Jump to content

arisarg

Members
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

arisarg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Reacting Well Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

7

Reputation

 1. Ευχαριστούμε και πάλι Θόδωρε!
 2. Kan62, σε ευχαριστούμε γι' ακόμη μια φορά. Η προσφορά σου σε όλους εμάς είναι πράγματι πολύ σημαντική!
 3. Αν στη νέα χρήση γίνονται νέες εγκατάστασεις (π.χ. υδραυλική) που δεν προβλεπόταν στην παλιά μελέτη σαφώς και θα πρέπει να γίνουν οι νέες μελέτες.
 4. Για τη δεύτερη λύση έκανες πολύ σωστή τοποθέτηση. Αν και κάποιοι ελεγκτές σε ΥΔΟΜ δεν την δέχονται, πολεοδομικά είναι σωστή και προσωπικά την χρησιμοποιώ στις μελέτες μου.
 5. Απίστευτο... κι' όμως αληθινό! Είναι τραγελαφικοί!
 6. Ευχαριστούμε και πάλι!
 7. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟΥ Καλησπέρα σε όλους, για τον φωτισμό του κεντρικού κλιμακοστασίου έχουν γίνει αλλαγές με την τροποποίηση του ΝΟΚ και θα ήθελα την άποψη σας. Άρθρο 14 - Θέση κτιρίου και εγκαταστάσεων (παλαιό) "3. "Οι χώροι κλιμακοστασίου καλύπτουν τις προϋποθέσεις φυσικού φωτισμού, αερισμού εφόσον έχουν ανοίγματα προς ακάλυπτους χώρους ή ελεύθερο ανοιχτό χώρο ελάχιστης διάστασης δύο (2,00 μ.) μέτρων κάθετα προς την πλευρά των ανοιγμάτων. " (αυτή η παράγραφος διεγράφη εξ ολοκλήρου) με την Τροποποίηση του Ν. Ν.4759 ΦΕΚ 245Α)09.12.20 προστέθηκαν στο Άρθρο 14 - Θέση κτιρίου και εγκαταστάσεων (τροποποιημένο) "4. Εσοχές του κτιρίου στην περίπτωση που εφάπτεται με τα όρια του οικοπέδου, μπορούν να έχουν οποιαδήποτε απόσταση από το όμορο κτίριο. Ανοίγματα στις εσοχές αυτές δεν δημιουργούν δουλεία για τα όμορα οικόπεδα και προσμετρώνται στον υπολογισμό των ανοιγμάτων για την επάρκεια φυσικού φωτισμού και αερισμού, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού." και στο Άρθρο 11 - Συντελεστής δόμησης (τροποποιημένο) "6..... η. Η επιφάνεια κατακόρυφων φρεατίων ανεξαρτήτως διαστάσεων, τουλάχιστον 0,50 τ.μ. για τη συλλογή και εξυπηρέτηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και η επιφάνεια αιθρίων και όλων των διαμπερών μη προσβάσιμων ανοιγμάτων που προκύπτουν από την αρχιτεκτονική λύση (εντός των οποίων μπορούν να περιλαμβάνονται υδάτινα στοιχεία ή/και φυτεμένες επιφάνειες) ή οδεύσεων που λειτουργούν ως φωταγωγοί ή ως αγωγοί κυκλοφορίας του αέρα, όπως καμινάδες εξαερισμού, για τον δροσισμό του κτιρίου. Επιπλέον, η επιφάνεια κατακόρυφων φρεατίων ανεξαρτήτως διαστάσεων, τουλάχιστον 1,50 τ.μ., που λειτουργούν ως φωταγωγοί ή ως αγωγοί κυκλοφορίας του αέρα για φωτισμό ή δροσισμό του κτιρίου. Οι παραπάνω χώροι δε συμβάλλουν στις προϋποθέσεις φυσικού φωτισμού και αερισμού των χώρων κύριας χρήσης του κτιρίου. Σε αυτούς επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων στην παρ.3 του άρθρου 15 και στην περ. α της παρ.2 του άρθρου 13, η υποβάθμιση της διαμορφωμένης στάθμης του ακαλύπτου χώρου των χώρων αυτών στο εσωτερικό του κτιρίου έως τη στάθμη του δαπέδου οποιουδήποτε υπογείου." Σύμφωνα με τα προηγούμενα, κατά τη γνώμη σας επιστρέφουμε στο φωτισμό του κεντρικού κλιμακοστασίου, σύμφωνα με την παράγραφο 4. του άρθρου 14, όπως προβλεπόταν με τον ΝΟΚ με διαμπερές άνοιγμα (πρώην φωταγωγός) Δ χ1,20 μ ? ή θα μπορούμε να το φωτίσουμε-αερίσουμε από κατακόρυφο φρεάτιο 1,5 τ.μ., σύμφωνα με το άρθρο 11 παράγραφο 6. περίπτωση η, επειδή το κλιμακοστάσιο είναι βοηθητικός χώρος?
 8. Πάντα στις επάλξεις και στην διάθεση των συναδέλφων! Θερμά συγχαρητήρια kan62!
 9. Ευχαριστούμε και πάλι για την προσφορά σου kan62. Καταπληκτική δουλειά!
 10. Εξαιρετικό! Ευχαριστούμε και πάλι!
 11. Αν το σκαρίφημα που ανέβασες δείχνει ότι στα δύο πλαϊνά όμορα οικόπεδα τα κτίρια εφάπτονται στο όριο, τότε εσύ δεν μπορείς να τοποθετήσεις το κτίριο σου (9,00μ.) σε αυτή την θέση και να αφήσεις από 2,00 μ. στην κάθε πλευρά και αυτό να θεωρηθεί υποχρεωτικός ακάλυπτος. Αυτό θα γινόταν μόνο αν είχες υποχρέωση να αφήσεις ακάλυπτο και στις δύο πλαϊνές πλευρές του οικοπέδου σου, δηλαδή αν τα κτίρια των ομόρων γηπέδων είχαν απόσταση από το όριο τουλάχιστον 1,00 μ.. Από την στιγμή που δεν έχεις υποχρέωση για ακάλυπτο, όπου δεν εφάπτεσαι στο όριο θα πρέπει να αφήσεις πλαϊνή απόσταση μικρού δέλτα (δ=2,50+0,5Η).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.