Μετάβαση στο περιεχόμενο

Arch_Stefania

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Arch_Stefania

  1. Εγώ διαγράφηκα, ενώ είχα οφειλή περί τα 300 ευρώ. Μετά από καιρό ρωτάω ξανά για το ποσό και ήταν ακριβώς το ίδιο. Αυτό το έκανα, γιατί ήθελα να δω τι παίζει με τους τόκους, καθώς δεν ήταν δυνατό από ότι μου είπαν στο ΤΣΜΕΔΕ να προχωρήσω σε διακανονισμό. Γνωρίζω οτι κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσω, αλλά προς το παρόν ακολουθώ το "Μετά την απομάκρυνση του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται..." και το κακό είναι οτι το απολαμβάνω... Τόσα χρόνια με πίεζαν, τώρα που έφυγα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.... (Προφανώς και δεν απάντησα στο ερώτημά σου, αλλά ήθελα να μοιραστώ τη χαρά μου που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ)
  2. Αχχχχ... Χώρα προέλευσης πάει να πει πως στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε χώρα και πόλη του πλανήτη, ο πολίτης που ασπάζεται τον Ιουδαϊσμό, κοινώς ο Ισραηλινός στην καταγωγή και Εβραίος στο θρήσκευμα, αποδίδει ποσόστοση της φορολογίας του απευθείας στο κράτος του και όχι στο κράτος που ζει. Κι ενώ, λοιπόν, εμείς εδώ ΔΕΝ αποφασίζουμε να στηρίξουμε το σπίτι μας ώστε να μην πέσει και μας πλακώσει, οι ξένοι προασπίζουν νομίμως τα συμφέροντά τους, ζώντας στην Ελλάδα.
  3. Συνάδελφοι, Έχω μια απορία σχετικά με τον τελικό έλεγχο μονοκατοικίας. Πρόκειται για ξύλινη μονοκατοικία. Έχει εργοταξιακό και περιμένουμε τον τελικό έλεγχο από τον Δεκέμβρη του 2014. Γενικά, από ότι λένε στην περιοχή όσοι μένουν, ο τελικός έλεγχος αργεί περίπου έναν χρόνο από την ώρα που κάνεις αίτηση. Το ερώτημα είναι το εξής: Ο πελάτης θέλει να μείνει μέσα, αλλά δεν θέλει να φέρει τα πράγματά του, την οικογένειά του και να περάσει κάποια στιγμή ο έλεγχος, να μπει στο σπίτι του και να πασπατεύει! Οι ελεγκτές μπαίνουν μέσα για μετρήσεις ή μετρούν έξω μόνο?
  4. Θα παραθέσω την απάντηση που έλαβα στο πρώτο ερώτημά σου όταν εύλογα την έθεσα σε υπάλληλο ΤΕΕ. "Γιατί εφόσον δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία διαγραφής, είναι στη διακριτική ευχέρεια της διοικούσας επιτροπής ΤΕΕ το α θα σε διαγράψουν ή όχι!!!!!" Όσο για την περιφέρεια ακολούθησε απλά τη λογική "Δε θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω". Κι εγώ έναρξη δεν έκανα ποτέ μου, και πήγα στην περιφέρεια να δηλώσω παύση. Ωστόσο, εγώ μετά τη διαγραφή μου εργάστηκα ως αρχιτέκτονας στην Ελλάδα σε ερευνητικό έργο στο πανεπιστήμιο και σε πολιτιστικό κέντρο του δήμου. Και το λέω για να αποδείξω πως όχι, το πτυχίο σου δεν είναι για τα σκουπίδια αν επιστρέψεις την άδεια ασκήσεως πίσω. Υπογραφή δεν μπορείς να βάλεις, που αν και καλά βελτιωθεί η κατάσταση θα δουλέψεις μαζί με κάποιον που έχει υπογραφή ή απλά θα πάρεις πίσω την άδεια με όποια διαδικασία θα ισχύει τότε.
