Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mechain

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

mechain's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση..Έτσι το σκέφτομαι αν και υπάρχουν και συνάδελφοι που μου λένε οτι θα το πήγαιναν με 500αρικο για την αλλαγη περιγράμματος και χωρίς υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Στην πολεοδομία απάντησαν όπως εσύ.
  2. Χαιρετώ όσους γράφουν τις ερωτοαπαντήσεις. Έχω χαθεί λίγο όπως όλοι. Έχω την εξής περίπτωση: 1) κτίριο βιομηχανικό με Ο.Α. κύριας επιφάνειας 10X25 συν 80 περίπου τ.μ. γραφεία σε επαφή με το κυρίως κτίριο.Δηλαδή 330 τ.μ. δόμηση και κάλυψη από την άδεια. Το 10x25 έγινε 12x25 και δεν κατασκευάστηκαν τα γραφεία εμβαδού 80 τ.μ., δηλαδή δόμηση και κάλυψη πραγματοποιούμενη = 300 τ.μ. Με καλύπτει η αλλαγή περιγράμματος , άρα 500€ , αφού είμαι στην μία πλευρά σύμφωνος με τη θέση της άδειας και με το Δ?Επιπλέον έχω τα 80 τ.μ. που δεν κατασκευάστηκαν άρα αριθμητικά δεν έχω υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Ή δηλώνω υπέρβαση δόμησης και κάλυψης για τα 50 τ.μ. ? Ευχαριστώ
  3. Επειδή στην αρχή του 2012 έτυχε να βγάλω μία τέτοια άδεια λειτουργίας, για διφασικό ελαιοτριβείο και έχω κάνει μία σχετική έρευνα, παίζουν μεγάλο ρόλο κάποια στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ο εκάστοτε μελετητής. 1)Τα διφασικά ελαιοτριβεία μας απαλλάσουν απο έγκριση για διάθεση των υγρών αποβλήτων και έτσι η περιβαλλοντική μελέτη αυτών είναι πολύ πιο εύκολη και πιό αποδεκτή απο τις υπηρεσίες. 2)Τα νέα ελαιοτριβεία τέτοιου τύπου, τα οποία μπορεί κανείς να βρεί εύκολα στο διαδίκτυο , είναι μικρότερης ισχύος , πολύ πιό σύγχρονα και συνήθως μπορούν να αδειοδοτηθούν παίρνοντας απαλλακτικό για κάτω των 22KW απο τη διεύθυνση ανάπτυξης.Άρα πρέπει να γνωρίζουμε τη δυναμικότητα της μονάδας και να πάρουμε πληροφορίες απο τον προμηθευτή ή τον κατασκευαστή των μηχανημάτων του ελαιοτριβείου. 3)Τα στερεά απόβλητα πλέον μπορούν να μεταφερθούν σε διφασικά πυρηνουργεία.Υπήρχε ένα μόνο αδειοδοτημένο στην Πελοπόννησο αλλά ανοίγουν και άλλα στο Σχηματάρι και αλλού.Με ένα χαρτί απο αυτούς οτι θα παίρνουν τα στερεά (την πάστα ) για επεξεργασία, τελειώνει για μας το πρόβλημα εύκολα. Τέλος θα ήθελα να πω απο προσωπική εικόνα που έχω οτι πρόκειται για πολύ καλή περίπτωση γιατί τόσα χρόνια είμασταν πίσω σε αυτού του τύπου την παραγωγή ελαιόλαδου.Είναι πιό καλής ποιότητας το προϊόν και αξίζει να το προωθήσουμε σε γνωστούς ακόμα και για εξαγωγή.Είναι πανάκριβο στο εξωτερικό το άθερμο ελαιόλαδο.Έτσι θα προκύψει και κάοιο αντικείμενο για μας τους μηχανικούς.. Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Γιάννης
  4. διπλανο κτιριο δεν εχει θεμελιο ειναι κατασκευης προ του 55 και ειναι πανω σε μπαζωμα.η λυση ειναι ΄ντουλαπια΄η πασσαλους αντιστηριξης?σε αυτη την περιπτωση των πασσαλων, οι κολωνες μου οπωσδηποτε τοποθετουνται πιο μεσα απο τους πασσαλους η μπορω να ριξω κολωνα αναμεσα στους πασσαλους?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.