Jump to content

kwstas

Core Members
 • Content Count

  420
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About kwstas

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://WWW.SIROFIN.GR

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Sydney, Australia
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Faethon, που λέει αυτό που γράφεις? Εκεί που λέει ότι για περιπτώσεις ενδιάμεσες των 1,2 και 3 μπλα μπλα....? Εσύ τι θα έκανες στην θέση μου?
 2. Αν χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας.. Η Εγκύκλιος 98/1989 για τις προδιαγραφές στατικών μελετών δεν αναφέρεται στις νομιμοποιήσεις με μικρές αλλαγές του Φ.Ο. Τι λές Μανώλη?
 3. Υπερπολύτιμη η βοήθειά σας στο πολύ απλό ερώτημα: Ποιος κανονισμός επιβάλει την μελέτη στατικής επάρκειας σε κτίριο με άδεια που έχει μικρές αυθαιρεσίες και τις οποίες θέλουμε να νομιμοποιήσουμε με νέα άδεια? Στην δική μου περίπτωση ισόγειο που στην άδεια είχε κεκλιμένο τμήμα της οροφής του από Ο/Σ σήμερα είναι με οριζόντια στέγη (δώμα). Κατά τα άλλα οι διατάξεις των στύλων και οι οπλισμοί είναι σύμφωνοι με την αρχική μελέτη. Σας παρακαλώ πολύ όσοι έχετε την γνώση, δώστε μου τα φώτα σας. Οι δουλειές είναι ελάχιστες πλέον και δεν μπορώ να την χάσω. Ευχαριστώ πολύ.
 4. Παιδιά να ρωτήσω και εγώ πάνω στο θέμα αυτούς που έκαναν αίτηση "προς έκδοση οικοδομικής άδειας"? Στα στοιχεία από κάτω βάλατε τετραγωνικά ?? Γενικώς ποια κουτάκια συμπληρώνονται σε αυτήν την περίπτωση?? Ευχαριστώ, κάθε διευκρίνηση από "παθόντες" , πολυ πολυ χρήσιμη!!
 5. Ρωτάω αν απαιτούνται σχέδια για την πληρωμή του παραβόλου με τον Ν.4014 εφόσων θα εκδοθει άδεια σε 3 χρόνια. Γνωρίζει κανείας?
 6. Από όλη την ιστόρια κανένας έως τώρα δεν μας διευκρίνησε εάν, στην περίπτωση επιλογής πληρωμής παραβόλου και δέσμευση έκδοσης αδείας εντός τριών ετών απαιτείται: 1)Eκπόνηση σχεδίων αποτύπωσης σήμερα 2)Με ποιους όρους δόμησης θα γίνει η νομιμοποίηση (τους παλιούς ή τους ισχύοντες) Τί λέτε?
 7. Σύμφωνα με τον νόμο τα ΚΕΠ ήδη εξουσιοδοτούνται να ελέγξουν την πληρότητα και να αποστείλουν τους φακέλους στις Πολεοδομίες. Το έχει κάνει κανείς? Ισχύει??
 8. Τελικά το ΤΕΕ Αθηνών δέχεται συμφωνητικά του 4010/2011?? Να ξεκινήσουμε?
 9. Εμένα συμβολαιογράφος μου ζήτησε κλειδάριθμο (τους το ζητάει ο σύλλογος και τα υποθηκοφυλάκεια). Άρα αυτό σημαίνει αμοιβές, σωστά?? Άρα ΚΑΙ κρατήσεις??? Άρα ΓΙΑΤΙ κάποιοι εδώ συμβουλεύουν ΜΟΝΟ ΑΠΥ και "τίποτε άλλο"??
 10. Θέλω να κάνω μία παρατήρηση : Κατ' αρχάς όλοι μιλάνε για την ελάχιστη νόμιμη : 1577,34 . Πότε θα εφαρμοστεί αυτή όταν ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ θα υπάρξει τουλάχιστον και μία επιπρόσθετη αμοιβή αποτύπωσης -για αυθαίρετα δεν πρόκειται?-(για εμένα κανονικά δεν χρειάζεται αμοιβή αποτύπωσης) , για να μην πω και τοπογραφικό?? Κατά τον ισχυρισμό κάποιων ότι πρέπει να μπουν και αμοιβές αποτύπωσης, οι εισφορές μας ξεκινάνε για ποσό >>2000 ευρώ. Πραγματικό ξεβράκωμα δηλαδή.... Επίσης με τα συμφωνητικά τι θα γίνει??? Που τα καταθέτουμε?? Ακόμα καμμία απάντηση? Και με τα σχέδια που ήδη έχω παραδώσει αντίγραφ
 11. Ποια Λεμπέση ρε παιδιά?? Αν πάτε στο δικαστήριο θα απολογηθείτε ότι το είπε η Λεμπέση ή το ΥΠΕΚΑ ?? Επίσης γιατί εγείρετε θέματα τέτοιου είδους όταν πολλοί μηχανικοί έχουν ήδη υποβάλλει δηλώσεις και εκτίθεντο στους πελάτες τους?? Lefos βάσει ερωτοαπαντήσεων με καλύπτει το ότι εάν η στάθμη αυτή εξακολουθεί και είναι εντός εδάφους ως υπόγειο τότε ναι 50% και Υ.Δ.
 12. GEO21 ή οποιοσδήποτε άλλος: Καταρχάς βάσει των ερωτοαπαντήσεων του ΥΠΕΚΑ Θ'4 παράβαση ύψους λογίζεται ΠΑΝΤΑ εάν το ύψος είναι μεγαλύτερο από αυτό της ΑΔΕΙΑΣ. Άρα το 11, το 14 και το 15 που γράφεις πάνε περίπατο [αφού μιλάς για μέγιστο επιτρεπόμενο ενώ η σύγκριση είναι με το προβλεπόμενο της ΑΔΕΙΑΣ δηλ πρέπει ποσ. υπέρβ. ύψους: (Πραγμ-Προβλ. Αδείας)/Επιτρεπ.Περιοχ. <>20%]. Όσον αφορά το 12 αυτό ποια εγκύκλιος το αναφέρει??? (ότι δηλαδή η αφετηρία μέτρησης υψών γίνεται από το θεωρητικό διαμορφωμένο έδαφος της ΑΔΕΙΑΣ και όχι το σημερινό) Και άλλη μία ερώτηση. Βλέπω που κάποιοι αρχίζουν
 13. Δηλαδή καμμία επίσημη ανακοίνωση?? Νομίζω ότι η ταχυδρομική αποστολή και η έκδοση κάποιου αριθμού προτοκόλλου που να βεβαιώνει ότι ο φάκελος θα ελεγχθεί μελλοντικά θα ήταν ό,τι το καλύτερο...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.