  5. Εγώ πήγα στην προϊσταμένη γιατί οι υπάλληλοι δεν έπαιρναν ευθύνη. Με πολλή ευγένεια της εξήγησα το πρόβλημά μου και δέχτηκε να με εξυπηρετήσει. Μπήκε στο σύστημα, είδε οτι δεν είχα κάνει έναρξη ως μηχανικός από το 2007 κι έπειτα και χειρόγραφα σε μια υπεύθυνη δήλωση που υπέγραψα εγώ, υπέγραψε και εκείνη και έβαλε σφραγίδα. Είχα μαζί και την άδεια ασκήσεως ως αποδεικτικό σχετικά με το χρόνο. Άνοιξη του 2013 το έκανα.
  6. Είναι δυνατόν να έχουν ορίσει ένα νούμερο "όριο" πάνω από το οποίο τοκίζονται οι εισφορές μετά τη διαγραφή? Δεν το πιστεύω. Απλά σκέφτομαι οτι αν ήμουν ΤΣΜΕΔΕ, αντί να ορίσω τέτοιο νούμερο και να εκτεθώ, θα φρόντιζα να τσεκάρω τις χρωστούμενες εισφορές πριν διαγράψω κάποιον. Ίσως σε μεγαλύτερες εισφορές να μην διαγράφεσαι τόσο εύκολα.(στο "εύκολα" γελάμε, αν είναι ποτέ δυνατό αν ονομάσουμε εύκολη τη διαδικασία της διαγραφής...)
  7. Δεν γνωρίζω αν μπορείς να κάνεις διακανονισμό. Εγώ χρωστούσα 300 ευρώ. Δεν πήραν τόκο. Πήγα μετά από 6 μήνες και τα πλήρωσα όλα μαζί. Δεν υπήρξαν προσαυξήσεις.
  8. Καλησπέρα, Μπορείς να διαγραφείς ακόμα και αν χρωστάς εισφορές. Το έκανα. Αλλά, δεν έκανα διακανονισμό μετά. Ήταν μικρό το ποσό. Απλά, πήγα όποτε ήθελα και οι εισφορές δεν τοκίζονταν μετά από τη διαγραφή. Για το ΙΚΑ που ρωτάς ισχύει η εξής χαζομάρα: Μπορείς να κάνεις όποια δουλειά θες. Είσαι μηχανικός, σε προσλαμβάνουν για μαγείρισσα. Ο εργοδότης θα πληρώσει στο ΤΣΜΕΔΕ για σένα το ποσό που θα έδινε στο ΙΚΑ για οποιοδήποτε άλλο. Η εισφορά στο ΤΣΜΕΔΕ όμως είναι μεγαλύτερη. Τη διαφορά τη βάζεις από την τσέπη σου. ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να κάνεις άλλη δουλειά και να παλεύεις να καλύψεις τις εισφορές σου. Εκτός πια αν έχεις βρει έναν πολύ καλό μισθό...
  9. Καλησπέρα παιδιά, Εγώ ολοκλήρωσα τη διαγραφή μου, ενώ χρωστούσα ΤΣΜΕΔΕ. Το έγγραφο της οριστικής διαγραφής αναφέρει κάτω κάτω "Για τυχόν τακτοποίηση εισφορών απευθυνθείτε στο τάδε νούμερο..." Είναι τηλέφωνο Αθήνας που δεν απαντά ποτέ. Μετά από 6 μήνες πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ και τακτοποίησα τις εισφορές μου.
  10. Δεν θα οφείλει και στο ΤΣΜΕΔΕ. Από τη στιγμή της αίτησης παύσης και φυσικά ειδικά όταν έλαβε τη διαγραφή ΤΕΕ, δεν χραωστάει. Είναι κάτι που τουλάχιστον το τιμά το ΤΣΜΕΔΕ (λέμε τώρα). Δεν σου βγάζουν οφειλούμενες εισφορές για το διάστημα μετά από την παύση και μέχρι την έκδοση διαγραφής ΤΣΜΕΔΕ δεν χρωστάς και αυτό γιατί η διαγραφή ΤΣΜΕΔΕ όταν θα έρθε θα σε έχει διαγράψει από την ημερομηνία παύσης επαγγέλματος, το ίδιο και το ΤΕΕ.
