Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pelpanos

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

444 profile views

pelpanos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, Σε εκτός σχεδίου περιοχή όπου δεν έχει καθοριστεί αιγιαλός μπορεί να γίνει τακτοποίηση? Ευχαριστώ
  2. Καλημέρα! Να ξεκαθαρίσουμε ότι αρχαία δεν υπάρχουν οπότε ευρήματα δεν πρόκειται να βρεθούν ποτέ. Ο αρχαιολογικός χώρος έχει γίνει για άλλους λόγους που δεν υπάρχει λόγος τώρα να αναφέρω όλο το ιστορικό γιατί θα πάει βράδυ. Σε ότι αφορά την κατάτμηση την θέλουν οι πελάτες! Εμένα με ενδιαφέρει αν μπορεί στην παρούσα φάση να είναι νόμιμη και να μην αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα. Όντως μπορεί να γίνει κατάτμηση σε άρτια αλλά μη οικοδομήσιμα ? Και αν ναι μετά σε κάθετες πως μπορεί να γίνει εφόσον πρέπει να δώσω δόμηση στην κάθε κάθετη?
  3. Ναι αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σταθεί μια κατάτμηση σε αυτή τη φάση. Γιατι στη δήλωση θα πρέπει να αναφέρω ότι το καθε ένα απο τα οικόπεδα που προκύπτει είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα. Άρτια θα είναι, οικοδομήσιμα δεν θα είναι όμως με τις παρούσες συνθήκες. Οπότε? Τι εννοείς πως θα κάνω την Κατάτμηση?
  4. Καλησπέρα σας, Έχω ενα οικοπέδο εντός σχεδίου οικισμού σε οικισμό προυφιστάμενο του 1923. Το συνολικό μου οικόπεδο είναι 7500 τμ. Θέλω να κατατμήσω σε 3 οικόπεδα. Μπορώ επειδή η αρτιότητα είναι στα 2 στρέμματα. Στη συνέχεια ο Ιδιοκτήτης θέλει μέσα στο κάθε ένα οικόπεδο απο τα 3 που θα προκύψει να κάνει και κάθετες. Το πρόβλημα είναι το εξής. Ενώ το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου οικισμού η Αρχαιολογία εσφαλμένα στη συγκεκριμένη περιοχή έχει μπει μέσα στον Οικισμό εδώ και αρκετά χρόνια περιλαμβάνοντας ένα τμήμα του Οικισμού (οπου βρίσκεται και το εν λόγω οικόπεδο) στην αδόμητη ζώνη Α1. Η αρχαιολογία έχει παραδεχτεί το λάθος της που οφείλεται στο ότι δεν είχε τα ακριβή όρια του οικισμού (αν και στην περιοχή υπήρχαν κτίσματα πολλά) και κάποια στιγμή προτίθεται να το διορθώσει. Εγώ τι μπορώ να κάνω? Μπορώ να προχωρήσω πιστεύετε σε κατάτμηση σε αυτή τη φάση? Θα με βοηθήσετε πολύ αν κάποιος γνωρίζει! Ευχαριστώ!
  5. Κάθετες τώρα θα γίνουν, δεν εχουν γίνει ακόμα και προφανώς κάθε τμήμα θα έχει τη δόμηση του ανάλογα με το ποσοστό. Δεν υπάρχει υπέρβαση επιτρεπόμενου, υπάρχει ακόμα ένα υπόλοιπο 35 τμ. να χτίσουν. Απλά ψάχνω να βρω τρόπο να κερδίσουν δόμηση γιατί θέλουν να χτίσουν αρκετά ακόμα, αλλά μάλλον δεν γίνεται.
  6. Ναι σωστά είναι τουριστική επιπλωμένη κατοικία. Τώρα κάνω κάθετες στο εν λόγω οικόπεδο και χωρίζονται τα κτίσματα το καθένα και σε άλλη κάθετη. Η αποθήκη είναι με οικοδομική άδεια για αποθήκη και κάποιος προήγουμενος μηχανικός έχει κάνει αλλαγή χρήσης μέσω του 4178/13 σε κατάστημα.
  7. Καλησπέρα, Σε οικόπεδο 2000 τμ. εντός Οικισμού προ του 23 έχω μια κατοικία, μια επαγγελματική αποθήκη και ενα κτίριο που έχει 2 καταστήματα. Η κατοικία έχει σήμα απο τον ΕΟΤ σαν τουριστική. Επειδή κάνω ενα τοπογραφικό στους όρους δόμησης πάω με τα 400 τμ. max που προβλέπονται για κατοικία ή μπορεί να θεωρηθεί σαν αμιγώς επαγγελματική χρήση όλο το οικόπεδο και να πάω με το 0.8 που σημαίνει 1600 τμ. Η αλήθεια είναι ότι έχουν εξαντλήσει τα 400 τμ. και δεν θα μπορούν στο μέλλον να χτίσουν τίποτα. Σας ευχαριστώ!
