Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

savvaspp

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by savvaspp

  1. Καλησπέρα σας, στην περίπτωση οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων που χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός το 1980, ανεγέρθηκε συγκρότημα 3 πολυκατοικιών το 1991 με οικοδομική άδεια. Εν προκειμένω ενδιαφέρει η μία εκ των οριζοντίων ιδιοκτησιών η οποία αν εξεταστεί μεμονωμένα έχει μόνο παραβάση κατηγορίας 3 (ως προς τις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος της αυτοτελούς ιδιοκτησίας και του εμβαδού ). Καταρχήν, μπορεί να υπαχθεί στο άρθρο 116 του ν.4495/2017 επειδή η παράβαση έγινε μετά τον χαρακτηρισμό του οικισμού ή όχι? Έχω μπερδευτεί με τον τρόπο που τα γράφει ο νόμος στο συγκεκριμένο εδάφιο..Προσωπικά κλείνω προς το όχι εφόσον ο οικισμός δεν είναι άνω των 5000. Και μια δεύτερη ερώτηση η πολυκατοικία έχει μετατοπιστεί ως προς την αρχική της θέση, αλλά σε θέση που εν δυνάμει θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί εξ αρχής. Πρέπει να ληφθεί υπόψη αυτό στην τακτοποίηση του διαμερίσματος. Το δεύτερο το θέτω στην παρούσα συζήτηση καθώς σε περίπτωση επιτροπής γίνεται και προσκόμιση τοπογραφικού όπου φαίνεται η διαφορά της θέσης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπορέσει να απαντήσει σχετικά, είτε από τη γνώση του σε περίπτωση που μου έχει διαφύγει κάτι, είτε από προσωπική εμπειρία.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, ένα σχόλιο γύρω από το θέμα περί στατικής επάρκειας που αφορά στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα ήθελα να κάνω, κάτι για το οποίο γίνεται ιδιαίτερος λόγος. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αφενός με έναν ταχύ οπτικό έλεγχο κανείς δεν είναι δυνατό να μπορεί να αναζητήσει την οποίαδήποτε ευθύνη κάποιου συναδέλφου στο μέλλον (για οτιδήποτε και αν συμβεί, πέραν κάποιων κραυγαλέων ίσως περιπτώσεων) και αφετέρου πιστεύω ότι η σύνταξη μιας τέτοιας τεχνικής έκθεσης όπου θα περιγράφονται λίγο πολύ τα υλικά, το στατικό σύστημα, η κανονικότητα του κτιρίου κλπ. θα μπορούσε να τυποποιηθεί σε γενικές γραμμές, και να κλείνει όχι απολύτως ρητά ότι "το παρόν κτίριο δεν υφίσταται κανένα κίνδυνο (ή αντέχει, ή ....)" αλλά με έναν τρόπο όπως για παράδειγμα: " Βάσει του οπτικού ελέγχου που διενεργήθηκε, φαίνεται πως το παρόν κτίριο ευρίσκεται σε μία ικανοποιητική κατάσταση, και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο όσον αφορά στα φορτία βαρύτητας, ενώ η λογική του στατικού συστήματός του φαίνεται να πληρεί/ ή να μη πληρει βασικές απαιτήσεις για την αντισεισμική συμπεριφορά του. Σαφώς η όποια ρητή και ασφαλής (μέσα σε πιθανοτικά πάντα πλαίσια) απάντηση σχετικά με την άποτίμηση της παρούσας κατασκευής μπορεί να επέλθει ΜΟΝΟ μεσα από ολοκληρωμένη μελέτη διερεύνησης τρωτότητας." Ίσως είναι μία απάντηση γενικόλογη που δεν ταιριάζει σε μηχανικούς, αλλά ταιριάζει απόλυτα πιστεύω να δωθεί από τους ανθρώπους που καλούνται να βεβαιώσουν την ασφάλεια τόσων ζωών με έναν οπτικό έλεγχο.
  3. ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥ Α Vμ(km/h) Amin 50 30 60 40 70 60 80 80 90 110 100 140 110 180 120 220 130 260 εκτός του R/3<A<R για να έχει πρακτική αξία η κλωθοειδής θα πρέπει και 0,25cm<ε (ε=(L^2)/24*R).Γενικά τοποθετούνται οι μεγαλύτερες κλωθοειδής για λόγους ανέσεως και για λόγους προοπτικά ομαλής εμφάνισης.Εαν όμως μία καμπύλη μικρής ακτίνας ακολουθεί μετά από ευθυγραμμία ή ανοιχτή καμπύλη, τότε πρέπει να χρησιμοποιείται μικρή τιμή κλωθοειδούς ώστε οι οδηγοί να αντιλαμβάνονται έγκαιρα το μέγεθος της καμπύλης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.