  11. ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ!!!!! ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ! Πάρε τη διαγραφή και την παύση και πήγαινε άμεσα ΤΣΜΕΔΕ. Αν περιμένεις θα περάσει κανένας χρόνος ή κάτι λιγότερο, έτσι έγινε σε μένα και δεν ήξερα οτι έπρεπε να πάω να τα καταθέσω εγώ, για διαγραφή από ΤΣΜΕΔΕ. Έλεγα οτι αφού κοινοποιήθηκε η διαγραφή ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ, όπως λέει πάνω στο χαρτί διαγραφ΄ςη ΤΕΕ, κάποια στιγμή θα περαστεί. Στο ΙΚΑ για να σε ασφαλίσει ο εργοδότης θα χρειαστείς χαρτί διαγραφής από τον προηγούμενο ασφαλιστικό σου φορέα. (και ειδικά για την έκδοση βιβλιαρίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) Αρχικά, θα χρησιμοποιείς τη διαγραφή του ΤΕΕ , αφού μόνο αυτή έχεις, γιατί ακόμα φαίνεσαι μεν ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ, αλλά όταν θα φανείς διεγραμμένος από εκεί θα έχει περάσει κανένα 8μηνο-χρόνος. Για να σε ασφαλίσει ο εργοδότης, δηλ. να αρχίσει να πληρώνει ένσημαγια σένα δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά, εκδίδεις έναν ΑΜΑ ΙΚΑ. Σχετικά με το ειδοποιητήριο, πλέον δεν γνωρίζω, γιατί έχω διαγραφεί. Αλλά, όταν είχα λάβει ειδοποιητήριο διαγραφής ΤΕΕ είχε ήδη σταματήσει να έρχεται ειδοποιητήριο ΤΣΜΕΔΕ. (Σταμάτησε από όταν έκανα αίτηση παύσης στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων). Μην το αργείς, γιατί θα μένεις εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, ενώ θα σε καθυστερούν και χωρίς λόγο. ΥΓ. Ακόμα και μετά τη λήψη της διαγραφής σου από ΤΣΜΕΔΕ θα φαίνεσαι οτι ΔΕΝ έχεις διαγραφεί στα κεντρικά στην Αθήνα. Συμπέρασμα: Παίρνει πολύ καιρό η ιστορία... Καλή δύναμη
  12. Καλησπέρα, Εγώ όταν θέλησα να βρω γκούγκλαρα απλώς λήμματα σχετικά, όπως Διοικούσα επιτροπή ΤΕΕ, αίτηση διαγραφής μηχανικού, κλπ μαζί με το λήμμα static diavgeia. Βέβαια, έψαχνα και συγκεκριμένα ονόματα κι έτσι βρήκα το πρακτικό που χρειάστηκα. Προσπάθησε, φέρνει αποτέλεσμα.
  13. Συνάδελφε, τα πράγματα είναι όπως αναλυτικότατα τα γράφει ο Alex99. Το περνάμε το λούκι χρόνια τώρα. Καλύτερα απευθύνσου όχι στο ΤΣΜΕΔΕ, αν θες επίσημη απάντηση, αλλά δε εργατολόγο. 1000% σε διαφωτίζει πολύ καλύτερα, αλλά δεν δύναται ασφάλιση ιδιότητας μηχανικού εκτός ΤΣΜΕΔΕ. Μόνο ασθένεια σε χρήμα στο ΙΚΑ κάτι δηλ. λίγο πιο κάτω του 10% του ποσού που πληρώνεις σε ΤΣΜΕΔΕ.
