Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimlillis

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.016 profile views
  • tasos83

  • Electric

  • Leftio

  • mal

dimlillis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. 300 κιλά τσιμέντο και 100 κιλά άμμο ! Τρελάθηκε ο Terry !! Δικαίως !!Ευτυχώς που το'γραψα και ευτυχώς που μου απάντησες!! 2 kg υλικά ανα λίτρο : περίπου 0.5kg τσιμέντο ανά lt και 1.5kg άμμο ,δλδ τελικά 250lt x 0.5kg = 125 κιλά τσιμέντο και 375 κιλά άμμο νταμαρίσια. Να υποθέσω ότι ο ορισμός άμμος τσιμέντου είναι μάλλον άκυρος..και ουσιαστικά αν δεν είναι θαλάσσης και ποταμίσια..προφανώς είναι νταμαρίσια? Οι σωλήνες του καλοριφερ είναι χαλκοσωλήνες μονωμένες με την μόνωση που φαίνεται στη φωτογραφία με την τσακισμένη σωλήνα..αρμαφλεξ θα βάλω σε αυτήν που δυστυχώς κολλήθηκε. Σκέφτομαι να μην ανακατέψω με τσιμέντο την άμμο, να την ρίξω ώστε να καλύψω σωλήνες..να την καταβρέξω να κάτσει..και μετά να απλώσω με βούρτσα μια λεπτή στρώση (περίπου 3mm ) από το αριάνι πρόσφυσης που θα έχω φτιάξει με το πρόσμικτο στα πλαϊνά του χαντακιού της παλιάς τσιμεντοκονίας..προφανώς και πάνω από την άμμο και να γεμίσω εν τέλει με το φοβερό τσιμεντοκονίαμα. Πως σας φαίνεται!!??? Terry αυτό με την συμπύκνωση,αν θες μου το εξηγείς ως κίνδυνο..αν δεν έχει τσιμέντο η άμμος,παίζει ως κίνδυνος η συμπύκνωση? Ενας φίλος που τέλειωσε μια οικοδομή μου λέει ότι του έχει περισέψει ένα υλικό μονωτικό που θα μπορούσα να το βάλω πάνω από την άμμο..αύριο θα το δω και θα σας πω..για να μου πείτε ..αν έχει νόημα και αν αντί να λύσει θέματα μηπως δημιουργήσει.. υ.γ.Terry πραγματικά έκανε δουλειά αυτό το οργανικό..αραιωμένο βέβαια αρκετά..αν σε ενδιαφέρει να σου πω ακριβως τι υλικό ήταν και πως κάναμε τη δοκιμή..μου το λες με πμ
  2. Όχι ρε Terry!!Δεν είναι το βάρος...απλά για να υπολογίσω τα σακιά τσιμέντου και άμμου που χρειάζεται να πάρω!! Συνολικά είναι να καλύψω 0,4m3 όγκου σε χαντάκια. Έστω ότι καλύπτω το κάτω τμήμα που είναι οι σωλήνες με άμμο .Μου μένουν 0,25m3 . Άρα 0,25 m3 x 1600 kg/m3 = 400 kg τσιμεντοαμμοκονίαμα που θα φτιαχτεί με νερό στο οποίο θα έχει αραιωθεί το πρόσμικτο το ελβετικό που μου'πε ο Terry . Αν η αναλογία είναι 1:3 σημαίνει ότι στα 400kg χοντρικά τσιμεντοκονιάμματος θα χρειαστώ 100 kg άμμο και 300 kg τσιμέντο .Πως τα βλέπετε τα νούμερα κοντά στην πραγματικότητα?? Συμφωνείτε λοιπόν, έχοντας κατά νου τον παράγοντα επισκεψιμότητα , να θάψω τις σωλήνες στην άμμο και μετά να ρίξω το τσιμεντοκονίαμα? Terry καθότι παρωχημένη η αντιμετώπιση έχει κάποιο μειονέκτημα που δεν βλέπω?? Τι άμμο να ζητήσω??..τσιμέντου ή ποταμίσια? ή δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία..
