Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δημήτρης Π.

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

738 profile views

Δημήτρης Π.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και να διευκρινίσω ότι του είπαν ότι μπορεί να πάρει την έγκριση εκτέλεσης εργασιών κάνοντας 1) υπαγωγή στον 4495 μόνο του δικού του διαμερίσματος, το οποίο είναι σαν οροφοδιαμέρισμα καθώς το άλλο είναι στην άλλη "δίδυμη" οικοδομή που έχει κοινό ανοιχτό κλιμ/σιο με την πρώτη. 2) Να του περάσει τα θεωρητικά χιλιοστά, αφού δεν υπάρχει δόμηση (για μελλοντικό όροφο) που υπάρχουν ο πατέρας του, ώστε η άδεια να βγει στο όνομα του γιου. Όπως είπα, η πολεοδομία μου είπε προφορικά οτι η στέγη είναι κοινόχρηστη, τα χιλιοστά δεν έχουν κάποιο νόημα και πρέπει να γίνου τακτοποιήσεις και όλα αυτά να τα δείξω στο διάγραμμα κάλυψης. Ευχαριστώ πολυ.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε περίπτωση χαμηλού κτιρίου με άδεια του 1986 για pilotis, Α' και Β' όροφο (είναι στην ουσία δύο οικοδομές με κοινό εξωτερικό κλιμακοστάσιο), έχει κλείσει η pilotis η οποία μετατράπηκε σε κατοικίες και υπάρχουν και άλλα αυθαίρετα κτίσματα (αποθήκη σε ακάλυπτο, μικρό θερμοκήπιο, διαμορφώσεις, αλλάγές στα υπόγεια και ίσως και υπερβάσεις στο ύψος/ξεμπαζώματα). Για το κλείσιμο στην pilotis έχουν γίνει υπαγωγές (περαιωμένες) στον 3843, τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετα ακόμη. Οι δύο οικοδομές (pilotis, Α' και Β' όροφος) έχουν υπαχθεί στις διατάξεις περί ανεξάρτητων οριζόντιων ιδιοκτησιών με συμβόλαια πριν το 2011. Στην περιοχή του ακινήτου η στέγη είναι υποχρεωτική. Επίσης κάθε διαμέρισμα έχει μικρές τακτοποιήσιμες (όχι κατηγορία 5) αυθαιρεσίες. Η δόμηση εξαντήθηκε από την αρχή, πριν καν κλείσει η pilotis. Ο πελάτης θέλει να κανει προσθήκη στέγης πάνω από το δικό του διαμέρισμα του Β' ορόφου (έχει την ψιλή κυριότητα σήμερα) στο δικό του τμήμα μόνο και όχι συνολικά στα δύο ίδιες οικοδομές με το κοινό κλιμ/σιο. Στον πατέρα ανήκει η κλεισμένη pilotis, η επικαρπία στον Β' όροφο και περίπου 12 χιλιοστά για μελλοντική δόμηση (προβλεψη μελλοντικού ορόφου στα συμβόλαια) η οποία όμως είναι έτσι και αλλιώς εξαντλημένη). Πήγε σε άλλον συνάδελφο μηχανικό μετά από εμένα και του είπε πως δεν χρειάζεται να τακτοποιηθούν όλες οι αυθαιρεσίες του κτιρίου και στο οικόπεδο, αρκεί λέει να γίνει τακτοποίηση στον Β' όροφο και να του γράψει τα χιλιοστά μελλοντικού ορόφου ο πατέρας του. Σε αντίστοιχη παλιά περίπτωση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών, η πολεοδομία με έβαλε να κάνω Διαγρ. Καλ. με ό,τι υφιστάμενο υπήρχε και να τακτοποιήσω τις αυθαιρεσίες της οικοδομής, ώστε να πάρω έγκριση εκτέλεσης εργασιών. Επίσης η πιο έμπειρη υπάλληλος μου είπε ότι τα χιλιοστά δεν σημαίνουν κάτι, διότι η δόμηση εξαντλήθηκε και μου είπε επίσης ότι και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να γίνουν όλες οι τακτοποιήσεις συνολικά στην οικοδομή ώστε να βγει η έγκριση εκτέλεσης των εργασιών καθώς η στέγη είναι κάτι κοινόχρηστο, ασχέτως των θεωρητικών χιλιοστών των συμβολαίων (για μελλ. δόμηση, που έχεί όπως είπα εξαντληθεί). Υπάρχει κάποια άλλη λύση? Εγώ νόμιζα ότι είναι έτσι όπως τα λέει η ΥΔΟΜ, μου διαφεύγει κάτι, κάποιος άλλος τρόπος? Ευχαριστώ.