  14. Συνάδελφοι, ας μην κρίνουμε καμία συμπεριφορά. Ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει έχοντας συνηθίσει σε λιγότερα ή περισσότερα. Προσωπικά ΔΕΝ κάνω διαχωρισμό ανάμεσα σε Δ.Υ. και Ελ. Επ. γιατί απλά πιστεύω σε ανθρώπινες συμπεριφορές και όχι στην ιδιότητα του καθενός. Έχω φάει τα μούτρα μου με κάτι συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες, ντιπ ανίδεους, με πλήρη έλλειψη υπευθυνότητας που απορούσα πώς έχουν δουλειά ακόμα, όπως επίσης έχω ταλαιπωρηθεί πολλάκις από Δ. Υ. . Θυμάμαι πάντα όμως τα φωτεινά παραδείγματα Δ.Υ. όπως και εκείνα των Ελ. Επ.! 1. Αν είναι να τα βάλετε με έναν δημόσιο υπάλληλο, κυρίως γυναίκα που όλοι μπορούμε να σκεφτούμε τι σημαίνει να θέλεις να αποκτήσεις παιδιά (οικογένεια, δουλειά, νοικοκυριό, διαπαιδαγώγηση, όλα μαζί) και το ελεύθερο επάγγελμα να μην έχει ωράριο, βάλτε τα με τους εκπαιδευτικούς που παίρνουν απόσπαση στο εξωτερικό και χρόνια τώρα παίρνουν 2 μισθούς, έναν από έξω κι έναν από μέσα... 2. Αν θεωρείτε, όσοι έχετε οικογένεια, οτι με 1000 ευρώ μισθό γονιού μηχανικού και καμιά 500 ευρώ από ελεύθερο επάγγελμα του δεύτερου γονιού( και αν), έχοντας ενοίκιο και 2 παιδιά, ζεις αξιοπρεπώς, πείτε το και σε μένα να δω πώς θα τα βγάλω πέρα... 3. Όσο για το ηθικό και νόμιμο της υπόθεσης, ας σκεφτεί ο καθένας μας πόσο ελαστική θα γίνει η υποτιθέμενη πια ηθική (που την πιάνουμε στο στόμα μας όλοι), όπου ενώ πληρώνεις χρόνια πλήρεις εισφορές χωρίς να έχεις εργαστεί σε πλήρες ωράριο και με πλήρη μισθό ποτέ σου-και αυτός είναι νόμος του κράτους, δηλαδή το ίδιο το κράτος-αν κατέχεις θέση στο δημόσιο και το νόμιμο δικαίωμα (του ίδιου με πριν κράτους έτσι?) να την κρατήσεις δοκιμάζοντας μια νέα αρχή στο εξωτερικό (ενών νομίμως και ηθικών δεν παίρνεις αποδοχές) , είσαι ανήθικος.... Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι.....Δεν είμαι Δ.Υ.. Ήμουν συμβασιούχος δημοσίου μερικής απασχόλησης και ορισμένου χρόνου 4 χρόνια. Δεν έκανα έναρξη ποτέ μου. Βαρέθηκα να πληρώνω τα σκ...ά και διαγράφηκα με πολύ κόπο. Υποαπασχολούμαι και υποπληρώνομαι χρόνια τώρα σε σχετικά και μη επαγγέλματα με το δίπλωμα που πήρα από το πολυτεχνείο. Αν ήθελα να φύγω, θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το έξω έχοντας πλάτες πίσω. Όλοι ξέρουμε τι είναι πλάτες. Όλοι οι φοιτητές (ναι και εμείς που εργαζόμασταν όσο σπουδάζαμε) είχαμε μια πλάτη μέχρι τουλάχιστον να τελειώσουμε. Και μετά όμως είχαμε, στις πρώτες εισφορές, έστω στην αρχή, πολλοί που άνοιξαν γραφεία είχαν ένα γονιό ή μια επιδότηση που συνέβαλλε .Δηλαδή,μην στήνετε στον τοίχο τους πάντες. Και οι Ελ. Επ. ό,τι θέλουν δηλώνουν και ό,τι θέλουν κόβουν σε απόδειξη και τι με αυτό? Όλοι είναι λαμόγια κατά αυτή τη λογική...? Και δεν είναι λαμόγια όταν καταφεύγουν μετά σε λογιστές τσακάλια μπας και γλιτώσουν τίποτα? Ας σοβαρευτούμε και ας μην αναλωνόμαστε σε κριτικές. Είναι δύσκολοι καιροί για όλους. Ας προσπαθήσουμε μέσα εδώ, να εξυπηρετήσουμε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας όσο μπορούμε, τους ηθικούς και μη, κατά την ταπεινή του άποψη ο καθένας. ΔΕΝ κρίνω κανέναν. Έχω οικογένεια και δυσκολεύομαι το ίδιο με τον Δ.Υ. και τον Ε.Ε. που έχει οικογένεια. Σκεφτείτε και ενεργείστε καλοπροαίρετα Καλή δύναμη σε όλους και καλά μυαλά, όσο έχουμε γιατί κοντεύουμε να τα απωλέσουμε...
