Μετάβαση στο περιεχόμενο

AccountSaver

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-1 Κακή

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.003 profile views
  1. Καλημέρα, Να κάνω μια ερώτηση για όποιον ξέρει να πάρω μια ένδειξη. Θεσσαλονίκη κατάστημα, που ήταν κλειστό επί χρόνια, χρειάζεται μέσα, σοβάτισμα, και βάψιμο. Ο χώρος δεν ξεπερνάει τα 25 τ.μ με τις 2 πλευρές του να είναι όλο τζάμι , δηλαδή σκεφτείτε ένα τετράγωνο χώρο ,που οι 2 πλευρές του , να έχουν ζήτημα 50 πόντους τοίχο ,από το ταβάνι προς τα κάτω,καθώς είναι τζαμάρια. Οπότε,για 2 πλευρές τοίχου , για σοβάτισμα , μου ζήτησαν χωρίς ΥΛΙΚΑ, 300 και 350€ , 2 συνεργεία που ήρθαν . Μου φάνηκαν σε συζήτηση με γνωστούς πολλά τα χρήματα,γιατί ο χώρος και οι τοίχοι είναι υπερβολικά μικροί , για να χρεώσουν τόσο πολύ. Είναι όντως τόσο; Ευχαριστώ.
  2. Θα σου περιγράψω, και ευχαριστώ για την απάντηση . Η Θεσσαλονίκη έχει κατυφορική κλήση , από βουνό προς θάλλασα, ενδιάμεσα ακριβώς και παράλληλα γίνονται τα έργα του μετρό,και διάφορες εργασίες σκαψίματα κτλ. Γύρω στην περιοχή μου Καυτατζόγλειο είμαστε ψηλά σχετικά στο βουνό αν το δείς στο google maps θα καταλάβεις ότι ούτε 1 χλμ ,αν το πάρω κάθετα προς τα πάνω θα βρεθώ μέσα στο βουνό,σε σχέση με άλλους είμαστε πολύ ψηλά. Αλλά, τριγύρω η γειτονιά έχει αναγνωρισμένα πηγάδια ΠΟΛΛΑ,τα οποία δεν τα έκαναν τίποτα τα σκέπασαν αλλά δεν τα μπάζοσαν. Καταλαβάινω τις κινήσεις που λες να κάνω και όλα αυτά θα κοστίσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, που δεν βλέπω να υπάρχουν τόσα χρήματα ώστε να το τρέξουμε τοσο πολύ το θέμα το καταλαβαίνεις. Όλες οι οικοδομές στην κατηφόρα μου και στο πίσω στενό και στο πιο πίσω, αλλά και πιο χαμηλά , από εμένα,είναι πολύ χειρρότερα,για κάποιο λόγο εγώ είμαι πιο "άνετα" ίσως φταίει ότι το πάτωμα ήταν πολύ "παχύ" δεν ξέρω. Οι άλλοι ,ή κατάσταση ήταν ο δίπλανος ,να έχει 2 φρεάτια (πιο χαμηλά από εμένα) , και έχει 2 αντλίες μεγάλου όγκου και μπορεί ανά 5 λεπτά να βγάζει περίπου έτσι όπως το κόβω από σωλήνα με διάμετρο 6εκ. επί 12-15 δευτ. μιλάμε για πάνω από 100 λίτρα νερού πατημένα. Εμάς σε ένα σημείο έγλυφε τον τοίχο το νερό μόνο,και μετά μόλις χειρρότερεψαν οι βροχές άρχισε να βγάλει ΑΣΧΗΜΑ πράγμα,τόσο καιρό δεν βγάζει καθώς σταμάτησε να βρέχει. Από εκεί και πέρα μόλις βάλαμε το φρεάτιο στέγνωσε ο τοίχος, όχι από άποψη υγρόμετρου κτλ. δεν έχω τέτοια αλλά γιατί σταμάτησε να σκάει το χρώμα προς τα δεξιά-αριστερά πάνω κάτω και όταν το κοπάνας δεν είναι "υγρό" λες και είναι έτοιμο να διαλυθεί. Το θέμα είναι ότι αν ανοίξω και άλλο φρεάτιο θα "αφαιρέσω" και άλλη πίεση από το όλο οικοδόμημα ; Είναι καλή κίνηση ; Γιατί άλλο το να το κάνω μόνος με πολιτικό μηχανικό να προσέξω που θα τρυπήσω κτλ. και να βάλω μια αντλία 60€,και άλλο να περιμένω να δώ τι θα γίνει. Πως μπορώ να βοηθήσω τα θεμέλια της οικοδομής είναι το θέμα. (πιο άμεσα ή μπακαλίστικά) Χαρτιά έγιναν ,αλλά δεν έχω μάθει κάτι νεότερο με υπογραφές από ολη την γειτονιά.
