Μετάβαση στο περιεχόμενο

immunity

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    92
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρεία Λογισμικού
  • Ειδικότητα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.514 profile views
  1. Ο συμβολαιογραφος δεν γινεται να τα παρει ολα μαυρα η αμοιβη του βγαινει με βαση την τιμή πωλησης αυτοματα (αλλιως δεν γινεται να ανεβει/επικυρωποιηθεί το συμβολαιο).
  2. Βγαλε αδεια κατεδαφισης. ΡΙΞΤΟ ΗΛΙΑ! και θα σωθείς. Ελάχιστο ΕΝΦΙΑ μετα
  3. Χμ τωρα ειδα τα fancoil αυτα δεν εχουν wifi ε? Εχουν καποια εισοδο για να ελεγχεις την σκαλα?(3 ταχυτητες) Υπαρχουν zigbee και Shelly wifi ρελεδακια με 1-2-3-4 εξοδους και μπορεις με αυτα να ελεγχεις τις σκαλες εφοσον υπαρχει τετοια δυνατοτητα στα fancoil. Δεν γνωριζω καποιον xD εγω μονος μου το εκανα εγκατασταση σε ενα pcακι και επαιξα λιγο μαζι του και εφτιαξα τις εντολές (πχ αναψε 1 επαφη απο το Χ ρελε για να κατεβει το στορι, αναψε 2η επαφη απο το Χ ρελε για να ανεβει το στορι κτλ)
  4. Αν δεν βρεις κατι. Μπορεις να κανεις Home Assistant server να βαλεις μέσα ολα σου τα συμπραγκαλα (αν εχουν integration για το home assistant) και ελεγχεις απο εκει οτι θες οσα θες. Εγω εχω moes θερμομετρα (5) (οχι θερμοστατες) σε καθε χωρο (υγρασια, θερμοκρασια, CO2) εχω Inventor ΑΘ (ενδοδαπεδια με 10 κυκλωματα με ηλεκτρα μοτερακια). Με το Home Assistant μπορεις να ανεβαζεις η να ριχνεις τη θερμοκρασία των νερων ή να κοβεις κάποιο κύκλωμα της ενδοδαπεδιας ανάλογα με την θερμοκρασια στο εκαστοτε δωματιο. Integration εχει για Inventor (φασον στην Midea ειναι) και τα Midea fancoil. Οποτε απλα θες απλα θερμομετρα (wifi,bluetooth, zigbee etc) που να συνδεονται στο Home assistant και μετα απλα φτιαχνεις automations. Αντι για θερμοστατη εχεις το κινητο σου ή καποιο tablet
  5. Γιατί με την αφαιρεσή του αποφεύγεται εύκολα η παραβίαση κανόνα του forum. μπορείς να κανεις επιλεκτική παράθεση επιλέγοντας κατευθειαν το κειμενο.
  6. @jbosdas Εφοσον οι κανονες του forum το απαγορευουν θα πρεπει να αφαιρεθει η συγκεκριμένη επιλογη.
  7. Το εχω βαλει. Δεν κανει τρομερη διαφορα (στα αλατα). μπορει και να καθαριζονται πιο ευκολα. Μπορει και οχι xD
  8. Εσυ διαλεξες να αγορασεις διαμερισμα σε πολυκατοικια, η οποια συνοδευεται και απο το καταστατικό της πολυκατοικιας το οποιο λεει συναινεση απο ολους. Δεν είναι παράλογο αλλιως ολες οι πολυκατοικιες θα ηταν σαν παρδαλα κατσικια. Κανεις οτι θες (νομιμως) μεσα στο σπιτι. Οτι φαινεται ομως προς τα εξω(μπαλκονια/εξωπορτα) θες συναινεση Θα μπορουσες να παρεις μονοκατοικια και να μην εχεις αυτο το θεμα.
  9. Σε δικηγορο, (δεν μπορεις να πας εσυ στο υποθηκοφυλακειο να ψαξεις). Βρισκεις ποιος συμβολαιογραφος συνταξε το πρωτο συμβολαιο πιθανοτατα εχει συνταξει και την συσταση και επικοινωνείς μαζι του για να παρεις την συσταση. Ίσως μπορείς να δεις και το εργολαβικο συμβολαιο αν εχει γίνει με αντιπαροχη (αλλα επειδη δεν ειμαι μεταγγραψιμο δεν μπορεις να παρεις αντιγραφο μονο να το δεις) Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα η συσταση να εχει σπασει σε πολλα συμβολαια . Εχεις την αρχική συσταση ιδιοκτησιας/κανονισμο πολυκατοικιας η οποια δεν αναφερει τα παντα (κυριως τα διαμερισματα που πηραν οι ιδιοκτητες του οικοπεδου που εδωσαν αντιπαροχη) και μετα υπαρχουν τα συμβολαιο που ειναι και επιμέρους συσταση ιδιοκτησιας που αναφερονται τμήματα (τα διαμερισματα που ανηκουν στον εργολάβο δλδ για να εχει ευχερεια πως να τα διανημει). Για τον παραπάνω λόγo χρειαζεσαι δικηγορο να ψαξει προσυμφωνα/εργολαβικα συμβολαια κτλ κτλ
  10. Σε ευχαριστώ πολύ @jedi.Yannis Σχετικά με το Β, επειδη δεν υπάρχουν εξώστες απο πάνω/κατω (για τα 3/4 της πλευρας) μετα τις εργασίες θα φαινεται δόντι 10εκ (απο πανω φυσικα καπακι/μερεμετι) στη περιπτωση αυτη θεωρειται οτι αλλάζει η οψη αρα χρειαζεται συναίνεση? Έκανα απο μέσα και τωρα περιμένω τις καλένδες - οταν κανει και ο γείτονας/ες
  11. Σε διαμέρισμα σε πολυκατοικια, Α) Σε μεριά η εξωτερική τοιχοποιία είναι σε ιδιόκτητο εξώστη(του διαμερίσματος) Β) Η άλλη μεριά τα 3/4 της εξωτερικης τοιχοποιιας δεν έχει εξώστη ή άνοιγμα και "βλεπει" στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας Γ) ενω το υπολοιπο 1/4 είναι εξώστης γειτονικού διαμερίσματος του ίδιου κτιρίου. Για το Α) απο οτι διαβάζω εφόσον δεν αλλοιώνεται η όψη (δικαιολογητικο στην ΕΕΜΚΔ) δεν χρειάζεται συναίνεση Για το Β) θελει συναίνεση πολυκατοικίας? Για το Γ) θελει συναίνεση του γείτονα (άφου είναι δικός του χώρος) αλλά θέλει και συνέναιση πολυκατοικίας?
