις από το έδαφος; Τι συντελεστές θερμοπερατότητας έχεις και τι θες να πετύχεις;
 7. Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΝ νεα απόφαση υπαγωγής ωφελουμένων στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον που στην πλειοψηφία του αφορά τις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Συνολικά υπάγονται: 554 Ωφελούμενοι, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό επενδύσεων 6.497.385,79 € http://www.etean.com...ent4.aspx?ID=50 Click here to view the είδηση
 8. Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΝ νεα απόφαση υπαγωγής ωφελουμένων στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον που στην πλειοψηφία του αφορά τις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Συνολικά υπάγονται: 554 Ωφελούμενοι, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό επενδύσεων 6.497.385,79 € http://www.etean.com.gr/PublicPages/NewsAnnouncement4.aspx?ID=50
 9. Καλημέρα, καλό θα ήταν να ρωτήσεις την τράπεζα στην οποία απευθύνεσαι και να σε κατευθύνει αντίστοιχα. Κατα γενικό κανόνα σημειώνεις την δαπάνη ως έχει και η Τράπεζα καλεί τον ωφελούμενο να καταθέσει το ποσό της διαφοράς στο σύνολό του και ύστερα να πάρει την προκαταβολή. 2106241840 θα πάρεις αυτό που θες αν και το πιο πιθανό είναι να σου πουν να στείλεις e-mail. Καλημέρα, από σχετική ερώτηση στο helpdesk πήρα την παρακάτω απάντηση Αγαπητέ κύριε, Η μόνωση ταράτσας είναι επιλέξιμη δαπάνη και, όπως ορίζει το πρόγραμμα, επιδοτείται με 40 ευρώ/m2 και όχι 50ευρώ/m2, τιμή που αφορά σε άλλη δαπάνη, και δεν δύναται να αυξηθεί λόγω κόστους. Στην περίπτωση μόνωσης στέγης (κατηγορία 2Α Για δώμα: 40 €/m2) επιλέξιμες δαπάνες για το Πρόγραμμα είναι οτιδήποτε αφορά την θερμομόνωση, υγρομόνωση (υλικά, εργασία και ΦΠΑ). Επίσης, ως προς το εμβαδό, επιλέξιμο είναι το ολόκληρο το εμβαδό της κεκλιμένης στέγης μαζί με τις τυχόν προεξοχές και τους τυχόν προβόλους της στέγης. Όμως, ο δομικός σκελετός της στέγης όπως ξυλεία, πέτσωμα κ.τ.λ. δεν είναι επιλέξιμες παρεμβάσεις για το Πρόγραμμα. Όσον αφορά τα κεραμίδια είναι επιλέξιμα μόνο όταν γίνεται αντικατάσταση κεραμιδιών. Ο ωφελούμενος είναι υποχρεωμένος να λάβει τυχόν απαιτούμενες οικοδομικές άδειες ή εγκρίσεις σύμφωνα με την κείμενη πολεοδομική νομοθεσία.
 10. Στο κτίριο. Όντως δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα, αλλά όπως και να έχει, είναι χοντρό λάθος.
 11. αυτός το μπέρδεψε με την ψύξη, ναι. Σίγουρα δεν έχω γράψει λάθος εγώ. Το είχαν πει και σε προηγούμενο τμήμα.
 12. Αστα, τώρα την πάτησα. Λέει οτι δεν το είπε. Πήρα 2-3 από το σεμινάριο, ως τώρα έκαναν κι αυτοί το ίδιο. Με γεια τις ανακλήσεις, τις ανακλίσεις και τις κυβισθήσεις.
 13. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση Ναι ειπώθηκε δυστυχώς, μου είπαν να το γράψω με τεράστιο SOS μάλιστα. Με γεια μου και χαρά μου που δεν πίστεψα τι διάβαζα, αλλα πίστεψα οτι άκουσα.
 14. Καλησπέρα, παρακαλώ βοήθεια. Ως τώρα , σύμφωνα με το πρόγραμμα κατάρτισης που έκανα και εφ' οσον το τμήμα κτιρίου δεν είχε θέρμανση, όριζα το θεωρητικό σύστημα θέρμανσης και τη μισή επιφάνεια ως θερμαινόμενη. Ισχύει ή είναι λάθος; Ευχαριστώ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.