Μετάβαση στο περιεχόμενο

kyvkam

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

371 profile views
  • 8maria8

kyvkam's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Θέλω να κάνω αναθεώριση ηλεκτρονικής έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, λόγω της προσθήκης επιπλέον εργασιών .Εκανα εισαγωγή νέας πράξης σε συνέχεια προηγούμενης ηλεκτρονικής. Θα πρέπει να υποβάλλω ξανά και τις μελέτες της αρχικής Ε.Ε.Δ.Μ.Κ. που δεν μεταβάλλονται ,ή υποβάλλω μόνο τα δικαιολογητικά που προκύπτουν με την προσθήκη των επι πρόσθετων εργασιών?
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Προσανατολίζομαι σε άδεια κατηγ.2 του άρθρου 36 του Ν.4495/17 περίπτεωση γ. Η άδεια μικρής κλίμακας καθώς και η κατηγ 3 αρ 36/ περίπτωση ζ προβλέπουν κατασκευή πισίνας και όχι κατάργηση της . Θα έπρεπε να ανέφερε ο νόμος κάτι για αυτήν την περίπτωση ...δεν είναι και σπάνια.
  3. Καλημέρα σας, Σε ένα ακίνητο εντός σχεδίου με άδεια οικοδομής του 1980, έγινε ρύθμιση με τον Ν.4178/13 της αυθαίρετης κολυμβητικής δεξαμενής οριστική υπαγωγή και έχει εξοφληθεί το σύνολο του ενιαίου ειδικού προστίμου . Ο ιδιοκτήτης τώρα θέλει να καταργήσει την πισίνα δηλαδή να την μπαζώσει και να την επικαλύψει με πλάκόστρωση. Απο την ΥΔΟΜ μού είπαν να βγάλλω άδεια δόμησης. Δεν ξέρω όμως σε τι κατηγορία του άρθρου 36 του Ν.4495/17 εντάσσεται αυτή η περίπτωση. Είμαι μεταξύ της κατηγορίας 2 και της κατηγορίας 3 . Μπορεί κανείς να με βοηθήσει?
  4. Καλησπέρα, Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στο εξής Σε κτίριο με άδεια του 2008 στο οποίο έχει ολοκληρωθεί το κέλυφος (τοίχοι δάπεδα τελειώματα, κουφώματα, σοβάδες) αλλά δεν έχουν μπει ακόμα τα συστήματα θέρμανσης , ψύξης και ΖΝΧ. Επίσης έχει εργοταξιακό ρεύμα. ο Ιδιοκτήτης θέλει να προχωρήσει σε μίσθωση τμήματος αυτού (οριζόντιας ιδιοκτησίας). Μπορεί να γίνει ΠΕΑ για την συγκεκριμένη ιδιοκτησία τώρα η εμπίπτει στην περίπτωση 1 της παρ Γ. της εγκυκλιου 1603/4.10.2010 (θα πρέπει να μπούνε οι Η/Μ εγκαταστάσεις και να οριστκοποιηθεί η ρεύματοδότηση) . Αν ναι στα συστήματα θέρμανσης ,ψύξης, ΖΝΧ βάζω τις τιμές του κτιρίου αναφοράς ή αυτές των προβλεπόμενων εγκαταστάσεων της αδείας?
  5. Δηλαδη λόγω της αυθαιρετης κατασκευης της θεσης στάθμευσης στην πρασιά όλες οι υπερβάσεις θα μπουν κατηγορία 5 ακόμα και οι υπερβάσεις δομησης και κάλυψης που ανηκουν στην κατ 4 (διοτι η κατηγορια 4 δεν συνδιαζεται με την 5)..Όσο για την πέργκολα , μπορεί να ενταχθεί στον αναλυτικό με την θέση στάθμευσης η να αποτελέσει μόνη της υπέρβαση καρηγορίας 3
  6. Καλησπέρα, Θα ήθελα την άποψη σας για το εξής ερώτημα.Σε κτίριο που κατασκευάστηκε το ' 86 ρυθμίζω υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης που εντάσσονται στην κατηγορία 4. Επιπλέον ρυθμίζω και μία ανοιχτή θέση στάθμευσης στην πρασιά η οποία στεγάζεται με μία ξύλινη πέργκολα. Μπορούν η θέση στάθμευσης και η πέργκολα να ενταχθούν και αυτά στην κατηγορία 4 η πρέπει υποχρεωτικά να μπούν όλες οι παραβάσεις στην Κατηγορία 5; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν η υπαίθρια θέση στάθμευσης περιλαμβάνεται στις μικρές υπερβάσεις κατηγορίας 3; Ευχαριστώ
  7. Kαλησπερα, Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Σε περίπτωση υπέρβασης ύψους κατα 1μ ,που ειναι< 20% του επιτρεπόμενου υψους σε σχεση με την αδεια , κατανεμημένης στους 5 ορόφους καθένας απο τους οποίους ειναι 100μ2 και αποτελλεί ξεχωριστή ιδιοκτησία,και δεδομένου ότι δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης και κάλυψης, πώς θα υπολογίστεί το πρόστιμο ανα ιδιοκτησία:Θα πρέπει κάθε ιδιοκτήτης να πληρώσει Α= 100*Τ.Ζ.*0.15*0.2*ΠΑΛ*0.6(γραφεια)? Δηλαδή σε περίπτωση που γίνει μία δήλωση για όλο το κτίριο το πρόστιμο θα είναι Α * 5 Ενώ στην περίπτωση που η υπέρβαση αυτή υφίσταται μόνο σε έναν όροφο χρεώνεται μία φορά γιατον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ευχαριστώ
  8. Νομιμως υφισταμενο παταρι καταστήματος που είχε βοηθ/κη χρηση και δεν μετρουσε στον συντελεστη δομησης συμφωνα με την αδεια οικοδομης (αδεια του 1992) . η μετατροπή του απο χώρο Β.Χ. σε χώρο Κ.Χ.αυξάνει τον Σ.Δ; Δηλαδή ρυθμίζεται με το Ν.4178 ως Υ.Δ. χώρων με μειωτικο συντελεστη?.
  9. Παρακαλω θα με βοηθουσε η απαντηση σας στο πιο κατω ερωτημα σχετικά με μια περίπτωση αυθαιρέτου με τον Ν.4178/13: Σε τριόροφο επαγγελματικό κτίριο οπου έχει εξαντληθεί ο Σ.Δ. 1500μ2 , με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας όπου κάθε όροφος είναι 500μ2 και έχει 325/1000, έχει ανεγερθεί ένας επιπλέον όροφος 500μ2 αυθαίρετα (χωρίς οικοδομική άδεια) απο αυτόν που έχει το δικαίωμα υψούν με 25/1000. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως υπολογίζεται ο συντελεστής υπέρβασης δόμησης (δηλ 1,0 1,3 1,6 1,9) σε αυτην την περίπτωση;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.