  15. Συνάδελφε στο ΤΣΜΕΔΕ να πας μόνο έχοντας το χαρτί διαγραφής ΤΕΕ και μάλιστα όταν το πάρεις μη χάσεις καθόλου χρόνο. Σε μένα ενώ το ΤΣΜΕΔΕ μου έστειλε τη διαγραφή, μετά από 6 μήνες με "έβλεπε" στο σύστημα μέσα λέει....
  16. Οι συμβάσεις μου πάντως ήταν 6μηνες και ανανεώνονταν για συνολικό διάστημα 4 ετών. Εξάμηνη σύμβαση, ετήσια, ακόμα και 3ετής είναι το ίδιο για το νόμο: Είναι σύμβαση ορισμένου χρόνου.
  17. Ακριβώς όπως τα λέει ο συνάδελφος. Όταν πάρεις στα χέρια σου το χαρτί διαγραφής από ΤΣΜΕΔΕ, θα σε διαγράφει από την ημερομηνία που κατέθεσες αίτηση διαγραφής στο ΤΕΕ. Το ραβασάκι με τις εισφορές δεν θα σου έρθει ήδη από τους πρώτους μήνες που θα έχεις καταθέσει αίτηση, αλλά και να έρθει εσύ δεν θα το πληρώσεις. Αν κάνεις το λάθος και πληρώσεις είναι επίπονη η διαδικασία επιστροφής των εισφορών σε σένα.
  18. Καλησπέρα συνάδελφε. Όταν σε προσέλαβε το ΤΕΙ εσύ δήλωσες τον ασφαλιστικό σου φορέα που είναι ΤΣΜΕΔΕ και επιπλέον δήλωσες υποχρεωτικά έναν ΑΜΑ ΙΚΑ. (αριθμό μητρώου ασφαλισμένου). Το ΤΕΙ δεν έδωσε 1,5 ευρώ την ώρα στο ΙΚΑ, έδωσε στο ΙΚΑ κάτι λιγότερο μόνο για επιδόματα και επιπλέον έδωσε στο ΤΣΜΕΔΕ το υπόλοιπο. Δεν μπορεί κανένας εργοδότης, ιδιωτικού ή δημόσιου συμφέροντος, να πληρώνει ένσημα στο ΙΚΑ για μισθωτό που ασφαλίζεται στο ΤΣΜΕΔΕ ή όπου αλλού. Είναι όμως υποχρεωμένος να πληρώσει κάτι πολύ λίγο που δεν είναι ένσημο αλλά μια μικρή εισφορά. Αν εσύ πλήρωσες ΤΣΜΕΔΕ κανονικά με το ραβασάκι, πρέπει να πας ΤΣΜΕΔΕ και να κάνεις αίτηση επιστροφής εισφορών, για όλο το διάστημα που εργάστηκες στο ΤΕΙ, γιατί ένα μέρος των εισφορών έχει διπλοπληρωθεί. Αν ωστόσο, χρωστάς κάποιο εξάμηνο του ΤΣΜΕΔΕ και πας να το πληρώσεις και πεις οτι ήσουν μισθωτός εκείνο το διάστημα, θα δεις οτι θα σου πουν στο ΤΣΜΕΔΕ, οτι δεν μπορούν να σου κόψουν γραμμάτιο είσπραξης, γιατί το ΤΕΙ έχει πληρώσει για σένα ένα ποσό εισφορών και το ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει συστημικό τρόπο να κάνει την αφαίρεση για να σου πει πόσο είναι το υπόλοιπο. Σε αυτή την περίπτωση κάνεις αίτηση εκκαθάρισης οικονομικού έτους τάδε (το έτος που εργαζόσουν) ώστε αφενός να σου πουν μετά από χρόνια πόσα χρωστάς, αφετέρου να σταματήσει να τρέχει ο τόκος όσων χρωστάς. Βοηθά να πάρεις πρώτα τις βεβαιώσεις αποδοχών σου από το ΤΕΙ. Πέρασα ακριβώς το ίδιο με σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχω την ίδια ιστορία για το 2012 και ακόμα δεν έχουν κάνει εκκαθάριση. Οπότε μην αργείς. ΜΗΝ το αμελείς. Γρήγορα στο ΤΣΜΕΔΕ!
