Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

-Γιώργος-

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.059 profile views

-Γιώργος-'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, μετά από έρευνα στο νόμο των αυθαιρέτων 4495/2017 και μετά από αμφιβολίες, ήθελα να ρωτήσω το έξης, μήπως γνωρίζετε: Για να μπορέσω να συνδέσω μία αυθαίρετη ιδιοκτησία με νέο ρολόι της ΔΕΗ, πρέπει υποχρεωτικά να έχω εξοφλήσει το σύνολο του προστίμου ή το 30% αυτού, προκειμένου να εκδόσω την βεβαίωση που ζητάνε από τον ΔΕΔΔΗΕ? Η διαδικσία που διαβάζω στο διαδίκτυο μέσω του e adeies είναι υποχρεωτική ή αρκεί η βεβαίωση δικτύων κοινής ωφέλειας μέσα από το σύστημα των αυθαιρέτων? Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.
  2. Καλή σας μέρα συνάδελφοι. Μήπως γνωρίζετε κάποια εφαρμογή android ( google play) που να υποστηρίζει πλοήγηση με εγσα 87 συντεταγμένες Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλησπέρα Συνάδελφοι, επειδή έχω μπερδευτεί ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχω οικόπεδο εντός οικισμού με νόμιμο κτίσμα (προυφισταμενο 55). Η χρήση σήμερα είναι κατοικία ενώ περίπου το 1980 ήταν αποθήκη. Τι χρειάζεται να δηλώσω στον 4495?
  4. Καλημέρα συνάδελφοι, μήπως γνωρίζει κανείς ανα πόσα μ2 απαιτούν οι τεχνικές προδιαγραφές να παίρνεται δείγμα για τον έλεγχο συμπύκνωσης με μέθοδο Proctor σε βάση 3Α για ασφαλτόστωση.] Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Καλημέρα συνάδελφοι, ήθελα να ρωτήσω, εάν γνωρίζει κανείς, αν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να ορίζει κάποιους κανόνες για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης εκτός της διαδικασίας του ΤΕΕ. Συγκεκριμένα, μου ανατέθηκε από πελάτη να εκτελέσω πραγματογνωμοσύνη σε κακοτεχνίες που έγιναν στους εξώστες του διαμερίσματος του από εργολάβο. Δεν έχει πάει σε κάποια δικαστική διαμάχη ακόμα, απλά θέλει να την έχει αν χρειαστεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Ανακεφαλαιώνω την περίπτωση μου και συγχωρέστε με αν δεν ήμουν κατανοητός..... -Το έτος 1981 έγινε αγορά από τον πελάτη μου, ποσοστού (176/1700) εξ αδιαιρέτου σε κληροτεμάχιο εκτάσεως 1700τ.μ. που βρισκόταν σε εκτός σχεδίου καθεστως. - Το έτος 1987 εγκρίθηκε ρυμοτομικό σχέδιο στην περιοχή. - Το 1990 ο πελάτης ανέγειρε τριώροφη οικοδομή χωρίς οικοδομική άδεια (κάθε όροφος έχει επιφάνεια 120τ.μ.) σε τμήμα εκτάσεως 176τ.μ. του όλου γεωτεμαχίου των 1700τ.μ. - Το 2007 μετά από καταγγελία, επιβλήθηκαν από την πολεοδομία πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης στο όνομα του πελάτη μου , για την εν λόγω τριώροφη οικοδομή. Μετά από ερώτηση στον αρμόδιο υπάλληλο της πολεοδομίας, μου είπε: ότι μπορώ να κάνω δήλωση του Ν.4495/2017 για την αυθαίρετη τριώροφη οικοδομή και τον πελάτη μου να έχει την ιδιότητα του <<φερόμενου ιδιοκτήτη>> στην αίτηση, χωρίς απαραίτητα την συναίνεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών του όλου γεωτεμαχίου εκτάσεως 1700τ.μ. Προκειμένου να διαγράψει η πολεοδομία τα επιβληθέντα πρόστιμα στον πελάτη μου, αφου εξοφλήσει το πρόστιμο του 4495. Υ.