Μετάβαση στο περιεχόμενο

surveyor7

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

690 profile views

surveyor7's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν το γνωρίζω και δεν έχει σημασία θεωρώ. Όλοι οι συνάδελφοι τοπογράφοι μηχανικοί ΤΕ δεν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα. Είναι πλήρως γνώστες του αντικειμένου. Εσύ steelman είσαι τοπογράφος;
  2. Οι τοπογράφοι μηχανικοί ΤΕ έχουν δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικής μελέτης!
  3. Δεν νομίζω πως πρέπει να ασχολείται ο κόσμος με τέτοια θέματα. Είναι απλό και κατανοητό από όλους οι τοπογράφοι ΕΜΠ,ΑΠΘ και πρώην ΤΕΙ Αθήνας είναι αυτοί που έχουν όλο το επιστημονικό υπόβαθρο να εκπονούν τοπογραφικές μελέτες! Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς για να λέμε και πολλοί γίνονται γραφικοί. Το πρόγραμμα σπουδών των σχολών αυτών έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό να παράγει τοπογράφους. Όχι να φτιάχνουν σπίτια (δυοροφη κατασκευή) κλπ. Έτσι και οι ΠΜ ο σκοπός τις είναι άλλος, τώρα αν κάποιοι το 2019 ασχολούνται με ΒΔ του 1900 η όποια άλλη χρονιά θα πρέπει να σκεφτεί πως η εξέλιξη και η επιστήμη προχωράει. Η νομοθεσία δυστυχώς στην χώρα μας δεν είναι σωστή όπως και σε πολλά πράγματα. Το θέμα για μένα δεν είναι αυτό αλλά η ποιότητα μιας μελέτης.
  4. ακριβως οπως κανει καποιος γνωστος μου τοπογραφος.στο γραφειο που ηταν ασχολουταν με αδειες οικοδομων τις καλες εποχες που υπηρχε αντικειμενο στην οικοδομη κ μεσα σε καποιο χρονικο διαστημα εμαθε! κ τον κοροιδευα γιατι κανει πραγματα που δεν ειναι στα χωραφια μας! καλο θα ηταν να ασχολειτε ο καθενας με το αντικειμενο του γιατι αυτο ξερει κ αυτο εμαθε! τωρα βεβαια μου λες οι συγκυριες τα εφεραν ετσι που πολυς κοσμος ασχολειτε με αντικειμενα περα της ειδικοτητας του εγω δεν τα γνωριζα! τουλαχιστον στην επαρχια ο αρρωστος παει στον γιατρο, αυτος που θελει να κανει αγωγη στον δικηγορο, αυτος που θελει να κανει τοπογραφικο στον τοπογραφο! μα ειναι τοσο απλο.. οι περισσοτεροι συνεργατες μας ειναι πολιτικοι μηχανικοι,αρχιτεκτονες και παλιοι υπομηχανικοι του μικρου πολυεχνειου οπου κανεις απο αυτους δεν ασχολειτε με τοπογραφικα!
  5. Εγω οταν περασα στην σχολη Τοπογραφιας ηξερα πως ηθελα να γινω Τοπογραφος κ πηγα στην Αθηνα να σπουδασω σε αυτη τη σχολη! μετα το τελος των σπουδων μου εμαθα πως δικαιωμα τοπογραφικου εχουν και οι Πολιτικοι μηχανικοι, τα εργα υποδομης, τα δομικα εργα, επισης λεγαν πως καποιοι δασολογοι συντασαν τοπογραφικες μελετες! Και ρωταω εγω συγνωμη το θεωρειτε λογικο? κανοντας Τοπογραφια Ι και ΙΙ αποκτουν ολοι αυτοι το δικαιωμα?γιατι??? και η απαντηση οπως καταλαβα με το καιρο ειναι στην Ελλαδα δεν ειμαστε οτι θελει ο καθενας κανει! αν ηταν ετσι ας σπουδαζα εργα υποδομης που εχει η πολη μου κ μετα να εκανα τοπογραφικα.. καθολου υπερβολικος δεν ειμαι στην εταιρεια που συνεργαζομαι ως συνεργατης μηχανικος τα νουμερα ειναι τετοια τα προσωπικα μου ειναι πολυ λιγοτερα! και αλλοι συναδελφοι μου που μιλαω περιπου τοσα εχουν μετρησει λιγο λιγοτερα!
  6. sigoura tha prepei na einai h meiopshfia auta pou vlepeis! an den suntasoume k emeis ortha topografika tote poios allos tha mporouse? Τα greeklish ΔΕΝ επιτρεπονται!! Διορθωσε ολα τα ποστ σου. Διαβασε τους κανονες συμμετοχης terry
  7. δουλεύω από τότε που πήρα το πτυχίο. αυτό το μηνα έκλεισα 5 χρονια που εργάζομαι ως τοπογράφος k η έννοια του εξαρτημένου τοπογραφικού δεν με απασχόλησε ποτε!!! k αυτό γιατί τα τοπογραφικά που αποδίδω τα έκανα πάντα εξαρτημένα! αν είναι δυνατόν να μην είναι!!! έχω μετρήσει σε αυτά τα χρονια πάνω από 1200 τοπογραφικά k θεωρώ πως έχω αποκτήσει μια σχετική καλή εμπειρία και πλέον μπορώ να ξέρω την ποιότητα του κάθε τοπογραφικού που έρχεται στα χέρια μου από πελάτες! αυτό που με απασχολεί είναι η ποιότητα που βλέπω από κάποιους συναδέλφους που δεν είναι τοπογράφοι k αυτό είναι το πρόβλημα θεωρώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.