  19. Για σένα σωστά,αλλά πρόσεξε: Αν είσαι μισθωτός, ο εργοδότης συνεχίζει να πληρώνει για σένα εισφορές. Που να ξέρει και αυτός οτι το Τσμεδε ξαφνικά σου στέλνει ένα χαρτί που λέει πάνω οτι σε διαγράφει αναδρομικά 1 χρόνο πριν??? Και πώς εσύ μπορείς να αποδείξεις στον εργοδότη σου, πριν πάρεις το χαρτί, οτι το τσμεδε θα σε διαγράψει από την ημερομηνία που έχεις κάνει αίτηση? Δεν περνάει ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης διαγραφής σου ως αποδεικτικό διαγραφής, ούτε στο λογιστικό τμήμα της εκάστοτε εταιρίας, αλλά ούτε φυσικά σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο...
  20. Καλημέρα σε όλους! Για πολλοστή φορά τρέχω και δεν φτάνω με αυτό το ταμείο!!! Παραθέτω την τελευταία μου ανακάλυψη μήπως και βοηθηθεί κάποιος: Αντιλαμβάνομαι πως οι περισσότεροι αφήσαμε εισφορές απλήρωτες. Ωστόσο, εγώ που έκανα αίτηση διαγραφής από ΕΤΑΑ και παράλληλα ήμουν μισθωτή σε εταιρία τηλεφωνίας είχα εργοδότη ο οποίος πλήρωνε εισφορές για μένα στο ΕΤΑΑ. Όταν ήρθε το έγγραφο διαγραφής είχε ημερομηνία 1 χρόνο πίσω. Με αποτέλεσμα σήμερα, ενώ έχω διαγραφεί Απρίλιο του 2013 από ΕΤΑΑ, υπάρχουν εισφορές υπέρ μου έως και Δεκέμβρη του 2013 από τον εργοδότη. (Φυσικά εγώ, αφού είχα κάνει αίτηση διαγραφής είχα σταματήσει να πληρώνω ραβασάκια. Μάλιστα σταμάτησαν και να έρχονται!) Σήμερα λοιπόν, έμαθα οτι πρέπει να κάνω αίτηση επιστροφής των εισφορών μου. Αυτά που πλήρωσε ο εργοδότης για μένα, ως κλάδο κύριας ασφάλισης και υγείας, μου επιστρέφονται. Μην ρωτήσετε πότε. Αν υπάρχουν υπόλοιπα εισφορών, μπορείς να κάνεις αίτηση συμψηφισμού, δεν είναι όμως υποχρεωτικό. Το δυστύχημα είναι οτι το έμαθα προσπαθώντας να βγάλω βιβλιάριο ασθενειας ΙΚΑ... Κουράστηκα βρε παιδιά. Έλεος! Καταντώ να νιώθω κάτι μεταξύ εργατολόγου και αυτοφοράκια... Και λέω πολύ σοβαρά τελικά, να πάρω τα βουνά και όταν αρρωσταίνω να καταφεύγω σε ματζούνια και βότανα.... Άντε και καλά κρασιά!