  8. Σας ευχαριστώ πολύ! Με καλύψατε πλήρως! Το σκέφτηκα να μην αφήσω κοινόχρηστο γιατί όντως δημιουργεί προβλήματα αλλά ο πατέρας Ιδιοκτήτης επιμένει και το θέλει έτσι. Τα παιδιά συμφωνούν οπότε το προχωράω έτσι. Μίλησα με την συμβολαιογράφο και μου είπε ακριβώς αυτό που έγραψε ο συνάδελφος tetris. To βάζω αλλά δεν συμμετέχει ως χιλιοστά. Τα χιλιοστά προκύπτουν απο τις υπόλοιπες κάθετες. Το ίδιο και ο υποθηκοφ/κας. Σας ευχαριστώ πολύ.
  9. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Σε ένα οικόπεδο εντός οικισμού φτιάχνω 3 κάθετες. Ανάμεσα στις 2 κάθετες υπάρχει ένα τμήμα το οποίο θα είναι κοινόχρηστο και θα εξυπηρετεί αυτές τις 2 χωρίς να ανήκει σε μια απο τις 2, ανεξάρτητο δηλαδή. Στο πινακάκι το άθροισμα των καθέτων θα είναι προφανές το συνολικό οικόπεδο αφαιρούμενου του κοινοχρήστου τμήματος. Τα χιλιοστά της κάθε κάθετης θα είναι επι όλου του οικοπέδου ή επι αυτού που μένει αν αφαιρέσω το κοινόχρηστο? Σας ευχαριστώ
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε εκτός σχεδίου οικόπεδο υφίσταται νομίμως με Οικοδομική Άδεια διώροφος κατοικία. Εντός του οικοπέδου υπάρχουν πολλά κτίσματα με τσιμεντόλιθους και λαμαρίνα (πολλά τμ.) για κότες, πουλιά, κατσίκια κτλ. γιατί τα κάνει συλλογή ο Ιδιοκτήτης και του αρέσουν. (Εννοώ για προσωπική χρήση). Όλα αυτά πως τα δηλώνω? Επιπλέον υπάρχει ένα γκαράζ μέσα ανεξάρτητο μέσα στο οικόπεδο. Πως τα δηλώνω όλα αυτά? Ευχαριστώ
  11. Επομένως εγώ μπορώ να δώσω βεβαίωση Μηχανικού αναφερόμενος στα 9 τμ. χωρίς να με ενδιαφέρει αν ο Ιδιοκτήτης δεν το παρκάρει το όχημα στη γωνίτσα που προβλέπεται απο άδεια και σύσταση και αντι αυτού καταλαμβάνει ένα μεγαλύτερο χώρο. Σωστα?
  12. Νομίζω τώρα μπορείτε να δείτε. Αριστερά φαίνεται πως είναι στην κάτοψη του υπογείου και δεξιά πως είναι η πραγματικότητα. Όχι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε τοίχος όπως βλέπετε.
  13. Επειδή μου έχουν τύχει πολλά περίεργα και δεν ξέρω πως να τα αντιμετωπίσω. Σε επταόροφη πολυκατοικία ο ιδιοκτήτης του ενός διαμερίσματος ( το οποίο τακτοποιώ) έχει και μια θέση στάθμευσης στο υπόγειο της πολυκατοικίας η οποία περιγράφεται σαν ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία. Η συγκεκριμένη θέση στάθμευσης είναι μεν κλειστή ( εντός του περιγράμματος του υπογείου) αλλά δεν χωρίζει απο τις υπόλοιπες θέσεις με κάποιον τοίχο. Στην κάτοψη του Υπογείου και στην σύσταση φαίνεται σαν 9 τμ. ενώ στην πραγματικότητα είναι γύρω στα 20 τμ ο χώρος που βάζει το αυτοκίνητό του. Δηλαδή ο χώρος αυτός στην κάτοψη αφορούσε 2 θέσεις στάθμευσης αλλά στην πραγματικότητα είναι 1. Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όλο το Υπόγειο και με τους άλλους, δηλ. είχαν σχεδιαστεί 13 θέσεις που στην πραγματικότητα μπαίνουν 6 αμάξια (αλλά εμένα με αφορά μόνο η δικιά μου καθώς έχω διαφορετικές οριζόντιες). Εγώ πρέπει να κάνω κάποια τακτοποίηση δεδομένου ότι η μια θέση δεν χωρίζει απο την άλλη με κάποιον τοίχο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.