Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Chrys_the _Greek

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Chrys_the _Greek's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δούλευαν στο φουλ τουάχιστον 10 ώρες την ημέρα. Δεν ξέρω κατά πόσο στέκει αλλά εκεί το στήριξαν. Στην υψηλή κατανάλωση αυτών των ημερών την οποία μετά ανήγαγαν σε όλο το δίμηνο. Ήταν και παγωμένο το σπίτι γιατί ήταν άδειο, ας πούμε ότι είχαν δίκιο και δεν είπαν παπάτζα για να το καλύψουν. Λίγο με απασχολεί αύτό αυτή τη στιγμή. Το θέμα με τις σφραγίδες είναι που με τρώει.
  2. Μέσα σε όλα έχω και κάποια θέματα που με κρατούν μακριά από το δίκτυο αυτό τον καιρό και αργώ να δω τα μηνύματά σας. Τί εννοείτε δεν είναι στο όνομά μου; Αφού ο λογαριασμός έρχεται κανονικά στο όνομά μου. Απ' ότι είπαν στην αρραβωνιαστικιά μου όταν πήγε να διευθετήσει το θέμα με τον πρώτο αυξημένο λογαριασμό, επειδή δεν υπάρχουν άλλα δεδομένα να χρησιμοποιήσουν, στον έναντι χρησιμοποιούν ότι είχε καταγραφεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Μπορεί να της είπαν παπάτζα για να την ξεφορτωθούν, δεν ξέρω, αλλά αυτό ισχυρίστηκαν. Κι αυτοί που το 'χαν πριν, ρε γαμώτο, τί καίγαν και είχαν 1600 ευρώ λογαριασμό; Βιοτεχνία είχαν ανοίξει στο σπίτι; Edit------------- Από κουβέντα που έκανα πριν λίγο με την αρραβωνιαστικιά μου, φαίνεται πως είχα καταλάβει λάθος. Τα 1600 του πρώτου έναντι ήταν γιατί σε λίγες μέρες κάψαμε υπερβολικά πολύ ρεύμα και ο λογαριασμός βγήκε με βάση αυτή την κατανάλωση αναλογικά. Πράγματι είχαμε κάψει πολύ ρεύμα τότε γιατί χιόνιζε, είχε χαλάσει το καλοριφέρ και για 15 μέρες ζεσταινόμασταν με τα κλιματιστικά.
  3. Στην πολυκατοικία που μένω ήρθαν από το ΔΕΔΔΗΕ (στο πλαίσιο σχετικής εργασίας Δ.Α.Φ. όπως ανέφερε το έντυπο που μου έστειλαν) και άλλαξαν το ρολόι. Μετά από λίγο καιρό με ενημέρωσαν με νέο έγγραφο πως οι σφραγ. ακροδεκτών και οι δύο μολυβδοσφραγίδες κελύφους ήταν κομμένες ενώ η σφραγίδα κιβωτίου ήταν ακέραιη. Απ' ότι καταλαβαίνω κάποιος είχε πειράξει το ρολόι και τώρα έχω μπλέξει. Υποθέτω πως ο προηγούμενος ενοικιαστής είχε μεγάλες χρεώσεις και αυτό ήταν η αφορμή να κάνουν τον έλεγχο. Το συμπέρασμα το βγάζω από το γεγονός ότι ο πρώτος έναντι μου είχε έρθει 1600 ευρώ, τον τακτοποίησα και στη συνέχεια κάθε έναντι έρχονταν υπερβολικά φουσκωμένος, όχι όμως τόσο όσο ο πρώτος. Τους πλήρωνα για να μην τρέχω κάθε φορά στο ΔΕΔΔΗΕ και μετά μου έρχονταν επιστροφές. Τα ερωτήματα που προκείπτουν τώρα είναι: 1.Δεδομένου ότι εγώ δεν έχω πειράξει το ρολόι, δεν θα έπρεπε να το είχαν δει ότι ήταν πειραγμένο όταν έρχονταν να πάρουν τις μετρήσεις για τους εκκαθαριστικούς; 2.Τί είναι το "κιβώτιο" του οποίου οι σφραγίδες ήταν ακέραιες; Για να πειραχτεί το ρολόι δεν θα έπρεπε να έχουν σπάσει όλες οι σφραγίδες; 3.Με ποιο τρόπο μπορώ να σώσω τον πισινό μου (sic) από ένα θέμα για το οποίο πραγματικά δεν έχω ιδέα από που έσκασε;
  4. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά στο ερώτημά μου δεν απάντησε κανείς. Να θεωρήσω ότι χωρίς πίνακες δεν υπάρχει τρόπος; Indusys, την ίδια ασφάλεία έδωσε και ο προμηθευτής. nvel, σχετικά με το πώς θα δουλευτεί το καλώδιο έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Έπρεπε να δεις τη φάτσα του ηλεκτρολόγου που θα το εγκαταστήσει! Από τώρα ζήτησε αναρρωτική.
  5. Καλησπέρα Παρότι έχω αρκετά χρόνια που έχω αποφοιτήσει, είναι η πρώτη φορά που δουλεύω σαν ηλεκτρολόγος σε εγκαταστάσεις και γι' αυτό παρακαλώ να είστε επικεικείς και να συγχωρήσετε την άγνοιά μου. Στην εταιρεία που δουλεύω ανατέθηκε η ανακαίνηση ενός μεγάλου κτιρίου. Ζητήθηκε να τοποθετηθεί και ένα σύστημα κλιματισμού το οποίο χρησιμοποιούσε ένα ψύκτη τριφασικό που σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαρρέονταν από 858A σε κάθε φάση. Μου ζητήθηκε να υπολογίσω την διατομή του καλωδίου, μήκους περίπου 80m, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση καθώς και την ασφάλεια. Στο δεύτερο κομμάτι η απάντηση ήταν εύκολη αφού αρκούσε ένας απλός πολλαπλασιασμός 858*1.25. Για τον υπολογισμό της διατομής του καλωδίου όμως, αντιμετώπισα ένα σημαντικό πρόβλημα. Γνωρίζω ότι η διατομή υπολογίζεται από πίνακες που αντιστοιχούν το ρεύμα στο αντίστοιχο καλώδιο, αλλά οι πίνακες που βρήκα στο νετ δεν φτάναν την τιμή των 858Α. Τελικά την λύση την έδωσε ο προμηθευτής ο οποίος πρότεινε 500ρι καλώδιο ή 2 300ρια αφού ήμασταν όπως είπε "στο όριο", τιμή που αντιστοιχούσε σε αυτή που είχα δώσει κι εγώ αρχικά, καθαρά από ένστικτο. Το ερώτημα που προκύπτει για εμένα από όλη αυτή την ιστορία, είναι "πώς μπορώ να υπολογίσω μια διατομή όταν δεν διαθέτω πίνακα που να αντιστοιχεί τόσο μεγάλο ρεύμα ή ακόμα και καθόλου πίνακα;" αφού ειδικά σε τόσο μεγάλα ρεύματα η απάντηση δεν μπορεί επ' ουδενί να δίνεται από την "κρίση" του ηλεκτρολόγου η οποία αν είναι λάθος μπορεί να στοιχίσει ζωές. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το μέγεθος του κειμένου. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο σαφής μπορούσα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.