Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

[email protected]'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ένα update αφού ξεκαθάρισα τι παίζει, μήπως βοηθήσει κάποιον στο μέλλον. Μίλησα ξανά με το τοπικό γραφείο ΣΕΠΕ της πόλης μου, και αφού τους εξήγησα το πρόβλημα κατά την εγγραφή, μου έδωσαν ένα e-mail του τοπικού γραφείου για να στείλω τα στοιχεία των εργαζομένων που ήθελαν να δουλέψουν σε αργία, ώστε να βγάλουν επιτόπου την έγκριση ή απόρριψη και να μου τη στείλουν πίσω στο e-mail για εκτύπωση και παρουσία στο χώρο εργασίας. Συγκεκριμένα, μου ζήτησαν τα εξής: Ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ του κάθε εργαζομένου Αιτιολόγηση για εργασία σε Κυριακή ή αργία Ώρες εργασίας των εργαζομένων εκείνη την ημέρα Η πολύ εξυπηρετική κυρία με ενημέρωσε επίσης για την προσαύξηση 75% επί του ημερομισθίου, όπως επίσης και ότι αν εργασθούν για πάνω από 5 ώρες, θα πρέπει να αναγράψω στο e-mail και την ημέρα μέσα στη βδομάδα κατά την οποία θα πάρουν υποχρεωτικό ρεπό. Αυτό δεν είχε εφαρμογή στην περίπτωσή μας, καθώς δε θα δούλευαν όλες τις ημέρες της βδομάδας έτσι κι αλλιώς, αλλά γενικά είναι υποχρεωτικό να αναφερθεί. Τέλος, δε χρειάστηκε τελικα να γίνουν οι εργασίες εκείνη τη μέρα, αλλά αναγράφω τα όσα έμαθα για τη διαδικασία και για λόγους posterity. Ευχαριστώ!
  2. Ρώτησα ποιος κάνει την αίτηση, ο μηχανικός/εργολάβος ή ο εργοδότης, και μου είπε ο εργοδότης. Αλλά δε βλέπω κάτι τέτοιο να είναι δυνατόν, όχι τουλάχιστον στο ΣΕΠΕ portal. Μήπως γίνεται με κάποιο άλλο τρόπο η δήλωση για εργασίες σε ημέρες αργίες και ψάχνω στο λάθος μέρος; Μου είπε πως στα γραφεία τους δεν πάω, και να το κάνω ηλεκτρονικά.
  3. Καλησπέρα σε όλους. Προσπαθώ να κάνω εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ (https://apps.sepenet.gr/portal/) για λογαριασμό του εργοδότη (ιδιώτη) που κατασκευάζει νέα μονοκατοικία και θέλει να δηλώσει οικοδομικές εργασίες σε μέρα που απ' ότι μας είπαν από το τοπικό γραφείο του ΣΕΠΕ στο Βόλο θεωρείται αργία (6 Δεκεμβρίου, Αγίου Νικολάου, πολιούχος του Βόλου). Δε βλέπω κατά τη δημιουργία νέου λογαριασμού επιλογή για εγγραφή ως εργοδότης. Διάβασα τις οδηγίες που βρήκα εδώ, αλλά πάλι δεν αναφέρεται κάτι για εργοδότη: https://www.sepe.gov.gr/odigies-ilektronikon-ypiresion/asfaleia-kai-ygeia-ilektronikes-ypiresies/engrafi-sto-portal-tou-s-ep-e-2/ Είδα επίσης μια αναφορά για εγγραφή των εργοδοτών ως κάποια ημερομηνία του 2016. Μήπως αυτό σχετίζεται με το πρόβλημα; Η οικοδομή είναι με νέα άδεια που εκδόθηκε τον προηγούμενο μήνα. Η ερώτηση τελικά είναι: πως κάνουμε την εγγραφή στο portal του ΣΕΠΕ ως εργοδότης για να καταφέρουμε να συμπληρώσουμε την αίτηση για οικοδομικές εργασίες;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.