Jump to content

taradoula9595

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About taradoula9595

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης

Recent Profile Visitors

586 profile views
 1. Καλησπέρα Μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μου πει ποιος είναι ο χάλυβας προέντασης και που χρησιμοποιείται....ή αν είναι δυνατό ακόμα να με παραπέμψει σε ένα καλό Link για να το καταλάβω??? Ευχαριστώ
 2. Ευχαριστώ Mixali για την ολοκληρωμένη απάντηση. Μου έστειλαν 2 συνάδερφοι email για τα χθεσινά. Φυσικά και δε θέλω να δώσω συνέχεια. Αυτό που έχω να πω μόνο για όλους είναι ότι αυτό που ήξερα και ξέρω είναι ότι καμία ερώτηση δεν είναι ντροπή... Μαγκιά είναι να δοθεί τέτοια απάντηση που να αναδείξει και την ερώτηση... Επίσης τέλος δεν μπορείς να απορρίπτεις τον οποιοδήποτε επειδή είναι του δημοτικού ή ό,τι άλλο... Κάθε άνθρωπος έχει αξιοπρέπεια και είναι ανήθικο να τον χαρακτηρίζεις από απόσταση ασφαλείας, όταν πολύ περισσότερο δεν τον ξέρεις κιόλας...
 3. Διάμετρο σωλήνα. Οι τιμές είναι mean values. Βεβαίως και παίζει το πάχος ρόλο. Αν θες πες μου τι συγκεκριμένη τιμή (schedule) ψάχνεις να σου δώσω μια εικόνα. Και Ελλήνων Εργολάβων έχω - μπορώ να σου πω.... Πες μου τι θες...Small Bore , Large Bore >=2,5"
 4. Όσον αφορά το κόστος των συγκολλήσεων είναι πολύ διαφορετικό από χώρα σε χώρα. Εδώ Ελλάδα μιλάμε με Euros/inch. Ό όρος αυτός είναι δυσνότος σε πολλές χώρες ειδικά του ανατολικού block. Εκεί αναγνωρίζουν κόστος ανά κόλληση. Ενδεικτικές τιμές για ξένο εργολάβο για SB και LB έως ακόμα και για αρκετά μεγάλες διαμέτρους. ASTM A335-P91 --- 50 Euros/inch ASTM A335-P22 --- 40 Euros/inch ASTM A335-P11 --- 35 Euros/inch ASTM A106Gr.B-C --- 24 Euros/inch SS316L/304L --- 26 Euros/inch Δείτε μόνο από περιέργεια πόσο χρεώνει ένας Έλληνας εργολάβος σε κάποιο από τα παραπάνω υλικά .... και θα γίνουν πολλές διαπιστώσεις...
 5. Καλημέρα Συνεχίζω, παραθέτοντας 3 εικόνες που δείχνουν έναν τριφασικό πίνακα. 1 είναι η πάνω σειρά. 2 η μεσαία και 3 η κάτω. (είναι 3 εικόνες - συγνώμη - δεν μπορούσα κάτι καλύτερο). Εικόνα 1: mcbs με 16Α τα φώτα και 25Α η κουζίνα και 20Α ο θερμοσίφωνας Εικόνα 2: από αριστερά, RCD, mcb κάθε φάσης ???????? switch κουζίνας, switch θερμοσίφωνα. Ας μας πει κάποιος να καταλάβουμε πώς εξηγείται θεωρητικώς, γιατί έχουμε 40Α στο switch της κουζίνας, και 25Α στο αντίστοιχο mcb? Εικόνα 3: mcb A/C, 2 mcb 16A, ένδειξη led νυχτερινού, mcb 10A (δεν ξέρω τι μπορεί να εξυπηρετεί), main switch 63A/415V, bypass Ερώτηση 1: Αυτό που ειπώθηκε και παραπάνω... πώς εξηγείται θεωρητικά ότι το mcb έίναι λιγότερων Ampere από τον αντίστοιχο switch? Ερώτηση 2: Το bypass είχε πει ο ηλεκτρολόγος ότι βοηθάει αλλά δεν θυμάμαι σε τι...Μία φορά μάλιστα που κατ΄΄α λάθος ΄πήγε κάποιος να ανεβάσει τον switch του θερμοσίφωνα (για να ζεσταθεί το νερό, --- που είναι ακριβώς από πάνω από το bypass), το χέρι κατ΄΄α λάθος ανέβασε αντ' αυτού το bypass και έπεσε το ρεύμα. Χρειάστεηκε μετά κόπου έως να καταλάβουμε τι έγινε, να πάμε στην είσοδο της πολυκατοικίας να ανεβάσουμε το ρολόι από εκεί. Ερώτηση 3: Τα mcb της 2ης φωτογραφίας των 40A είναι κάθε φάσης? Εάν πέσει κάποιο από αυτά από τι θα προέρχεται ?
 6. thank you very clear for the time being όλη η 1 εικόνα: mcbs η εικόνα 2: relay + switches η εικόνα 3: central switch
 7. Circuit Breakers ονομάζονται οι μικροαυτόματοι όχι οι διακόπτες φορτίου. Με μπέρδεψε λίγο η παραπάνω πρόταση σου. Είχα την εντύπωση για την οποία επιδιώκω να επιβεβαιώσω (αν είναι) ότι: Λέγοντας mini circuit breaker εννοούμε το μικροαυτόματο. (σε συσχετισμό και το mini --- > μικρο) και λέγοντας circuit breaker εννοούμε τον απλό διακόπτη (διακόπτη κυκλώματος - φορτίου). Μπορείς να το αποκαταστήσεις?