  3. Στην χτυπημένη σωλήνα όπως λες jbosdas θα βάλω μόνωση τύπου armaflex και ίσως περάσω και τις κολλήσεις με μια αυτοβουλκανιζόμενη ταινία που για ακόμα πιο μονωμένο περιβάλλον. Μου είχε επισημάνει ο Terry παραπάνω ότι η πρόταση του υδραυλικού με την οποία θα έθαβα σε άμμο τις σωληνώσεις και μετά θα έριχνα το τσιμεντοαμμοκονίαμα είναι σχετικά παρωχημένη . Επειδή αυτή η λύση έχει το πλεονέκτημα του ότι δεν θάβονται τελεσίδικα ΚΥΡΙΩΣ οι σωλήνες του καλοριφερ που με ενδιαφέρουν ,αλλά έχουν και περιθώρια να παίρνουν τις συστολοδιαστολές ποιό είναι το μειονέκτημα του να καλύψω πρώτα με άμμο (παρεπιπτόντως τι θα ήταν καλύτερα?άμμος τσιμέντου..άμμος ποταμίσια ή πχ ελαφρόπετρα? ) και από πάνω το τσιμεντοκονίαμα που θα έχει παρασκευασθεί με τη βοήθεια ελβετικού πρόσμικτου. Απλά σκέφτομαι ότι στην περίπτωση που το δάπεδο δεν κολληθεί αλλά μπει πλωτό..και έχοντας και τις σωλήνες μέσα στην άμμο και όχι στο τσιμεντοκονίαμα..αν κάποτε χρειαστεί σπάω το τσιμέντο που θα ρίξω από πάνω και θα έχω εύκολη και σχετικά ανώδυνη επισκεψιμότητα των σωλήνων..Για πείτε ρε παιδιά τη γνώμη σας! Ρε παιδιά αν ξέρει κάποιος επίσης ας με βοηθήσει στο πόση περίπου είναι η πυκνότητα τσιμεντοαμμοκονιάμματος 1:3 !
  4. Καλημέρα σε όλους! Έφτασε η ώρα να αγοράσω τα υλικά για να γεμίσω κάποια λούκια με τσιμεντοκονία..Βάσει των οδηγίων των ανθρώπων που βοηθούν σε αυτό το forum..πάμε για αναλογία 1 άμμος - 4 τσιμέντο . Στο οποίο θα προστεθεί ένα πρόσμεικτο ελβετικής εταιρείας πυκνότητας 1kg/lt ,αραιωμένο 1:5 με νερό . Θέλω να γεμίσω 0.4m3. Πόσο τσιμέντο να πάρω και πόση άμμο? Ουσιαστικά η πληροφορία που μου λείπει είναι η συνήθης πυκνότητα του τσιμεντοκονιάματος με αναλογία 1:4 .Παρεπιπτόντως τι ζητάω..άμμο τσιμέντου...άμμο ποταμίσια? Ευχαριστώ! Δημήτρης
  5. Άρα ακολουθώ την συνταγή του Terry και θάβω τις σωλήνες (αφού τις στηρίξω κάτω με ένα τσέρκι όπως είπε ο akius..το οποίο έχω ήδη προμηθευτεί) εν συνεχεία μονώνω την χτυπημένη και επισκευασμένη σωλήνα του καλοριφέρ (αραγε μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτήν προληπτικά ή να την θάψω και να την ξεχάσω? Την λύση να περάσω μια σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου και αφού επισκευάσω να κολλήσω με συστολές και να έχω τοπικά διπλή σωλήνωση το έχει κάνει κάποιος?παίζει σαν λύση?) και ρίχνω το τσιμεντοκονίαμα με αναλογία άμμο - τσιμέντο 1:4 και ένα πρόσμικτο που μου'πε ο Terry περί το 1-1,5 λίτρο στα 50 kg τσιμέντου..Ώπα και τις ίνες!...Πέρα από το διάλυμμα πρόσμικτου να υποθέσω ότι ρίχνω και επιπλέον νερό κατά το ανακάτεμα μέχρι να δουλεύεται ωραία το μείγμα? Ρε παιδιά οι σωλήνες του καλοριφερ θα μπορούν να συστολοδιαστέλλονται όμορφα μεσα σε αυτό το πολύ ισχυρό κονίαμα..ή θα μου σπάσουν οι κολλήσεις της επισκευής στην χαλκοσωλήνα και θα΄χω δράματα?Το ρωτάω γιατί κάνοντας τη δοκιμή λόγω της βλάβης ανάβοντας για καμμιά ώρα το καλοριφερ, εντυπωσιάστηκα από τις κινήσεις των σωλήνων μέσα στο ήδη υπάρχον αφρομπετό . ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ εντοπίσατε τον προβληματισμό μου σχετικά με το κολλητό laminate με φινίρισμα 3.4mm φυσικού ξύλου, το οποίο έχει πλάκες 400mm - 2000mm . H τσιμεντοκονία ήταν λίγο σαθρή . Ο έμπορας που πουλάει τα πατώματα , πουλάει ιταλικές (θα προτιμούσα τα προϊόντα της ελβετικής εταιρείας αλλά ελπίζω ότι πάνω κάτω τα ίδια είναι αυτά..Ή ΌΧΙ?!! ) κόλλες - ρητίνες - ενισχυτικά κονιάματος..της εταιρείας που συνήθως τις κόλλες χρησιμοποιούμε στα πλακάκια.. Κάναμε λοιπόν μια δοκιμή . Ρίξαμε ένα αραιωμένο διάλυμμα μιας ρητίνης και πραγματικά διείσδυσε το υλικό μέχρι το ελαφρομπετό, δηλαδή θεωρητικά θα μπορούσα να βελτιώσω το ήδη υπάρχον κονίαμα σε βάθος 3-4 cm τουλάχιστον...Το ερώτημα είναι να κολλήσω το πάτωμα σε αυτήν την τσιμεντοκονία την βελτιωμένη αλλά που ίσως κουφώσει λόγω συστολοδιαστολών που θα πάρει πια το αφρομπετό και όχι η Flex κόλλα μιας και το ισχυρό πια κονίαμα που θα λειτουργεί ως συμπαγες σύστημα (δάπεδο - κόλλα - τσιμεντοκονίαμα) δεν θα παθαίνει τίποτα αλλά θα παθαίνουν τα τριγύρω..έχει βάση ο προβληματισμός ή είμαι υπερβολικός? Να μην ρισκάρω λέτε και να το βάλω αντί για κολλητό..πλωτό! Με κάποιο σοβαρό υπόστρωμα για να μην ακούω γκάπα-γκούπα?
  6. Γειά σας! Προσπαθώ να κάνω μια ανακαίνιση σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στον τρίτο και τελευταίο όροφο πολυκατοικίας που κατασκευάστηκε περί το 1993. Το ερώτημα είναι με τι και πως θα γεμίσω τα "χαντάκια" που φαίνονται στην συνημμένη φωτογραφία και τα οποία είναι πλέον κάπως έτσι , μετά την προσθήκη από τον ηλεκτρολόγο κάποιων σωληνώσεων. Η παλιά τσιμεντικονία είναι περί τα 9 cm (5 cm κατι σαν αφρομπετό και 4 cm τσιμεντοκονίαμα). Επιπλέον στο κάτω μέρος -στο επίπεδο του αφρομπετον - περνάνε σωληνώσεις καλοριφερ που προφανώς συστολοδιαστέλλονται έντονα . Να σημειώσω ότι δυστυχώς είχα αυτό το ατύχημα, το οποίο επισκευάστηκε , με αντικατάσταση του βλαμμένου τμήματος της χαλκοσωλήνας . Πριν το θάψω με τον τρόπο που θα μου πείτε και πέρα από μια δοκιμή που έκανα με το καλοριφερ να δουλεύει καμμιά ώρα και την μόνωση που είναι να της βάλω , αν υπάρχει κάποια καλή ιδέα καλύτερης επισκευής με καμμιά πατέντα (πχ να βάλω διπλή σωλήνα τοπικά..λύση "πουκάμισο" μου την είπαν") πείτε τη πριν το εξαφανίσουμε. Άρα το επείγον ερώτημά μου είναι , με ποιο τρόπο να γεμίσω τα χαντάκια.Κάποιος φίλος είπε φτιάξε ένα μείγμα άμμο-τσιμέντο χωρίς να τσιγγουνευτείς το τσιμέντο και θάψε...ο υδραυλικός μου λέει ρίξε τρεις πόντους άμμο τσιμέντου να καλύψεις τις σωλήνες, βρεξε να κάτσει , και απο πάνω αμμο-τσιμέντο..στο μεταξύ βλέπω ότι υπάρχουν υλικά για πρόσφυση νέου και παλιού τμήματος τσιμεντοκονίας..πρόσθετα τύπου Revinex . Περιμένω τη βοήθειά σας και ευχαριστώ προκαταβολικά! υ.γ.Στο τέλος θα κολληθεί προγυαλισμένο πάτωμα αφού με κάποια ρητίνη γίνει σκλήρυνση και βελτίωση των 4 cm της τσιμεντοκονίας που βρίσκεται πάνω απ'το αφρομπετον.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.