Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Apithanos

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Apithanos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχει μήπως αγοράσει κάποιος αυτό το βιβλίο; http://www.dedemadis.gr/node/94 Ακριβούτσικο, οπότε αξίζει να ξοδέψει κανείς τα χρήματα; Υπάρχει κάποιο άλλο αντίστοιχο στην αγορά;
  2. Συνάδελφοι, έχει κανείς από εσάς εμπειρία από εκπόνηση δουλειάς σε τόπο μακρινό από την έδρα του; Να έχει π.χ. έδρα την Αθήνα και να αναλάβει μία δουλεία για μελέτη & κατασκευή κατοικίας στη Σκιάθο. Άρα γενικά εκτός έδρας και ειδικά σε μικρό νησί! Τι πρέπει να προσέξουμε σε αυτή την περίπτωση που το έργο είναι σε περιβάλλον με το οποίο δεν είμαστε εξοικειωμένοι; Οι συνάδελφοι μηχανικοί εκεί, τα συνεργεία, τα υλικά, οι πολεοδομίες και πολλά άλλα θα είναι πιστεύω διαφορετικά σε τρόπο λειτουργίας και σκέψης, αλλά και κόστους. Ποια τα μειονεκτήματα και επίφοβα σημεία; Σκέφτομαι να μεταβώ εκεί μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, οπότε το θέμα της απόστασης δε με φοβίζει αλλά η μη εξοικείωση με το εκεί εργασιακό περιβάλλον. Και το να μην πέσω έξω σε προϋπολογισμό χρονοδιάγραμματος και κόστους.
  3. Καλημέρα σας! Μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει κανείς με το πώς γίνεται ένας προϋπολογισμός κόστους για τη μελέτη & κατασκευή μίας κατοικίας; Είναι, ευελπιστώ δηλαδή, η πρώτη μου δουλειά. Έχω το παρακάτω βιβλίο στο ράφι αλλά είναι η 2η έκδοση, του 2008 οπότε αρκετά θα έχουν αλλάξει πιστεύω. http://www.papasotir...d=857552&deid=0 Έπίσης η π-Systems γνωρίζω ότι έχει 2 σχετικά προγράμματα για υπολογισμό ποσοτήτων και κόστους. Υπάρχουν άλλα στην αγορά, δωρεάν ίσως; Γιατί δε θέλω να ξοδέψω στη φάση αυτή χρήματα για μία απάντηση στον πελάτη. Επιθυμεί κάτι απλό σχεδιστικά και όχι εξεζητημένο, ένας τυπικός οικογενειάρχης είναι, όχι πολυτέλεια και ακριβά υλικά ντυσίματος αλλά κάτι για τις βασικές τους ανάγκες μόνο, γύρω στα 150 τετραγωνικά το σπίτι αλλά θα ήθελε και κανένα φωτοβολταϊκό ή γωθερμία είπε. Επίσης η προσωπική του εκτίμηση για το κόστος είναι στα 1000 ευρώ το τετραγωνικό περίπου και δε θα ήθελε να το υπερβεί. Αν υποθέσουμε ότι θα στοιχίσει 150.000 πόσα από αυτά θα πρέπει να πάρω εγώ (και οι συνάδελφοι) ως μηχανικός για μελέτη & κατασκευή; Τα υπόλοιπα θα είναι το κόστος των υλικών και τα εργατικά, πιστεύω. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια!
  4. Ευχaριστώ πολύ γιa τις aπaντήσεις σaς, πολλές aπό τις οποίες τaυτίζοντaι κaι με δικές μου σκέψεις. Topap κaλησπέρa, δε θa ήθελa νa aνaφέρω τa στοιχείa που ρωτάς, είνaι πάντως ως graduate σε consultancy κaι όχι contractor ετaιρείa όπου ως φοιτητής είχa κάνει ένa κaλοκaίρι internship μaζί τους.
  5. Καλημέρα συνάδελφοι, Σας διαβάζω καιρό αλλά δε χρειάστηκε ποτέ μέχρι τώρα να γράψω. Νέος πολιτικός μηχανικός είμαι, πολύ φρέσκος και η τύχη του πρωτάρη έστειλε την πρώτη μου δουλειά, μελέτη & κατασκευή μία κατοικίας γύρω στα 150 τετραγωνικά. Θα έπρεπε λογικά να είμαι πολύ χαρούμενος ωστόσο είμαι προβληματισμένος πολύ! Το θέμα είναι ότι πολύ πρόσφατα έλαβα θετική απάντηση από μία εταιρεία και κανόνισα να φύγω προσεχώς για δουλειά στο εξωτερικό, στην Αγγλία συγκεκριμένα όπου και σπούδασα. Το δίλημμα λοιπόν είναι μεγάλο... Παραμένω Ελλάδα ή συνεχίζω το πρόγραμμά μου για να φύγω από εδώ; Ο πελάτης είναι κολλητός του μπαμπά, έχει κάποια χρήματα χωρίς να θεωρείται και πολύ πλούσιος και θέλει κτίσει ένα σπίτι σε μία έκταση γης που έχει, αλλά ζει σε ένα μικρό νησί αρκετά μακριά από την πόλη μου. Επομένως δε θα είναι για εμένα κάτι απλό καθότι οι δυσκολίες θα είναι πολλές για ένα νέο μηχανικό. Κυριότερα με προβληματίζει το γεγονός ότι πρόκειται για κάτι μακριά από την πόλη μου, άρα το περιβάλλον εκεί θα είναι άγνωστο σε εμένα, και το ότι είναι σε μικρό νησί το έργο. Άρα εγώ θα πρέπει να συνεργαστώ με άγνωστους συναδέλφους και συνεργεία για τη μελέτη και την κατασκευή, καθότι δε γνωρίζω την εκεί αγορά. Όπως μου ξεκαθάρισε από την αρχή ο πελάτης, θέλει σε 1η φάση ένα feasibility study ώστε να δούμε αν αυτό που έχει στο νου να υλοποιήσει μπορεί να γίνει με το συγκεκριμένο ποσό χρημάτων που διαθέτει. Ειλικρινά αυτό είναι για εμένα το ποιο δύσκολο κομμάτι, κυρίως γιατί δε θέλω να κάνω καμία χοντρή πατάτα αφού είναι φίλος με τον μπαμπά. Άρα τι αποφασίζω; Φεύγω έξω στη σιγουριά και ασφάλεια της δουλειάς του εξωτερικού ή παραμένω Ελλάδα και μπαίνω στα βαθιά & δύσκολα; Και τι θα γίνει μετά από 2 πες χρόνια που θα τελειώσει το έργο και θα επιστρέψω από το νησί πίσω στην πόλη μου; Θα υπάρξω ξανά τυχερός; Γιατί θα είναι πιο δύσκολο τότε να φύγω εξωτερικό. Άσε που μπορεί να γίνει κάτι με την υπάρχουσα κατάσταση στη χώρα μας και να σταματήσει το έργο μελλόντικά. Ούτε και χρήματα με βλέπω να βγάζω από το έργο, παρά για την εμπειρία και μόνο το σκέφτομαι γιατί σίγουρα θα μάθω πολλά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.