Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

evimode

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by evimode

  1. Σε περίπτωση που έχει εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης (βάσει άρθρου 4, παρ.6 του ΝΟΚ), ποια διαδικασία ισχύει για θεώρηση στελέχους για ηλεκτροδότηση; Απαιτείται ελεγκτής; (δεν αναφέρεται η νομιμοποίηση στις αντίστοιχες κατηγορίες). Ή ισχύει η παλιότερη διαδικασία με υπεύθυνες δηλώσεις; Ευχαριστώ
  2. Ευχαριστώ πολύ Pavlos33 Με τον τρόπο που υπολογιζόταν τότε η δόμηση (κάλυψη Χ επιτρ. αριθμό ορόφων) προκύπτει ένα μικρό περίσσευμα δόμησης (μικρότερο από αυτό της συνολικής επιφάνειας του υπογείου. Ωστόσο, το γεγονός ότι αναφέρονται ως αποθήκες στο εγκεκριμένο σχέδιο μήπως μας οδηγεί αναγκαστικά σε ρύθμιση για αλλαγή χρήσης; (κατηγορία 1, άρα ούτως ή άλλως 500 ευρώ)
  3. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά Θα ήθελα τη γνώμη σας στην εξής ερώτηση: Σε "ημιυπόγειο" πολυκατοικίας του 1965-66 η μεν οικοδομική άδεια δείχνει τις ιδιοκτησίες ως αποθήκες, τα δε συμβολαιογραφικά έγγραφα (και η κάτοψη που τα συνοδεύει) τα περιγράφει ως διαμερίσματα (που είναι και δηλώνονται μέχρι σήμερα, με κανονική συμμετοχή στις δαπάνες κοινοχρήστων). Επειδή, υποθέτω, υπάρχουν πολυάριθμες τέτοιες ιδιοκτησίες (οι ιδιοκτήτες των οποίων μάλιστα είναι συνήθως εντελώς ανυποψίαστοι), γνωρίζει κανείς εάν στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να αποφευχθεί η ένταξη στον 4178 και η καταβολή προστίμου (500 ευρώ ανά ιδιοκτησία για το συγκεκριμένο κτίριο); Ευχαριστώ
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή έχω αγοράσει το συγκεκριμένο βιβλίο, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την άποψη του Greenick. Αντίθετα, εμένα με βοήθησε να καταλάβω τις διαφορές του Ν.Ο.Κ. με τον προηγούμενο Γ.Ο.Κ. '85 (πολύ σημαντικό για εμάς τους παλαιότερους), ενώ σε πολλά επιμέρους θέματα όπου γίνεται αναφορά σε άλλους νόμους ή διατάγματα, υπάρχει η αντίστοιχη παράθεση, ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνεις, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Προτιμώ ασυζητητί να ανατρέχω στο βιβλίο παρά στο ΦΕΚ. Θεωρώ επίσης πολύ σημαντική την προσπάθεια να επισημανθούν οι ασάφειες και να διατυπωθούν ερωτήματα προς τους αρμόδιους φορείς, αρκετά από τα οποία απαντήθηκαν στο Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών. Είχα ανάλογο πρόβλημα με τις σελίδες και ο εκδότης το αντικατέστησε πρόθυμα με νέο (τελευταία έκδοση με ευρετήριο και CD με το Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών). Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε η κρίση στο επάγγελμά μας να μας κάνει να τα βάζουμε με συναδέλφους. Άλλωστε, δεν φταίνε αυτοί για τις εγγενείς ασάφειες του νόμου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.