Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

claudiomasti

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

claudiomasti's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας συνάδελφοι, Είμαι μηχανικός του ιδιωτικού τομέα , ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και πρόσφατα παντρεμενένος. Η γυναίκα μου εργάζεται , ανήκοντας στο ΙΚΑ αλλά επειδή εργάζεται εποχιακά και λίγες ώρες δεν συμπληρώνει τα απαραίτητα ένσημα ώστε να δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να την ασφαλίσω στο ΤΣΜΕΔΕ. Και αν ναι που μπορώ να πάρω πληροφορίες σχετικα με το τι χρειάζεται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Χρήστος
  2. Τους πηρα σημερα τηλεφωνο κατα τις 13¨30 αλλα δεν απαντησε καποιος. Περιεργο. Θα δοκιμασω αυριο παλι απο νωρις.
  3. Προφανώς. Για αυτο ρωτάω αν έχει τυχει σε κάποιον άλλον για να μου πει τι γινετια τώρα. Αλλαζει με ένα απλο τηλεφώνημα? Μπορει να χρειαζεται να πάω κάποιο αντίγραφο της προσληψης μου απο κει.
  4. Αν δεν κάνω λάθος πληρώνεται και ενα μικρο ποσο και στο ΙΚΑ. Εμενα με ενδιαφερει αν ξερει κανεις ποια είναι η διαδικασια για να ξεκαθαρισει αυτο γιατι συμφωνα με το χαρτι που μου στειλανε πρπει να πληρώσω εγω ολο το εξάμηνο. Ο εγοδοτης και ο καθε εργοδοτης μπορι να στελνει τις εισφορες κθε εξι μηνες μαζεμενες.Ξερει κανεις καποιο τηλεφωνο ή αν πρεπει να παω απο κει για να το ξεδιαλυνω?
  5. Τι εννοεις τα 1000 ευρω ειναι περιεργο νουμερο. Τοσο δεν ειναι στο ΤΣΜΕΔΕ η εξάμηνη εισφορα?
  6. Καλησπέρα. Μου ήρθε σήμερα χαρτί για να πληρώσω για το πρωτο εξάμηνο του 2013 τις ασφαλιστικές εισφορές που είναι γύρω στα 1000 ευρώ. Το θέμα είναι ότι από 4/2 εργάζομαι και υποτίθεται ότι εισφορες από την ημερομηνία αυτή θα πληρώνονται από τον εργοδότη. Ξέρει κανείς τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ή τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Σημερα πηγα απο τις 7¨¨45 . Πηρα χαρτακια για τμημα εισφορων και ΚΥΤ . Πηγα εισφορες με εψαξαν ηλεκτρονικα και ναι με βρηκαν επιτελους. Πληρωσα 357 ευρω και μετα στο Πρωτοκολλο και μετα στο Κυτ και εχω στα χερια μ το βιβλιαριο και το συνταγολογιο. Συνολο 3 ωρες
  8. Πηγα τη Δευτερα στο τμημα σφαλισης το οποιο ανοιγει στις 11 . Πηγα κατα τις 10.30 και ημουν το νουμερο 148. Εννοειται δεν εκατσα. Πανε απο νωρις και γραφουν τα ονοματα τους σε ενα χαρτι προτεραιοτητας. Καταπληκτικα πραγματα. Παω αυριο παλι απο νωρις.
  9. Πηγα σημερα νωρις νωρις στο ΤΣΜΕΔΕ για να μου πουν οτι τα στοιχεια μ δεν εχουν παει ακομα απο κει και να ρωτησω στο τμημα ασφαλισης να δω γιατι. Το οποιο τμημα ανοιγει στις 11 οποτε απο Δευτερα.
  10. Έγινε. Αύριο έχω σκοπό να πάω από νωρίς μπας και βγάλω άκρη.
  11. Εμενα ήρθε χτες ο φάκελος με όλα αυτά. 24 Οκτωβρίου είχα δώσει εξετάσεις. Οπότε να φανταστώ ότι πρέπει να πληρώσω γύρω στα 300 ευρώ σύμφωνα με αυτό που λες; Έτσι πάει; Δεν μπορείς να τους βρεις και στα τηλέφωνα.
  12. Καλησπερα, Ειμαι εδω και εναν μηνα νεο μελος στο ΤΕΕ και θελω να εκδωσω βιβλιαριο υγειας στο ΤΣΜΕΔΕ. Ξερει καποιος απο εσας τι ακριβως χρειαζεται να εχω μαζι μου? Ρωταω γιατι πριν μια εβδομαδα εκανα τον κοπο να παω απο το ΤΣΜΕΔΕ και περα απο το γεγονος οτι γινοταν πανικος και ειχαν τελειωσει τα νουμερα του ΚΥΤ οταν ρωτησα καποιους υπευθυνους μου ειπαν οτι χρειαζεται να πληρωσω πρωτα κατι στο ταμειο αλλα δεν γνωριζαν το ποσο. Ευχαριστω
  13. Εννοειται οτι πριν δεχτω την δουλεια θα τα λαβω ολα υποψη Αλλα υπαρχει και το εξης Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι η φορολογία των πολιτών που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών (το γνωστό μπλοκάκι), αλλά η σχέση τους με την εταιρεία στην οποία εργάζονται είναι σταθερή και μόνιμη. Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για νέους που ουσιαστικά διατηρούν σχέση μισθωτού εργαζομένου με την εταιρεία τους παρότι αμείβονται με μπλοκάκι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, προβλέπεται για μέχρι ενός ύψους εισόδημα να φορολογούνται ως μισθωτοί με αφορολόγητο 5.000 ευρώ και με τους συντελεστές της φορολογικής κλίμακας. Επίσης, σχεδιάζεται να υπάρξει ειδική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι μισθωτοί ή συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν εισοδήματα και από δελτίο παροχής υπηρεσιών θα φορολογούνται για το κάθε εισόδημα ξεχωριστά. Δηλαδή, με βάση τη φορολογική κλίμακα για το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και με βάση τον ενιαίο φόρο 35% για το εισόδημα από το ελευθέριο επάγγελμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.