  3. Καταλαβαίνω ότι θέλετε να με βοηθήσετε όσο μπορείτε και εσείς απλά και εγώ όταν δεν γνωρίζω πρέπει να ακούσω κάποιον,για αυτό είπα να γράψω. Οπότε και τα φρεάτια που έχει βάλει όλη η γειτονιά,δεν είναι λύση. Άρα τι πρέπει να κάνουμε; Ουσιαστικά εμείς έχουμε πηγάδια στην γειτονιά τριγύρω πάνω από 30 από ότι μας είπαν και λόγο βροχής τα περισσότερα θα γέμισαν ,και επειδή το περίεργο είναι ότι τόσα χρόνια 26 χρο΄νια τώρα ποτέ δεν είχαμε τέτοιο θέμα,στα ξαφνικά ξεκίνησε τώρα τον τελευταίο χρόνο η μόνο αλλαγή που έχει γίνει στην Θεσσαλονίκη , είναι το "μετρο΄" που άνοιξαν νέους αγωγούς κτλ. και δεν ξέρω αν άνοιξαν την κατέυθυνση από τα ρυάκια που είχε εσωτερικά η γή για να δίώχνει το νερό και έτσι ,να καταλήγει σε εμάς,γιατί ανέβηκε ο ιδροφώρος ορίζοντας,καθώς δεν συνέβη μόνο στην οικοδομή μας. Οπότε, η λύση πως είναι ώστε να προστατέψουμε την οικοδομή; Είναι να εξαλυφθεί πλήρως το νερό έστω και σε μεγάλη απόσταση. Πως γίνεται όμως αυτό; Όταν πρωτο φτιάχτηκε, σκάψανε και πιο βαθιά ώστε να δούν αν υπάρχει "νερό" τριγύρω αλλά δεν υπήρχε τίποτα και ήταν όλα καθαρά. Το θέμα είναι το τώρα.
  4. Το πάτωμα που το είδα με τα μάτια μου είναι 40 εκ . μέχρι να βρούμε χαλίκι ,και μετά από 5-10 εκ . από χαλίκι έτσι οπως φαινόταν , ξεκίνησε το χώμα. Δεν γνωρίζω παραπάνω πράγματα,ήρθαν πάντως άτομα πολιτικοί μηχανικοί κτλ κτλ. από όλων των ειδών ειδικότητες,και μας είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα.Για τα θεμέλια καθώςόλοι φοβηθήκαμε για αυτό. Αν συνεχίσει να βγάζει νερο θα ανοίξουμε και δεύτερο φρεάτιο πιο βαθιά στο δίπλα δωμάτιο ώστε να στεγνώσει όσο μπορεί περισσότερο το θέμα με το νερό . Αυτό δεν πρέπει ουσιαστικά να γίνει;
  5. δεν κατάλαβα τίποτα από την τελευταία πρόταση Τι άλλο πρέπει να γίνει;
  6. Πιοι λέβητες θεωρούνται ακόμα παλιοί καταρχίν ; Γιατί και εμείς έχουμε πετρέλαιο και οι λέβητες μπήκαν το 1990. Όταν φτιάχτηκε και η οικοδομή και είναι 3 ,αρκετά μεγάλοι καθώς είναι για 4-όροφη οικοδομή ,με μεγάλα διαμερίσματα.
