Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dimirini

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

dimirini's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς τί γίνεται με τη μελέτη στατικής επάρκειας σε δημόσια κτίρια. Απαιτείται προφανώς, διότι έχω κτίριο εκπαίδευσης (πανεπιστήμιο) αλλά υπάρχει αυτό το ασαφές των "5 ετών" (παρ. 8β, αρ.11) και το ακόμα πιο ασαφές του "πριν την έκδοση πιστοποιητικού ταυτότητας κτιρίου" (παρ.1, αρ.16). Για το πώς θα γίνει δε (π.χ. ΚΑΝΕΠΕ), δεν έχω βρει κάποια διευκρίνιση. Σχέδια αρχιτεκτονικά και τεχνική περιγραφή από ΗΜ μηχανικό, δεν χρειάζονται έτσι? Ευχαριστώ. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  2. συνάδελφοι, δεν έχω καταλάβει κάτι στον τύπο υπολογισμού του Qd: το kJ δεν πρέπει να μετατραπεί σε KWh?? (1kJ = 0,000278KWh)
  3. Έχουν κοινό φέροντα οργανισμό, οπότε έτσι είναι. Θα τις πάρω σαν τμήμα κτιρίου πολυκατοικίας. Σ'ευχαριστω!
  4. Συγνώμη αν έχει συζητηθεί το θέμα, έχω ψάξει όμως και δεν έχω βρει τίποτα σχετικό. έχω ΠΕΑ σε μεζονέτα που βρίσκεται όμως "ενωμένη" με μία άλλη.Στα σχέδια της Πολεοδομίας φαίνονται μαζί, ως ένα ενιαίο κτίριο με δύο κατοικίες. Βέβαια έχουν ανεξάρτητες εισόδους και διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Αρχικά τα έβαλα στον ΚΕΝΑΚ ως μονοκατοικία, αλλά ψάχνοντας στις σημειώσεις μου από τα σεμινάρια, είδα ότι μας είπαν να τις λαμβάνουμε ως "τμήματα κτιρίου". Γνωρίζετε κάτι σχετικό? ευχαριστώ
  5. εννοώ ότι τα μ2 του υπογείου που έκανα σήμερα αυτοψια, είναι τα διπλάσια από αυτά που δείχνουν στην τακτοποίηση του υπογείου. και σκέφτομαι να περάσω (στον ΜΘΧ) το πραγματικά μ2 και όχι αυτά της τακτοποίησης. (δείχνει η άδεια και η τακτοποίηση 30 μ2 υπόγειο, ενώ στην πραγματικότητα είναι 50μ2). ευχαριστώ.
  6. είναι μια ιδιοκτησία όλη η μεζονέτα (και το υπόγειο δηλαδή).
  7. Καλησπέρα! έχω υπόγειο σε μεζονέτα, διαχωρισμένο με πόρτα από το ισόγειο, που έχει τακτοποιηθεί, (αλλαγή χρήσης σε κατοικία) αλλά: 1. τα m2 που μέτρησα είναι τα διπλάσια απ΄αυτά της τακτοποίησης. 2. Στη σημερινή του μορφή δεν χρησιμοποιείται ακόμα ως κατοικία. Είναι αποθήκη, δεν έχει καν σοβαντιστεί και έχει απλά τις αναμονές των εγκαταστάσεων θέρμανσης. Ποιά είναι η άποψη σας? εγώ σκέφτομαι να το θεωρήσω ΜΘΧ. Και ως επιφάνεια να υπολογίσω και να περάσω τα m2 που μέτρησα. Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.