Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aqualung

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Aqualung's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όλα καλά Γιάννη. Τώρα άλλαξα το επίμαχο σημείο. Ελπίζω σε μια καμιά συμβουλή. Θέλω έναν ειδικό. Το ξέρετε κι εσείς πως για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει ενημέρωση. Το να αγοράσω έναν καυστήρα ή ένα τζάκι είναι το λιγότερο. Το αν αξίζει τα λεφτά της η επένδυση δεν το ξέρω. Πρέπει από κάποιον σωστό επαγγελματία να πάρω συμβουλή. Συγγνώμη για το λάθος χειρισμό του θέματος και για το ότι παραβίασα τον κανόνα. Έμπειρος υδραυλικός; Ζήτω που καήκαμε! Αν περιμένω από μαστόρι να βγάλει σχέδιο, τους μηχανικούς τί τους έχουμε; Και από πού κι ως πού ένα μαστόρι να ξέρει πώς δουλεύει ο κάθε καυστήρας και κάθε τζάκι ή σόμπα; Δυσκολεύομαι να εμπιστευτώ κάποιον που δεν έχει ειδικευτεί περισσότερο από κάποιον που έχει ειδικευτεί. Τα "εμπειρικά" αποτελέσματα τα ζω από πολύ κοντά και είναι λυπηρά. Τώρα αν θα είναι οικονομικά τα πέλλετς... λες να φορολογήσουνε και το ξύλο; Γιατί υπάρχουνε τζάκια που καίνε κι από τα δύο. Τί άλλο έμεινε αφορολόγητο; Μη δίνεις ιδέες λέμε! Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την επεξεργασία για να διορθώσετε τα μηνύματά σας. Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής. Ευχαριστώ, Γιάννης
  2. Το θέμα που ανοίγω είναι σχετικά εξειδικευμένο και αφορά το διαμέρισμα της οικογένειάς μου. Βρίσκεται σε πολυκατοικία χτισμένη το '82. Πέρα από τη μόνωση που ουσιαστικά δεν υπάρχει και δεν μπορούμε να καλύψουμε το κόστος και πέρα από τα "ενεργειακά" κουφώματα που είναι στο πρόγραμμα για το διαμμέρισμα, ψάχνω λύσεις για αυτόνομη θέρμανση. Η πολυκατοικία διαθέτει λέβητα πετρελαίου (κεντρική θέρμανση, χωρίς αυτονομία) ο οποίος δε θα τεθεί φέτος σε λειτουργία λόγω υψηλού κόστους. Τα σώματα του διαμερίσματός μου (120 τ.μ.) συνδέονται με τα πιο πάνω και κάτω διαμερίσματα. Ωστόσο πλέον δε θα χρησιμοποιούνται. Μπορούν να απομονωθούν. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής : 1. Υπάρχουνε ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ μηχανολόγοι στην περιοχή της Θεσσαλίας που μπορούν να κάνουν μελέτη για το ποια ακριβώς είναι η οικονομικότερη ΑΥΤΟΝΟΜΗ λύση για το διαμέρισμα; (Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα) 2. Πώς θα καταλάβω ποιος μηχανολόγος είναι ικανός να προσφέρει σωστές υπηρεσίες; 3. Πόσο θα κοστίσει η μελέτη; Υπάρχει θεσπισμένη ελάχιστη αμοιβή; 4. Είναι δυνατόν να εγκαταστήσω κάποιο είδος ενεργειακού τζακιού (pellets ή ξύλο) που θα συνδεθεί με τα ήδη υπάρχοντα σώματα, αφού απομονωθούν; 5.Οι σωληνώσεις που θα συνδέουν μεταξύ τους τα σώματα θα πρέπει να είναι στο δάπεδο ή μπορούν να παρακάμψουν πάνω από παράθυρα και πόρτες; 6. Μπορώ τα αντίστοιχα τζάκια να τα χρησιμοποιήσω με αεραγωγούς ώστε να ζεστάνω το σύνολο του διαμερίσματος; Είναι αποδοτική αυτή η λύση; 7. Πόσο τελικά θα κόστιζε στο σύνολο αυτή η εγκατάσταση; 8. Πέρα από τα ενεργειακά τζάκια (ή σόμπες Pellets) υπάρχουνε λύσεις για αυτόνομη θέρμανση και πότε θα γίνει η απόσβεση; Αν βοηθά για την κατανόηση του "σχεδίου" κεντρικής θέρμανσης, αυτά είναι τα σώματα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.