  3. Συμφωνώ..ίσως (και αυτό δύσκολο) περάσει από την πολεοδομία ότι αφού έχει ήδη τακτοποιηθείμε το Ν. 4178 μεταξύ των άλλων και παράβαση σχετικά με τον περιβάλλοντα χώρο και τις εκχωματώσεις, το υπόγειο διατηρεί το χαρακτήρα του ως υπόγειο και πάω με την περίπτωση γ) του άρθρου 81 του 4495 (αλλαγή χρήσης υπόγειου χώρου σε κατοικία) των πολεοδομικών παραβάσεων και πάρω το 5% στο πρόστιμο ανέγερσης..
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε διώροφη οικοδομή με υπόγειο (άδεια του 1991), έγινε υπαγωγή στον 4178 το 2014, για πολλές αυθαιρεσίες, μεταξύ αυτών και για υπερβάσεις δόμησης στο ισόγειο και τον Α' όροφο. Δόμηση δεν υπάρχει πλέον. Στην υπαγωγή στον 4178, κατατέθηκαν από την προηγουμενη μηχανικό οι κατόψεις, όπου στο υπόγειο, δίχνει το χώρο κενό, σαν υπόγειο - χώρο βοηθ. χρήσης. Δεν τον προσμετράει στη δόμηση, παρόλο που η απόσταση της οροφής από το οριστ. διαμορφ εδαφος δεν είναι όπως στην άδεια (1,35 μ.) αλλά 2,50μ. Στη στάθμη υπογείου (βάσει της άδειας χαρακτηρίζεται υπόγειο) το 2018 έκανε σε μεγάλο τμήμα αλλάγή χρήσης διαμορφώνοντας χώρο κύριας χρήσης (κατοικία). Μπορώ να κάνω κάτι να γλιτώσω τα μεγάλα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης με υπαγωγή στον 4495? 1 )Στο άρθρο 81, παρ. 3 , περ. γ μιλάει για υπόγειο, εφόσον όμως τηρούνται οι προϋποθέσεις υπόγειου χώρου... 2) Με την αποπεράτωση του άρθρου 107 δεν βλέπω να μπορω να πάω ... 3) Άδεια δε μπορώ να βγάλω αφού παραβαίνω πολεοδομικές διατάξεις λόγω σ. δόμησης... 3) Η οικοδομή είνα μία ιδιοκτησία (δεν έχουν γίνει οροφοκτησίες κ.λπ)... 4) Να πω ότι είχε γίνει πριν το 11 δεν μπορώ, αφού τον "χώρο υπογείου" τον έχει αποτυπώσει η μηχανικός στις κατόψεις της Κάποια λύση?
  5. Επιπλέον, επειδή θα κάνω αποπεράτωση αυθαιρέτου, στο διαγραμμα δόμησης αναφέρω και τους παλιούς όρους δόμησης και τους νέους εφόσον έχουν αλλάξει?
