Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

evi75pa

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by evi75pa

  1. Γεια σας. Γνωρίζει κανείς πως κάνουμε γεωαναφορά χαρτών που ανήκουν σε διαφορετικά φύλλα Hatt? Θέλω να δημιουργήσω ένα ενιαίο φωτομωσαικό αλλα δυστηχώς χωρίζονται σε διαφορετικά φύλλα με αποτέλεσμα το ένα να πεφτει στη "δυση" και το άλλο στην "ανατολή". Πως λύνω αυτό το πρόβλημα? (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΧΙ σε ΕΓΣΑ, μονο σε Hatt) Ευχαριστώ!!!
  2. Τα master στο GIS περιλαμβάνουν και προγραμματισμό-web GIS κτλ (αυτά που εψαξα τουλάχιστον). Οπότε με το τι θα εξειδικευτείς είναι στην ευχέρεια του καθενός πιστεύω. Για παράδειγμα όμως, δεν μπορείς να γίνεις προγραμματιστής και να βαφτιστείς προγραμματιστείς κάνοντας ένα master στα GIS γιατί απλά δεν ειναι αυτό-καθ' αυτό το αντικείμενό του. Ναι περιλαμβάνεται και απαιτήται να γνωρίζεις προγραμματισμό αν θέλεις να ασχοληθείς με GIS. Συμφωνώ SValkan οτι απαιτούνται άπειρες ώρες πάνω στο αντικέιμενο που θέλεις να ασχοληθείς είτε αυτό ονομάζεται προγραμματισμός ή οτιδήποτε. Δεν αρκεί μόνο ένα πτυχίο ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα αν δεν έχεις εμπειρία (πονεμένη ιστορία είναι και αυτή!!!). Αλλά ακόμα και με την εμπειρία δεν λύνονται όλα. Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να καταργηθούν οι σχολές και ο καθένας από μόνος του να μαθαίνει οτι θέλει μιας και υπάρχουν άπειρα εργαλεία όπως το internet που υπάρχουν τα πάντα εδώ μέσα. Αλλά πιστεύω οτι δεν ειναι έτσι...
  3. Η πτυχιακή μου ήταν πάνω στο AutoCad Map. Μπορεί να βοηθήσει πιστεύω. Μέσα λέει πως να γίνει εξαγωγή της βάσης. http://www.academia.edu/7766298/H_%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7_%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82_%CE%BC%CE%B5_%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D_Autocad_Map_3d
  4. Νομίζω ότι δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Δλδ αν μια εταιρεία ζητάει προγραμματιστές των συστημάτων αυτών δεν θα αρνηθώ γιατί έχω ως στόχο να γίνω χειριστής των συστημάτων (με αυτή την έννοια). Αυτό που θέλω να μάθω (αν γίνεται) είναι αν αυτό το μεταπτυχιακό ανοίγει πύλες για επαγγελματική αποκατάσταση. Γι' αυτό το λόγο απευθύμοναι και στο forum που υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες και ξέρουν λίγο-πολύ πως κινούνται τα πράγματα στην αγορά εργασίας.
  5. Αυτά που έχω κάνει στη σχολή. Τίποτα παραπάνω. Δεν έχω καποια στανταρ δουλειά έτσι ώστε να πω οτι το μεταπτυχιακό θα με βοηθήσει. Οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω στην ερώτησή σου.
  6. Αν δεν κανω λάθος οι βάσεις του 10% είναι πιο ανεβασμένες σε σχέση με αυτές του 90%. Πόσο μάλλον για μια περιζήτητη σχολή όπως οι μηχανολόγοι μηχανικοί. Πάντως δες πρώτα πως θα σου φανεί η σχολή των πολιτικών μηχανικών και μετά κάνεις 10% δεν σε εμποδίζει κανείς. Απ' ότι ξέρω η σχολή που πέρασες έχει πολλά μαθηματικά και φυσικές τα οποία μαθαίνετε να τα εφαρμόζεται σε συγκεκριμένο πεδίο. Από τη σχολή των πολιτικών μηχανικών έχεις πολύ μεγάλη γκάμα να ασχοληθείς. Ακόμα και με το κατάλληλο μεταπτυχιακό να το γυρίσεις σε μηχανολογικά (λέμε τώρα). Να ξέρεις μια συμβουλή σου δίνω σαν νέα πτυχιούχος τίποτα δεν είναι σίγουρο για το με τι θα ασχοληθείς στο μέλλον. Το κάθε πτυχίο σου εξασφαλίζει γνώσεις πάνω σε ένα αντικείμενο. Δεν είναι τελεσίδικο. Καλή φοιτητική ζωή!!!
  7. Γεια σας. Εχώ 6 μήνες που πήρα το πτυχίο Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας και σκεφτομαι να μεταπτυχιακό στα GIS (για Αγγλία το πιο πιθανό). Τι πιστεύετε; Εχει προοπτική εργασίας; Αξίζει τον κόπο κάποιος να διαθέσει χρόνο και χρήμα γι αυτό το μεταπτυχιακό; Οποιαδήποτε άποψη δεκτή!!! Ευχαριστώ
  8. Ο ιδιοκτήτης έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς. Δεν μου έχει αναφέρει για πιο λόγο το θέλει. Μάλλον για να είναι τακτοποιημένο για να βγάλει οικοδομική άδεια όποτε θελήσει. Απλά στον πίνακα των πράξεων φαίνεται ακόμα το όνομα του πατέρα του. Στην πολεοδομία ρώτησε ο ιδιοκτήτης και του είπαν για διορθωτική πράξη.Τώρα βέβαια και ο ιδιοκτήτης δεν είναι και γνώστης και μου τα μπέρδευε λίγο. Άρα πρέπει μόνη μου να βρω την άκρη του νήματος.
  9. Ευχαριστώ πολύ. Ακούγονται εύκολα τα πράγματα παντως....για να δουμε..
  10. Γεια σας, Είμαι νέα στο χώρο και θα ήθελα τη βοήθεια σας για μια δουλειά που μου ήρθε. Στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης έχει γίνει πράξη εφαρμογής. Ο πελάτης μου έχει κληρονομήσει μαζί με τον αδερφό του ένα οικόπεδο από τον πατέρα του (που βρίσκεται σε αυτή την περιοχή) ο οποίος έχει πεθάνει πρόσφατα. Στον πίνακα φαίνεται ο πατέρας ως συνιδιοκτήτης (δηλ. έχει το 50% του οικοπέδου). Στην πολεοδομία που πήγε του είπαν οτι χρειάζεται διορθωτική πράξη. Να σημειώσω ότι και οι δύο συνιδιοκτήτες (ο πατέρας και ο θείος) έχουν πληρώσει την εισφορά σε χρήμα. Εγώ τι ενέργειες πρέπει να κάνω; Ποια είναι τα έγγραφα που πρέπει να προσκομισω; Χρειάζεται νέο τοποφραφικό; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.