Γ. Δεν έχω πληροφορίες για τις άλλες οικοδομές που βρίσκονται στο γεωτεμάχιο και αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε αυτές, απλά από πληροφορίες του ιδιοκτήτη έχουν υπαχθεί στο 4495 (κρατώ επιφύλαξη). Έχει δίκιο ο υπάλληλος της πολεοδομίας που μου λέει να προχωρήσω στην τακτοποίηση..? Γτ προφανώς ο νόμος απαιτεί την συναίνεση των συνιοδιοκτητών στα εξ αδιαιρέτου... Μήπως όταν έχουν καταβληθεί πρόστιμα δεν απαιτείται όντως συναίνεση προκειμένου να διαγραφούν επιβληθέντα πρόστιμα. Ελπίζω να έγινα όσο μπορώ πιο σαφής...Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!
  7. Στο Ε9 δηλώνει τα τετραγωνικά που αντιστοιχούν στην οικοδομή που ανέγειρε....Το συμβόλαιο λέει ότι έχει αποκτήσει ποσοστό επί ενός μεγαλύτερου ακινήτου.... Στην πολεοδομία μου είπε ο υπάλληλος ότι μπορεί να υπαχθεί στον 4495 ως φερόμενος ιδιοκτήτης για τα τετραγωνικά που έχει ανεγείρει αυτός, ώστε να διαγραφεί το πρόστιμο που του έχει βεβαιώσει παλαιότερα η πολεοδομία.....
  8. Καλημέρα συνάδελφοι, ξέροντας ότι το θέμα έχει αναλυθεί πολύ... ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση.: Σε οικόπεδο εντός σχεδίου έχουν κτιστεί 3 διαφορετικές πολυκατοικίες.. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι εξ αδιαιρέτου σε 3 συνολικά συνιδιοκτήτες. Ο πελάτης μου <<έχει>> την μία πολυκατοικία, στον οποίο έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα από την Πολεοδομία... Μπορεί να τακτοποιήσει την Πολυκατοικία μονομερώς χωρίς συναίνεση και να διαγραφούν τα πρόστιμα; Αν ναι, σύμφωνα με ποιο άρθρο; Ευχαριστώ πολύ.
  9. Ναι ο οικισμός είναι οριοθετημένος με το Φεκ 181/Δ/85 , χωρίς ρυμοτομικό... Ευχαριστώ πολύ Pavlos33...
  10. Καλημέρα συνάδελφοι, σαν νέος στην κοινότητα ήθελα την βοήθεια σας. Σε τοπογραφικό εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων , μου ζητάει η συμβολαιογράφος αναφορά στο ν.1337/83.. Άρα από ότι καταλαβαίνω, εφόσον δεν υπάρχει σχέδιο πόλεως στην περίπτωση μου, θα γράψω " Το ακίνητο δεν υπάγεται στις διατάξεις του Ν-1337/83 και δεν έχει υποχρέωση εισφοράς σε γη και χρήμα." ???? Ευχαριστώ πολύ!!!
  11. Το έθεσα ως ερώτημα γτ ως τώρα κάθε ΦΕΚ για οικισμό που είχα βρει έλεγε ξεκάθαρα την αρτιότητα του οικισμού... Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  12. To Φεκ είναι 1107/Δ/18-11-1986 όχι δεν έχει κάτι, απλά κλείνει με τις οριοθετήσεις των οικισμών..
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω γεωτεμάχιο εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων. Ψάχνοντας στο σχετικό Φεκ του οικισμού, δεν αναφέρει την αρτιότητα ξεκάθαρα αλλά την φράση: Για του οικισμούς (............) καθορίζουμε τους ειδικούς όρους δόμησης που αναγράφονται στην καρτέλα που συνοδεύει την παρούσα (κάρτα ενδιαφέροντων οικισμών). Στο ΦΕΚ όμως δεν εντοπίζω σχετικά κάποια καρτέλα για να βρω την κατά κανόνα αρτιότητα του οικισμού που ψάχνω.? Μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορώ να την βρω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.