Μετάβαση στο περιεχόμενο

civen2004

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by civen2004

  1. Καλησπέρα συνάδελφε!Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση...Η μεταφορά έγινε στις 25/10/2018 και η οριστική υπαγωγή στις 31/10/2018. Όπως καταλαβαίνεις έχει παρέλθει το 18μηνο. Ωστόσο η απορία μου είναι αν η παράταση που πήρε ο νόμος ισχύει μόνο για την υπαγωγή του αυθαιρέτου ή επεκτείνεται και στην περίπτωση της υποβολής των δικαιολογητικών. Βλέπουμε ότι συνεχώς δίνονται νέες παρατάσεις για υποβολή δικαιολογητικών σε περίπτωση μεταφοράς δήλωσης από τον 4014 στον 4178, με βάση την ημερομηνία εξόφλησης του παραβόλου (αν θυμάμαι σωστά). Πως είναι λοιπόν δυνατόν να μην γίνει και για τον μεταγενέστερο 4495? Η πίεση χρόνου και ο λαβύρινθος των νόμων πολλές φορές μας ωθούν σε βεβιασμένες κινήσεις.... Σίγουρα δεν είμαστε οι μόνες στις καθυστερήσεις, όχι ότι αυτό μας δικαιολογεί αλλά.... συμβαίνει. Αν μου απαντήσουν στο email που έστειλα στο 4495, θα σε ενημερώσω...Ευχαριστώ και πάλι!
  2. Καλησπέρα συνάδελφε! Έχω ακριβώς την ίδια περίπτωση μόνο που τα αυθαίρετα είναι κατηγορίας 1 και 4. Έχω κάνει οριστική υποβολή και με τον συμψηφισμό των προστίμων για τους 2 νόμους και την έκπτωση του 20%, ο ιδιοκτήτης πλήρωσε ό,τι χρειαζόταν και έγινε οριστική υπαγωγή.Κι εγώ έχω την ίδια απορία και παρόλο που έστειλα mail στο 4495 του ΤΕΕ δεν έχω λάβει απάντηση. Επίσης, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής των δικαιολογητικών, τι διαδικασία ακολουθείται? Υπάρχει περίπτωση επιπλέον προστίμου?
  3. Καλημέρα συνάδελφοι!Θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις καθώς και δεν γνωρίζω και μάλλον έχω μπερδευτεί! Είμαι πολιτικός μηχανικός,εγγεγραμμένη στο ΤΕΕ το 2004,χωρίς ωστόσο να έχω ασκήσει το επάγγελμα όλα αυτά τα χρόνια καθώς ασχολούμουν με άλλα,πέραν 1 έτους στην αρχή για εκμάθηση σε κάποιο γραφείο μαύρα.Το τελευταίο 2μηνο ,βρήκα δουλειά σε μια κατασκευαστική εταιρεία όπου μου πρότειναν εγγραφώ στο Β ΜΕΚ απευθείας,γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα και να μου πληρώνουν έτσι το ΤΣΜΕΔΕ,που το πλήρωνα εγώ όλα αυτά τα χρόνια.Επειδή όμως απαιτείται εμπειρία και δεν γίνεται τόσο εύκολα,μου πρότειναν να προσθέσω ΚΑΔ στην δραστηριότητα που ήδη διαθέτω,άσχετη από το επάγγελμα του μηχανικού,και σε κανένα 3μηνο,αφού πάω σε επιβλέψεις κλπ να πιστοποιήσω την εμπειρία με υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτητών των έργων,ώστε να καταθέσω τα χαρτιά μου για εγγραφή σε ΜΕΚ Β τάξης. Και εγώ ερωτώ τώρα,αν εγγραφώ σε ΜΕΚ Α Τάξης ,πρέπει να περάσουν 3 χρόνια για το Β Τάξης ή μπορώ να το αναβαθμίσω και νωρίτερα? Και για να προσθέσω ΚΑΔ πρέπει να εκδίδω τιμολόγια κλπ και να φορολογούμαι εξτρα για αυτά?Τέλος,επειδή το έκοψα το διπλότυπο των 60Ε από την εφορία (βιαστική),αν δεν το χρησιμοποιήσω,τι γίνεται,για πόσο χρόνο ισχύει και αν κάνω το Β ΜΕΚ απευθείας ,μπορώ να εκδόσω συμπληρωματικό 15 Ε,καθώς χρειάζεται διπλότυπο των 75 Ε για την Β Τάξη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για την προφανή μου σύγχυση!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.