  7. Καλησπέρα σε όλους, Άλλο ένα θέμα ,ιδιώτη. Σκοπεύουμε στον τελευταίο όροφο, ο οποίος είναι προς "ανακαίνηση " να κάνουμε και μια "εξτρά' κίνηση και να βάλουμε αδιαβροχοποίηση στα πλακάκια και στον τοίχο του μπαλκονιού καθώς είναι πολύ μεγάλο μπαλκόνι ,είναι στον τελευταίο όροφο,και είναι "γυμνό" με αποτέλεσμα όταν βρέχει να ποτίζει ο τοίχος κτλ. Προς το παρόν μας έχει κάνει ένας τεχνίτης με "νανοτεχνολογία" ψεκασμό,και έχει πλάκα το νερό πως γλυστράει και δεν κάθετε καθόλου στα πλακάκια και πάει κατευθίαν στο συφώνι. Θα ήθελα να ρωτήσω,αν ξέρετε κάτι άλλο ή ,αν αξίζει όντως αυτό ,και αν ναι , ποιες εταιρίες προτείνετε ;Όχι για να κάνουν την δουλειά,εταιρίες υλικών. Σας ευχαριστώ πολύ.
  8. μετά απο καιρό , ήθελα να ενημερώσω. ότι πήγαμε το νερό σε χημείο ιδιωτικό έγινε ανάλυση κτλ. δεν είναι λύμματα,και πλεόν έβγαζε όλη η γειτονιά όλα τα υπόγεια πλημύρισαν ,και μας είπαν ότι ανέβηκε ο υδατοφόρος ορίζοντας,με αποτέλεσμα όλοι να έχουμε νερά. Η ΕΥΑΘ που όντως τυχαία έχει τον μεγαλύτερο αγωγό των βαλκανίων να περνάει λίγα μέτρα πάνω από το σπίτι μου περίπου στα 100μ.μας είπαν ότι είναι 2πλος ,και έχει διάμετρο τουλάχιστον 2 μέτρα. Αλλά δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Όλοι αναγκαστήκαν και ανοίξαμε τρύπες στο πάτωμα,και μπήκαν μηχανήματα να τραβάει το νερό προς τα έξω και να το ρίχνει σε υπόνομο. Πάντως,πολλά πράγματα διορθώθηκαν εξαιτίας αυτού. Αλλά όταν έχει έντονες βροχές κτλ. μιλάμε για πολλά γαλόνια νερό να βγαίνουν ,χώρια ότι το σημείο που μένω θεωρείτε στην Θεσσαλονίκη με τα περισσότερα πηγάδια,που δεν έχουν σκεπαστεί ή φραχτεί ποτέ. Όπως και να έχει, περιμένουμε να "στεγνώσει πλήρως" το έδαφος ώστε να ντύσουμε την οικοδομή εσωτερικά/εξωτερικά με καλύτερο εξοπλισμό παρότι μας είπαν ότι δεν υπάρχει φόβος για τα θεμέλια. Αυτά,σας ευχαριστώ όλους.
  9. πήρα,δεν δέχονται τέτοιες εργασίες καθώς είναι μόνο για μεγάλα έργα. Έχω απελπιστεί ,αν δείς το βίντεο πως είναι το υπόγειο θα κλαίς μαζί μου...
  10. Πήρα τηλ. στην εταιρία που με είπες ,και στην άλλη που βρήκα geonesis κάπως έτσι και κανείς δεν απαντάει. Ξέρουμε κάτι παραπάνω από κάποια άλλη εταιρία για Θεσσαλονίκη;Το πράγμα χειρροτερεύει και η αντλία δεν κάνει τίποτα απολύτως. Ωραία αυτά που μου εξήγησες αλλά εγώ ένας απλός άνθρωπος είμαι δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα παρότι μου έγραψες τόσα.
  11. το κόστος είναι βαρύ ; και για την ακρίβεια τι ζητάω από την εν λόγω εταιρία , τι ανάλυση να κάνουν;
  12. Που μπορούμε να βρούμε έναν τέτοιο άγιο ; Μένω Θεσσαλονίκη. Ναι,έγινε ανάλυση κτλ. αλλά και πάλι το φρεάτιο "δεν" γεμίζει τόσο νερό ώστε να "μην" βγαίνει από το τοίχο..
  13. Υπάρχουν ιδιωτικοί ; Βάλαμε φρεάτιο εδώ και 2 μέρες,μαζεύει λίγο νερό εκεί μέσα, με αντλία υποβρύχια αλλά ... συνεχίζει και βγάζει λίγο λίγο από τον τοίχο στην ένωση και πλέον βγάζει νερό πιο μέσα στο υπόγειο δηλαδή σε άλλο δωμάτιο (από τον ίδιο εν σειρά τοίχο) Τι στο καλό; Το χημείο πάντως έδειξε βρώμικο νερό, και όχι από ΕΥΑΘ.
