Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

zerojohn

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

zerojohn's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και από εμένα! Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος από τους συναδέλφους την διαδικασία για έκδοση μικρής κλίμακας για τοποθέτηση προκατασκευασμένης πισίνας όπως προβλέπεται στην παράγραφο ιζ του ΦΕΚ 2605. Αν έχω καταλάβει καλά απαιτείται μόνοη δήλωση του μηχανικύ, ένα τοπογραφικό, το αντιγραφο της άδειας οικοδομής και τα iso της πισίνας αφού πρόκειται για προκατασκευασμένη πισίνα και δεν απαιτούνται περαιτέρω μελέτες. Τα παραπάνω τα καταθέτουμε στην αρμόδια πολεοδομία και περιμένουμε για την έγκριση που μου είπαν ότι παίρνει μέχρι μία εβδομάδα. Αν κάποις γνωρίζει κάτι παραπάνω που απαιτείται παρακαλώ ας απαντήσει. Ελπίζω να είμαι κουραστικός αλλά είμαι νέος μηχανικός και οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν μακριά από την έδρα μου οπότε θέλω να είμαι όσο καλύτερα προετοιμασμένος γίνεται. Ευχαριστώ πολύ. Βάλε την ειδικότητα στο προφίλ σου Didonis
  2. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώνετε. Πραγματικά εκτιμώ πολύ την βοήθεια σας και τις απαντήσεις σας που είναι άκρως διαφωτιστικές. Μία ακόμη ερώτηση που έχω και ξέρω ότι βγαίνω εκτός θέματος είναι το κόστος σε αυτή την περίπτωση. Για να ενταχθεί η νομιμοποίηση με το 4014 είναι 500 ευρώ ή παίζουν κάποιο ρόλο και τα τετραγωνικά οπότε το παράβολο μπορεί να είναι και 1000 ευρώ? Τέλος για να έχω μία ιδέα πόσο θα κοστίσει η νέα άδεια? Είναι κάτι που θα μου το καθορίσει το σύστημα αμοιβών ή μπορώ να το βρω με κάποιο άλλο τρόπο, ώστε να είμαι προετοιμασμένος σε τυχόν ερώτηση του ιδιοκτήτη. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.
  3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το εκτιμώ ιδιαίτερα αφού με βοηθούν αρκετά σαν νέο μηχανικό. Η άδεια έχει βγει Σεπτέμβριο του 1984 και αφού είναι πριν από το 1985 η pilotis μετρούσε στη δόμηση. Συνεπώς δεν υπάρχει υπέρβαση στη δόμηση, αφού τα τετραγωνικά της pilotis ήταν μεν αδιαμόρφωτα αλλά είχαν υπολογιστεί κανονικά από τον προηγούμενο μηχανικό. Πρόκειται βέβαια για μία αυθαίρετη κατασκευή αφού δεν είναι διαμορφωμένη στα σχέδια της άδειας. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να γίνει τακτοποίηση σύμφωνα με το ν 4014/11 νομίζω ότι είναι με αναλυτικό προϋπολογισμό. Πιστεύω όμως οτί αφου δεν υπάρχει υπέρβαση στην κάλυψη και τη δόμηση ίσως είναι καλύτερο να νομιμοποιηθεί με καινούρια άδεια ώστε ν αμην έχει πρόβλημα και ο ιδιοκτήτης. Βέβαια δεν ξέρω από άποψη κόστους τι συμβαίνει και αν συμφέρει τον ιδιοκτήτη.
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα θέμα τακτοποιήσης σύμφωνα με το νόμο 4014/11. Η περίπτωση μου είναι διόροφη κατοικία ο επάνω όροφος δεν έχει κάποια παρανομοία ενώ η pilotis στο ισόγειο έχει μετατραπεί επίσης σε κατοικία. Στην αρχική άδεια τα τετραγωνικά τις pilotis αναφέρονται στην δόμηση. Πιο συγκεκριμένα η δόμηση έχουμε υπολογισμένα ήδη 139 τμ της pilotis και 139 τμ του ορόφου 139 x 2 = 278 τμ Επομένως υπέρβαση στη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος δεν υπάρχει. Στο σύστημα όμως του ΤΕΕ δεν μπορώ να βάλω μόνο αλλαγή χρήσης (από pilotis σε κατοικία) χωρίς κάποια υπέρβαση. Κάποια ιδέα - λύση - πρόταση? Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.