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε εκτός σχεδίου τεμάχιο, συνολικού εμβαδού 6377,40 μ2 έχω σταυλική εγκατάσταση, χωρίς άδεια. Υπάρχουν δύο κτίρια (ισόγεια) κολλητά, τα οποία έχουν συνολικό εμβαδό 568,87 + 193,35 = 762,22 μ2 και δύο χώροι ημιυπαίθριοι, εμβαδού συνολικού 42,17 + 77,55 = 119,72 μ2. Τέλος ένας στέγαστρο επιφάνειας 53,44 μ2 και δύο σιλό. Απορίες: 1) Αφού έχω επιτρεπόμενη κάλυψη 10%, επιτρέπεται να καλύψω 0,1 * 6377,4 = 637,74 μ2. Αφού δεν έχω Ο.Α. κάνω: ((762,22 + 119,72 )-637,74))/637,74= 244,20/637,74=0,38 ή 38%, οπότε πάω στην κατηγορία 4 (άσχετα με τα θέμα που συζητήθηκε όσον αφορά την υπαρξη Ο.Α. και την Κ4). Είναι σωστός ο τρόπος που το υπολογίζω? 2) Στο φύλλο καταγραφής , στη θέση που λέει Ο.Α. βάζω "όχι, υπέρβαση δόμησης πάνω από 500" και προφανώς τα τετραγωνικά που ζητάει εκεί είναι όλα τα υλοποιημένα χωρίς άδεια. 3) Οι ημιυπαίθριοι, τα σιλό και το στέγαστρο θα μπουν σαν λοιπές παραβάσεις? Για τα σιλό θα πρέπει να πάρω τιμές αγοράς για να να βρω τον αριθμό των λοιπών παραβάσεων?
  7. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αυτόν τον πίνακα έχω και εγώ, απλά δεν ήξερα αν μπορώ να τον χρησιμοποιώ πάντα.
  8. Συνάδελφε εννοείς αυτό που αναφέρεται στην ΤΟΤΕΕ 1, σελ 91 για τους πολυβάθμιους λέβητες, αν καταλαβαίνω σωστά. Από το Φ.Ε. προκύπτει ότι έχω δύο ίδια μπεκ. Άρα θα πάρω την τιμή 3,50 σαν παροχή. Το θέμα είναι ότι στην επιθεώρηση δεν είδα τι μπεκ είναι αυτά. Υπάρχει κάποιος γενικός πίνακας που να με καλύπτει ή πρέπει να βρω για τη συγκεκριμένη μάρκα μπεκ (την οποία και δεν πρόσεξα κατά την επιθεώρηση) ?. Εκτός αν αυτός ο καυστήρας (Riello Press) παίρνει συγκεκριμένα μπεκ.
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα. Μια ερώτηση. Ο συντηρητής έχει σημειώσει 2x3,50 ραλ (gal είναι?) 60 βαθμούς, στη θέση που συμπληρώνει την παροχή του μπεκ. Η ερώτηση είναι: Γιατί 2 επί? Εννοεί ότι είναι δύο τα μπεκ? Δηλαδή εγώ παίρνω την τιμή 2x3,50=7,00 ?? Τα ρωτώ αυτά γιατί θέλω να υπολογίσω την παροχή καυσίμου, και με τη γνωστή διαδικασία να βρω την Pm. Παραθέτω και φωτογραφία. Ο τύπος του μπεκ παίζει κάποιο ρόλο?