 8. Thanks Και γενικά οι διακόπτες λέγονται circuit breakers? Στην 3 εικόνα σε αυτό τον στρογγυλό διακόπτη γράφει πάνω 63Α/400V, για αυτό και είπα πρόβλεψη για τριφασικό. Το διακοπτάκι που λες, που είναι δίπλα στο στρογγυλό διακόπτη, με αυτό μου λέει, κλείνει το γενικό του σπιτιού. Συνάδελφε deathlok τους διπολικούς διακόπτες χειρισμού που λες, πώς τους λέμε στα αγγλικά? Συνεπώς για να ανοίξουμε π.χ. το θεσμοσίφωνο σημαίνει πως πρώτα θα πρέπει να ανεβάσουμε το mcb 20Α (1η σειρά) και κατόπιν το διακόπτη χειρισμού του (2η σειρά). Σωστά? Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος τι ακριβώς θα λάβει χώρα (σε αυτό ακριβώς το παράδειγμα)? Δηλαδή ποιοι διακόπτες θα πέσουν?
 9. Καλημέρα Παραθέτω 3 εικόνες που δείχνουν έναν μονοφασικό πίνακα. 1 είναι η πάνω σειρά. 2 η μεσαία και 3 η κάτω. (είναι 3 εικόνες - συγνώμη - δεν μπορούσα κάτι καλύτερο) Θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα μη όντας ηλεκτρολόγος μηχανικός και ας με συγχωρέσουν οι πλέον ειδίμονες εάν επαναλαμβάνω κάτι ή κουράζω. Θεωρώ όμως ότι είναι χρήσιμο όλοι να καταλάβουν τι συμβαίνει με τον πίνακα που έχουν στο σπίτι τους και τι σημαίνουν οι ενδείξεις όλων αυτών των διακοπτών. Ερώτηση 1η: Η πάνω σειρά λέγονται ασφαλειοδιακόπτες ή μικροαυτόματοι? (Νομίζω μικροαυτόματοι καθόσον ξέρω ότι οι μικροαυτόματοι χαρακτηρίζονται με τα γράμματα B, C, D). Ερώτηση 2η: Όντας και αγγλομαθής, είναι σωστή η απόδοση των όρων ασφαλειοδιακόπτης και μικροαυτόματος από circuit breaker και mini circuit breaker? Ερώτηση 3η: Μπορεί κάποιος να μας πει τι βλέπουμε στη δεύτερη εικόνα? Δηλαδή από αριστερά είναι το ρελέ-- οι άλλοι διακόπτες τι είναι? Δεν πρέπει να είναι μικροαυτόματοι. Είναι ασφαλειοδιακόπτες? Και γιατί ενώ είναι κατεβασμένοι το ένα led έχει φως? Στην εικόνα 3 βλέπουμε την ασφάλεια της γκαρσονιέρας. 230V μονή φάση λοιπόν. και 63A (μεγαλύτερα Amp από το συνηθισμένο 40 νομίζω της μονής φάσης). Και δίπλα δεξιά ακριβώς δεν ξέρω πως το ονομάζουν αυτόν το διακόπτη (Ερώτηση 4η????????) οι ηλεκτρολόγοι αλλά είναι πρόβλεψη για 3φασικό. Λένε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Ας είναι κάποιος να μας φωτίσει και να μας ξεδιαλύνει αυτά τα πράγματα ώστε να μπορέσουμε να μην κάνουμε τυχόν λάθη που είναι και ε΄πικίνδυνα και μπορεί και να προβούν μοιραία σε ένα σπιτικό.
 10. Υπάρχει αλήθεια κανένας τεχνικά καταρτισμένος να μας το ξαδιαλύνει αυτό? Σε τι δηλαδή διαφέρει η μπασδέκα από το μακαρά?
 11. Είπα κάτι λάθος? Είναι κρίμα και για μένα αλλά και για αυτούς που τους ενδιαφέρει το θέμα να μην αποσαφηνίζουν τις έννοιες. Πού δηλαδή να ρωτούσα και για gravity dampers... Αλήθεια τι εννοούμε με τον όρο αυτό?
 12. Μα καλά κανείς δεν έχει υπόψη του να μας ενημερώσει? Κάθε τόσο υπήρχε ενημέρωση.... Για Αθήνα - Πόσο μπορεί κάποιος να βρει τα παρακάτω? 1) Τιμή Οικοδομικού Σιδήρου (ράβδοι) προμήθεια: .... euros/kg 2) Τιμή Οικοδομικού Σιδήρου (μανδύες) προμήθεια: .... euros/kg 3) Τιμή Οικοδομικού Σιδήρου (ράβδοι) εγκατάσταση: .... euros/kg 4) Τιμή Οικοδομικού Σιδήρου (μανδύες) εγκατάσταση: .... euros/kg
 13. στα αγγλικά αποδίδονται ως louvers οι περσίδες και grilles οι γρίλλιες. δηλαδή λέμε ότι πρόκειται θεωρητικώς για όμοια πράγματα απλά οι περσίδες έχουν τη δυνατότητα κίνησης?
 14. http://www.aerodynamiki.gr/index.php?cat=Στόμια_._Περσίδες_._Γρίλιες.&cPath=8&Psid=aaaf7b68f6fea4c948baae6439195a75 sorry
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.