Μετάβαση στο περιεχόμενο

arisarg

Members
  • Περιεχόμενα

    82
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.042 profile views

arisarg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστούμε και πάλι Θόδωρα!
  2. Ευχαριστούμε και πάλι Θόδωρα!
  3. Ευχαριστούμε Θόδωρα! Καλές γιορτές!
  4. arisarg

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε και πάλι Θόδωρα!
  5. arisarg

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε Θόδωρε!
  6. arisarg

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε και πάλι Θόδωρα!
  7. arisarg

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε Θεόδωρε!
  8. arisarg

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε θερμά, αγαπητέ Θόδωρα!
  9. arisarg

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε και πάλι Θόδωρε!
  10. Kan62, σε ευχαριστούμε γι' ακόμη μια φορά. Η προσφορά σου σε όλους εμάς είναι πράγματι πολύ σημαντική!
  11. Αν στη νέα χρήση γίνονται νέες εγκατάστασεις (π.χ. υδραυλική) που δεν προβλεπόταν στην παλιά μελέτη σαφώς και θα πρέπει να γίνουν οι νέες μελέτες.
  12. Για τη δεύτερη λύση έκανες πολύ σωστή τοποθέτηση. Αν και κάποιοι ελεγκτές σε ΥΔΟΜ δεν την δέχονται, πολεοδομικά είναι σωστή και προσωπικά την χρησιμοποιώ στις μελέτες μου.
  13. arisarg

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε και πάλι!
  14. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟΥ Καλησπέρα σε όλους, για τον φωτισμό του κεντρικού κλιμακοστασίου έχουν γίνει αλλαγές με την τροποποίηση του ΝΟΚ και θα ήθελα την άποψη σας. Άρθρο 14 - Θέση κτιρίου και εγκαταστάσεων (παλαιό) "3. "Οι χώροι κλιμακοστασίου καλύπτουν τις προϋποθέσεις φυσικού φωτισμού, αερισμού εφόσον έχουν ανοίγματα προς ακάλυπτους χώρους ή ελεύθερο ανοιχτό χώρο ελάχιστης διάστασης δύο (2,00 μ.) μέτρων κάθετα προς την πλευρά των ανοιγμάτων. " (αυτή η παράγραφος διεγράφη εξ ολοκλήρου) με την Τροποποίηση του Ν. Ν.4759 ΦΕΚ 245Α)09.12.20 προστέθηκαν στο Άρθρο 14 - Θέση κτιρίου και εγκαταστάσεων (τροποποιημένο) "4. Εσοχές του κτιρίου στην περίπτωση που εφάπτεται με τα όρια του οικοπέδου, μπορούν να έχουν οποιαδήποτε απόσταση από το όμορο κτίριο. Ανοίγματα στις εσοχές αυτές δεν δημιουργούν δουλεία για τα όμορα οικόπεδα και προσμετρώνται στον υπολογισμό των ανοιγμάτων για την επάρκεια φυσικού φωτισμού και αερισμού, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού." και στο Άρθρο 11 - Συντελεστής δόμησης (τροποποιημένο) "6..... η. Η επιφάνεια κατακόρυφων φρεατίων ανεξαρτήτως διαστάσεων, τουλάχιστον 0,50 τ.μ. για τη συλλογή και εξυπηρέτηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και η επιφάνεια αιθρίων και όλων των διαμπερών μη προσβάσιμων ανοιγμάτων που προκύπτουν από την αρχιτεκτονική λύση (εντός των οποίων μπορούν να περιλαμβάνονται υδάτινα στοιχεία ή/και φυτεμένες επιφάνειες) ή οδεύσεων που λειτουργούν ως φωταγωγοί ή ως αγωγοί κυκλοφορίας του αέρα, όπως καμινάδες εξαερισμού, για τον δροσισμό του κτιρίου. Επιπλέον, η επιφάνεια κατακόρυφων φρεατίων ανεξαρτήτως διαστάσεων, τουλάχιστον 1,50 τ.μ., που λειτουργούν ως φωταγωγοί ή ως αγωγοί κυκλοφορίας του αέρα για φωτισμό ή δροσισμό του κτιρίου. Οι παραπάνω χώροι δε συμβάλλουν στις προϋποθέσεις φυσικού φωτισμού και αερισμού των χώρων κύριας χρήσης του κτιρίου. Σε αυτούς επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων στην παρ.3 του άρθρου 15 και στην περ. α της παρ.2 του άρθρου 13, η υποβάθμιση της διαμορφωμένης στάθμης του ακαλύπτου χώρου των χώρων αυτών στο εσωτερικό του κτιρίου έως τη στάθμη του δαπέδου οποιουδήποτε υπογείου." Σύμφωνα με τα προηγούμενα, κατά τη γνώμη σας επιστρέφουμε στο φωτισμό του κεντρικού κλιμακοστασίου, σύμφωνα με την παράγραφο 4. του άρθρου 14, όπως προβλεπόταν με τον ΝΟΚ με διαμπερές άνοιγμα (πρώην φωταγωγός) Δ χ1,20 μ ? ή θα μπορούμε να το φωτίσουμε-αερίσουμε από κατακόρυφο φρεάτιο 1,5 τ.μ., σύμφωνα με το άρθρο 11 παράγραφο 6. περίπτωση η, επειδή το κλιμακοστάσιο είναι βοηθητικός χώρος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.