Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

costassel

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Καμ. Βούρλα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

costassel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πράγματι ο οικισμός που σας αναφέρω είναι < 2.000 κατοίκων ,προ του 23 και οριοθετημένος από πολλά χρόνια....Σας ευχαριστώ για την βοήθεια! Νομίζω ότι μπορώ να προχωρήσω στην προσθήκη στέγης άφοβα!
  2. Γειά σας!Έχω μία περίπτωση ενός κτίσματος που βρίσκεται σε οριοθετημένο οικισμο (εντός οικισμού) και έχει οικοδομική άδεια του 1967. Η παλαιά οικοδομική άδεια το εμφανίζει σε επαφή με τον κοινοτικό δρόμο , πάνω στην ρυμοτομική γραμμή δηλαδή , όπως και είναι πράγματι τοποθετημένο. Το οικόπεδο είναι ένα στρέμμα περίπου. Διάβασα ότι στα άνω των 500 μέτρων οικόπεδα επιβάλεται τα κτίσματα να απέχουν τουλάχιστον 4 μέτρα απο τον δρόμο! Δηλαδή υπάρχει πρασιά τεσσάρων μέτρων και στους οικισμούς? Εγώ που θέλω να κάνω προσθήκη στέγης στο παραπάνω κτίσμα μπορώ να την κάνω ή όχι επειδή είναι σε επαφή με τον δρόμο , δηλαδή εντός πρασιάς αν θεωρείται πρασιά? Ευχάριστω και παρακαλώ όποιον ξέρει ας με βοηθήσει!
  3. Το εμβαδό είναι 4.062 τ.μ. πρόωπο 90 μ σε αγροτικό δρόμο. Προϋπάρχει απο το 50-60 ευχαριστω.....
  4. Μια τελευταία ερώτηση. Γνωρίζετε αν κατα την διάρκεια έκδοσης άδειας νομιμοποίησης γίνετε αυτοψία απο την πολεοδομία; Ευχαριστώ!
  5. Μια ερώτηση: Εχω περιπτωση ισογείου αποθήκης(όχι αγροτικής) σε εκτός σχεδίου οικόπεδο η οποία απέχει απο τα όρια του οικοπέδου 11,00μ . Μπορεί μία αποθήκη να απέχει λιγότερο απο 15 μέτρα απο τα πλευρικά όρια; Θα μπορεί να νομιμοποιηθεί; Ακουσα ότι οι αποθήκες μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 10 μέτρα. Οποιος μπορεί ας βοηθήσει! Ευχαριστω.
  6. Γειά σας θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί μία αποθήκη γενικής χρήσης να απέχει απο τα πλάγια όρια σε εκτός σχεδίου οικόπεδο 11,00 μέτρα γιατί μου ζητήθηκε να νομιμοποιήσω μία τέτοια αποθήκη. Ευχαριστώ!
  7. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να νομιμοποιήσω μία ισόγεια αποθήκη, εκτός σχεδίου, η οποία απέχει απο τα πλευρικά όρια 11,00 μ. Ακουσά ότι οι αποθήκες μπορούν να πάνε μέχρι τα 10 μέτρα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ πολύ!!
  8. Πληρώνεσε για την αμοιβή αποτύπωσης αρχιτεκτονικών και στατικών του κτιρίου βάζοντας στον συμβατικο προϋπολογισμό τα τετραγωνικά του κτιρίου. Θα κάνεις και έναν έλεγχο στατικής επάρκειας. Τελικά μπορεί κάποιος να μου πει πως θα ηλεκτροδοτήσω το κτίσμα μετα την νομιμοποίηση;
  9. Κοίτα να δείς το σωστό είναι απο την στιγμή που έχει ήδη γίνει η αλλαγή χρήσης να πάς με το άρθρο 22 διότι η πολεοδομία θα σου ζητήσει φωτογραφίες κατα την έκδοση της αδείας οπότε θα δεί ότι είναι ήδη σπίτι. Βεβαίως αν μπορούσες να το αποκρύψεις με κάποιον τρόπο θα γλίτωνε ο ιδιοκτήτης τα προστίματα , αλλά δεν στο συνιστώ καλύτερα προχώρα με το άρθρο 22 κανονικά. Με το δικό μου ερώτημα μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει......;
  10. και μπορώ να θεωρήσω την άδεια για ρέυμα χωρίς επίβλεψη ή μήπως σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται καποιά άλλη διαδικασία απο την καθιέρωμένη που ακολουθούμε συνήθως; Ευχαριστώ!!!!!!
  11. Γειά σας μια μόνο ερώτηση. Θέλω να νομιμοποιήσω μία αποθήκη εκτός σχεδίου η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί. Για να την ηλεκτροδοτήσω μετά την νομιμοποίηση θα πρέπει να πληρωθεί επιβλέψη στην άδεια και αν ναι τι επίβλεψη αφου η οικοδομή είναι ήδη κατασκευασμένη; Αν έχει συναντήσει κάποιος παρόμοια περίπτωση ζητώ την βοήθεια του. Ευχαριστώ!
  12. Το αυθαίρετο είναι κατασκευής 1991 και είναι σε οικισμό προ του 23 αν αυτό λέει κάτι. Σε τετοιες περιπτώσεις πόσο περίπου έιναι το πρόστιμο ανα τ.μ.;
  13. Μια ερώτηση μόνο. Εχω μια περίπτωση ισογείου καταστήματος ταβερνας με αρχική αδεια 84 τ.μ. Εκ των υστέρων ο ιδιοκτήτης έκανε μια προσθήκη 50 τετραγωνικών μέτρων χωρις άδεια και μου ζωτα να την νομιμοποιήσω. Τι μελέτες χρειάζονται , υπάρχει θεμα με τον ΚΕΝΑΚ; Χρειάζονται μηπως μελέτες ενεργητικής πυροπροστασίας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων . Καλή συνέχεια στου συναδέλφους!
  14. Πάντως ακόμα και σήμερα στην πολεοδομία της Λαμίας δεν γνώριζαν κάτι σχετικο..... Στις άλλες πολεοδομίες τι γίνεται;
  15. Καλημέρα και χρόνια πολλά για τις ημέρες. Μία απλή ερώτηση (συγχωρέστε με αν έχει απαντηθεί κάπου αλλού στο φόρουμ.) Μπορεί κάποιος να μου πεί με ποιον τρόπο υπολογιζονται τα προστίματα (μαθηματικός τύπος) για νομιμοποίηση υπογειου 36 τ.μ. το οποίο δεν υπήρχε στην αρχική άδεια της οικοδομής. Χρόνος κατασκευής 1991. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.