  12. @Arche Μα το θεμα δεν ειναι Πολεοδομικό. Νομικό είναι το θεμα. Χρειαζεται για να διορθώσω κάτι σου καταστρέφω το κουφωμα (ενεργειακο Αλουμινιου Uw=0.81) κανω τις αλλαγές και σου τοποθετω κουφωμα ενεργειακο PVC Uw=1.9 (ιδιες διαστάσεις ιδιο χρώμα). Ενώ υπάρχει ενεργειακο κουφωμα αλουμινιου Uw~= 0.81 στην αγορά. Βάση ΝΟΚ πολεοδομικη νομοθεσία εισαι καλυμένος (ιδιες διαστάσεις/αρχιτεκτονικη). Αλλά ο ιδιοκτήτης μπορεί να σε πάει νομικά γιατι ενώ είχε ΑΑΑ ενεργειακο κουφωμα εσυ το αντικατεστησες με ενα υποδιεστερο. O ιδιοκτήτης μπορεί και έχει δικαίωμα (βαση Αστικού Κώδικα(Νόμου)) να παει δικαστικά. Στο κειμενο μου αναφερω παραπλησια γιατι σιγουρα δεν μπορει να το κανει το ιδιο αλλα αντι για μαρμαρο να βαλει τσιμεντοκονια... Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτων μηχανικός αλλά η τσιμεντοκονια που θελει να βαλει ο διαχειριστής μετα από λιγα χρόνια δεν θα κανει ριγματωσεις και θα περνανε τα νερα απο κάτω? Ειναι το ιδιο να βαλει μάρμαρο απο το να ριξει απλα ενα τσιμεντοκονιαμα? (ερώτημα σε εσένα) Μεταπτυχιακή εργασία(Τμήμα Νομικής) Ελένης Ξανθοπούλου ενας από τους ορισμούς που αναφερονται για ζημιές αποτυπώνεται το εξής. "Από την άλλη επί µερικής καταστροφής η αποζηµιώση συνίσταται στη δαπάνη επισκευής ώστε να αποκατασταθεί το αγαθό όπως ήταν πριν τη µεσολάβηση του ζηµιογόνου γεγονότος." Φυσικά το πεδίο αυτο ειναι του @dimitris GM αν μπορεί να ξενδιαλυνει
  13. @rommanos Δεν καταλαβες ... Θα πρεπει στο καταστατικό ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ οτι μπορεις να το αφησεις οπως θες Εφοσον οπως λες δεν γραφει τπτ τοτε θα εισαι παρανομος αν βαλεις απλα τσιμεντοκονια αντι για μαρμαρο και η κυρια δικαιως θα μπορει να σε παει δικαστικά και αν μιλαμε για 1τμ θα σε πηγαινα κι εγω δικαστικά κι ας μην ειμαι η κιουρια
  14. @Arche Αν δεν γράφει κάτι στο καταστατικό της πολυκατοικιας (οτι σε επιδιορθώσεις οταν χαλανε την ιδιοκτησια καποιου για να διορθώσουν κοινοχρηστο μπορούν να το αφηνουν/φτιαχνουν σε οποια κατασταση θέλουν) για να ειναι νομιμος θα πρεπει να το φερει στην προηγουμενη κατασταση ή να κάνει προσπαθεια να το φερει σε οσο πιο κοντινη κατασταση μπορει. Σωστά?
  15. Δεν είσαι καθόλου νόμιμος, όπως το βρήκες έτσι το αφήνεις, με μάρμαρο. Τώρα το να λες αν η ιδιοκτήτρια είναι περίεργη ή κουλή δεν παίζει κανένα ρόλο και να σε νομιμοποιεί ενώ είχες μάρμαρο να παραδιδεις μια επικάλυψη τσιμεντου που μετα απο καιρο θα χαλασει και θα υπαρχουν πάλι προβλήματα. Βάζεις μάρμαρο όσο κοστίσουν και προσπαθείς να έχουν περίπου ίδια απόχρωση (μη βάλεις μαύρο μάρμαρο ενώ είναι λευκά τα υπόλοιπα). Μετά από αυτό ασ την να τραγουδάει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.