  21. Η διαγραφή από το ΤΣΜΕΔΕ έχει την ημερομηνία της αίτησης διαγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ. Αν σου συμβαίνει κάτι διαφορετικό, προτείνω επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Εμένα με εξυπηρέτησε σχετικά με τη διαγραφή μου από το ΤΣΜΕΔΕ. http://www.gedd.gr/index.php?action=report
  22. Πάνω σε αυτό το θέμα θα θέσω τα εξής ζητήματα που εκτιμώ οτι ίσως αποτελούν μια αφετηρία: 1) Σχετικά με την Πολεμική Αεροπορία, επειδή εργάστηκα ως πολιτικό προσωπικό - μηχανικός και συγκεκριμένα στη Σχολή Ικάρων για κάποια χρόνια, υπάρχει καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό σε τέτοια θέματα και σίγουρα υπάρχει κάποιο αρμόδιο νομικό τμήμα που ασχολείται με τα ασφαλιστικά για να δώσει ένα χέρι βοήθειας. Αντιλαμβάνομαι οτι τα πρόσωπα αλλάζουν σε αυτές τις θέσεις χρόνο με το χρόνο, λόγω του ένστολου της υπόθεσης, αλλά συνήθως βοηθούν. Εμένα με βοήθησαν σε πολλές υποθέσεις σχετικά με ασφαλιστικά άνθρωποι από τη ΔΑΕ που δεν είχαν και λόγο να το κάνουν και ούτε που τους ήξερα! Ξεκίνα να ψάχνεις σε γνωστούς και αγνώστους, όλο και κάποιος θα βρεθεί! 2) Εναλλακτικά, μπορείς πάντοτε να αντιστρέψεις την οφειλή ως ερώτημα, απευθνόμενος στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Εκτελεστική εξουσία δεν έχει ως όργανο, αλλά σε αυτόν δίνουν λόγο όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Το απλό ερώτημα στο ΕΤΑΑ, οτι δηλαδή έδωσαν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε στρατιωτικό και απαιτούν και εισφορές δεν είναι μεμπτό? Ή μήπως δεν λαμβάνεται υπόψη το γεγονός οτι προφανώς δεν ζήτησαν έγγραφο διαγραφής από προηγούμενο ασφαλιστικό φορέα, προκειμένου να τον εγγράψουν τον άνθρωπο στο ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών? Έχει σελίδα στο διαδίκτυο, μπορείς να του στείλεις έγγραφο με όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται και αυτός σε βοηθά να διεκπεραιώσεις την υπόθεση, στέλνοντας έγγραφα, κοινοποιώντας τα στις υπηρεσίες που πρέπει και αν χρειαστεί, διατηρεί τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σου. Εμένα με βοήθησε πολύ στο να διαγραφώ από το Τσμέδε. Επιτέλους πια! Για να μας γράψουν και να ζητούν εισφορές είναι εύκολο πάντα. Για να μας διαγράψουν ή να λογοδοτήσουν για τις ευθύνες που φέρουν, είναι αδύνατο!
  23. Θα σου προσθέσω το εξής: ΦΜΥ= Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών = 20%. Τον αφαιρείς για να ξέρεις τι τελικά μένει στην τσέπη σου...
  24. Υπερψηφίζω να μείνετε μακριά από ΤΣΜΕΔΕ μέχρι να σας χρειαστεί, δηλαδή μέχρι να πέσει στα χέρια σας μια μελέτη. Μπορείτε ως ερευνητές να δουλέψετε με μπλοκάκι. Επειδή κάνω κι εγώ την ίδια δουλειά ως ερευνήτρια στο ΑΠΘ, υπό προϋποθέσεις γίνεται χωρίς έναρξη (ούτε ΤΕΒΕ ούτε ΤΣΜΕΔΕ) Αν έχεις λογιστή, διάβαινε....
  25. Μα η ασθένεια δεν είναι το ζήτημα που τον καίει, αλλά τα ένσημα ή οι εισφορές για συντάξιμα και επικουρικό. Αυτό σημαίνει ManuelK οτι ΠΡΟΣΕΞΕ γιατί εγγραφόμενος στο ΤΣΜΕΔΕ μπαίνεις σε ιστορία μεγάλη σε ό,τι αφορά τα χρήματα που θα φεύγουν από την τσέπη σου και να το αποφασίσεις μόνο αν είσαι σίγουρος οτι θα κυνηγήσεις το αντικείμενο του διπλώματός σου με μπλοκάκι... Διαφορετικά, αν η πρωινή σου δουλειά, είναι άσχετη με το δίπλωμα, να περιμένεις και να μην μπεις στο ΤΣΜΕΔΕ ακόμα, γιατί θα σε πνίξουν οι εισφορές, ενώ οι παροχές είναι ίδιες με αυτές που θα πλήρωνε ο κάθε εργοδότης σου στο ΙΚΑ. Κοινώς, εφόσον πάρεις άδεια ασκήσεως, ΜΟΝΟ τσμεδε (ΕΤΑΑ) μπορείς να πληρώνεις για "ένσημα", ως μισθωτός σε σχετικό αντικείμενο ή άσχετο. Και σερβιτόρος να δουλεύεις, Τσμέδε θα πληρώνεις και οι εισφορές θα ανεβαίνουν κατηγορία (χρήμα).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.