  10. Anton_civeng Σ' ευχαριστώ θερμά για την άμεση απάντησή σου. Αν κατάλαβα καλά, σε περίπτωση που θέλει να τακτοποιήσει τις αυθαιρεσίες στον κοινόχρηστο, πρέπει να τις τακτοποιήσει όλες και δεν μπορεί (αλά καρτ) π.χ. να τακτοποιήσει μόνο το υπόγειο (σε περίπτωση που θέλει να το μεταβιβάσει ή π.χ. μια απόθήκη. Εγώ, ως οφείλω, θα ενημέρώσω για τις συνέπειες της μη τακτοποίησης των των αυθαιρεσιών στους κοινόχρηστους χώρους τον ιδιοκτήτη. Από εκεί και πέρα, αν δεν θέλει, εγώ θα τακτοποιήσω μόνο το ισόγειο, και στο σύστημα θα συντάξω και μία σύντομη τεχν. έκθεση που θα ενημερώνω για τις αυθαιρεσίες των κοινοχρήστων. Θα ήθελα μόνο, αν κάποιος μπορεί, να μου υποδείξει, από που προκύπτει ότι μπορώ να τακτοποιήσω μόνο ότι περιγράφεται στη σύσταση (χωρίς τις αυθαιρεσίες των κοινοχρήστων χώρων), δηλαδή κάποιο ΦΕΚ ή εγκύκλιο ή έστω και από ερωταπαντήσεις που κυκλοφορούν ανεπίσημα. Υ.Γ. Εφόσον τακτοποιώ μόνο την Ο.Ι. και αγνοώ τα υπόλοιπα, θεωρώ ότι δεν λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς που ελέγχω τις υπερβάσεις δόμησης-κάλυψης κ.λπ.
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε οικόπεδο 240 μέτρων, υπάρχει οικοδομή (ισόγειο και όροφος). Το 2006 ο ιδιοκτήτης έκανε σύσταση οριζ. ιδιοκτησίας (δημιούργησε δύο ανεξ. ιδιοκτησίες (ισογειο και όροφος)με 50% εξ αδιαιρέτου επί του οικοπεδου)και έδωσε την ψιλή κυριότητα του ορόφου στο γιο. Τώρα θέλει να μεταβιβάσει στην εγγονή το ισόγειο. Όμως υπάρχουν αυθαιρεσίες στο ισόγειο (αλλάγή περιγράμματος, όψεων, αύξηση εμβαδού κ.λπ). Επίσης υπαρχουν 3 αυθαίρετες αποθήκες μεγάλες (όχι κατηγ 3), 3 αυθαίρετα υπόστεγα και επίσης αυθαίρετο ξεμπάζωμα με δημιουργία μικρού υπογείου. Ερώτημα: Μπορώ να τακτοποιήσω ΜΟΝΟ τις αυθαιρεσίες του ισογείου, χωρίς να ασχοληθώ με τις αποθήκες, τα υπόστεγα και το υπόγειο και αν ναι από που προκύπτει? Ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται να μεταβιβάσει τίποτα από όλα τα άλλα, ούτε το υπόγειο (το οποίο δεν συνδέεται με εσωτερ. σκάλα με το ισόγειο αλλά είναι ανεξάρτητο
  12. Κλίνω προς το Fespa15 το οποίο από ό,τι βλέπω έχει αναβαθμιστεί σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις (αυτόματος υπολογισμός ανέμου-χιονιού, υπολογισμός θεμελίωσης) και θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω μελλοντικά και σε άλλες κατασκευές, όπως κατοικίες κ.α. Αν κάποιος γνωρίζει ή ακόμα καλύτερα χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα ήταν πολύ χρήσιμη η άποψή του.
  13. Συνάδελφοι καλησπέρα. Δεν έχω ασχοληθεί με μεταλλικά έως τώρα. Μου έτυχε μια μια δουλειά, που αφορά σε πτηνοτροφική μονάδα (κοτοστάσιο, 14m x80).Επείγομαι να αποφασίσω για το αν θα προβώ σε αγορά προγράμματος για μεταλλικά και ποιο θα είναι αυτό. Το budjet δεν είναι πολύ υψηλό, και θα ήθελα ένα πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη δουλειά. Μπορεί κάποιος να βοθήσει? Και όταν σου λένε κάνε μου τα στατικά, τι ακριβώς θέλουν (από σχέδια κλπ)? Σχετικά με τη σύγκριση metalcad, fespa και scia τι γνώμη έχετε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.