  14. Εν συντομία θα γράψω. Η οικοδομή μας συνορεύει με 2 ακόμα πολύκατοικιες αριστερά και δεξιά του δρόμου καθώς είναι κατηφόρα δίπλα από το βουνό του σειχ-σου είναι οικοδομή του 1992. Τόσα χρόνια δεν είχαμε θέμα και στα ξαφνικά φέτος αρχίσαμε να βλέπουμε νερό κάτω στο υπόγειο νερό εννοώ παράδειγμα να πάρεις 3-4 λίτρα νερό και να τα σκορπίσεις στο πάτωμα και να αφήσουν λεκέ ,δεν μιλάμε για μεγάλη ποσότητα. Δεν είχαμε ποτέ θέμα με νερό,μούχλα κτλ. 1. ήρθε ΕΥΑΘ 3 φορές έλεγξε τις συνδέσεις από δρόμο εώς αυλή αν έχουν θέμα,τα λούκια τα δικά μας επίσης και όλα βγήκαν καθαρά 2. ο δίπλα είχε ένα παρτέρι το οποίο κατέβαζε νερό προς στο έδαφος, και είχε τρύπες προς το έδαφος , ο άνθρωπος τα έκλεισε γιατί νόμιζε ότι έκανε εκείνος την ζημιά,ούτε αυτό ήταν τελικά. 3. ήρθε υδραυλικός είδε και τις συνδέσεις από την υδροροή που μαζεύει από τα μπαλκόνια μπας και χάνουμε κάτι. 4. τα σχέδια της οικοδομής δείχνουν ότι τριγύρω από το σημείο εκεί στο υπόγειο ούτε πιο πάνω προς το πρώτο όροφο δεν υπάρχει σωλήνας κτλ. ο οποίος μπορεί να έσπασε.Άρα ούτε και αυτό Ξανα ήρθε η ΕΥΑΘ και μας έκαναν αίτηση για το χημείο κράτους μήπως όντως είναι θέμα από κάποια σωλήνωση από πιο διπλανή οικοδομή, αλλά επίσης μας είπαν ότι 5-6 οικοδομές πιο πάνω(στην ανηφόρα) έχει πηγάδι το οποίο το έκλεισε ο δήμος πριν χρόνια ,και μπορεί τώρα με τις βροχές να γέμισε και λόγω ότι είμαστε χαμηλά να βγαίνει με πίεση σε εμάς. Παρένθεση ,το πάτωμα είναι φούλ στο μπετό και γύρω γύρω είχαν και καλά κάνει την οικοδομή πιο ενισχυμένη. Τέλος πάντων μέχρι να γίνει όλο αυτό επειδή έχουμε ξεπαραδιαστεί στο θέμα μέσης με το να σκύβουμε και να μαζεύουμε το νερό που τρέχει λίγο λίγο και έχει καλύψει πλεόν όλο το υπόγειο από εκεί που ήταν 3-4 λίτρα απλωμένα πλεόν μιλάμε για 10-12 λίτρα για όλο το 24ώρο. Θα κάνουμε draingate ,στην πλευρά του τοίχου που έχει το θέμα με μια αντλία νερού. Το θέμα είναι ότι τι αντλία νερού θέλουμε; ψάχνω ψάχνω και έχει ένα κάρο αντλίες. Όμβριών υδάτων ; Αντλία νερού επιφάνειας; Έτσι χωρίζονται... Μιλάμε για απλή λύση καθώς το θέμα δεν είναι μεγάλο. 3 στενά πιο δίπλα επιπλοποιός στο υπόγειο του έχει 2 μεγάλες αντλίες γιατί είχε στα ξαφνικά 1 μέτρο νερό μέσα στην αποθήκη του, αν το πάρεις γραμμικά είναι στο ίδιο ύψος με εμάς αλλά πολύ πιο "πίσω" σε άλλο στενό . για βοηθάτε...
  15. εάν είχα ή σύχναζα θα ήταν ωραία. Απλά τι τιμές παίζουν στις πλάκες αν ξέρετε. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, kostassid
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.