Μετάβαση στο περιεχόμενο

demakhs

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΚΩΣ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

demakhs's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συγγνώμη για τη χαζομάρα που θα ρωτήσω αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τον τελευταίο νόμο...τώρα αρχίζω να παίρνω μυρωδιά. Έχω πληρωμένο μόνο το παράβολο στον 4014 και η μεταφορά στον 4178 επίσης έγινε. Πρέπει να πληρωθεί το παράβολο υπέρ ΤΕΕ μέχρι 6-2-2014, αλλιώς τι? Απαιτείται υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη με σφραγίδα με ημερομηνία μέχρι 6-2-2014 από ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής, αλλιώς τι?
  2. http://gr.news.yahoo.com/%CE%B1%CF%80%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B9%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-154305773.html Σιγά που δε θα το απέρριπτε.....όταν τους τον ακουμπήσανε όμως λίγο τον......μισθουλάκο τους......εξαγριώθηκαν..... Είμαστε απλά καταπληκτικοί τελικά, δεν είμαστε??
  3. Νομίζω πως άδικα ανησυχείς για το οτιδήποτε. Τα χουν όλα τακτοποιημένα και διευκρινισμένα. Τι δεν κατάλαβες...όχι πες μου τι δεν κατάλαβες (lol)!! Για του λόγου το αληθές, φτάνει να διαβάσεις μόνο την παράγραφο 7, που το λέει ξεκάθαρα: "Οι ασφαλισμένοι των παραπάνω κλάδων .............. από 1-12-2012, είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και ως εκ τούτου απολαμβάνουν ισότιμα με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους του Οργανισμού τις υπηρεσίες που παρέχονται" Θα με συγχωρέσεις που κυλιέμαι κάτω από τα γέλια....
  4. Ανέκδοτα επιτρέπονται?? Δε μπορώ να μην το γράψω. Απόσπασμα από το ενημερωτικό σημείωμα του τοπικού καταστήματος ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ: "Ως εκ τούτου,οι ασφαλισμένοι του κλάδου ασθενείας ΕΤΑΑ, από 12/11/2012 είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και ως εκ τούτου απολαμβάνουν ισότιμα με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους του Οργανισμού τις υπηρεσίες που παρέχονται: " Πάντως, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ευτυχώς που έγινε αυτό, γιατί πριν αισθανόμουν μειονεκτικά με το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και είχα και τύψεις. Είναι απαράδεκτο εμείς να πληρώνουμε μόνο τη συμμετοχή στα φάρμακα και να πηγαίνουμε σε όποιο γιατρό θέλουμε, ενώ όλοι οι άλλοι κάνουν βουντού και επικλήσεις για γιατρούς και φάρμακα. Άσε που στις πρωινές ουρές που θα περιμένουμε για τους γιατρούς, θα κάνουμε καινούριες γνωριμίες και θα διευρυνθεί ο κοινωνικός μας κύκλος!
  5. από που προέρχεται αυτό το αρχείο, από το geodata?? έχει αρχείο εκεί με τις ισουψείς σε όλη την Ελλάδα και δεν το έχει σε αρχείο *.shp για το arcmap? και πως μπορείς να φτιάξεις εσύ αρχείο με όποια ισοδιάσταση επιλέξεις?
  6. Ναι Thodoris4. Τα φάρμακα στο συνταγολόγιο και από το φαρμακείο με τη συμμετοχή.
  7. Όπως ισχύει γενικά, οι παρανομίες ενός εκ των συνιδιοκτητών σε διηρημένη ιδιοκτησία βαρύνουν το ποσοστό της συνιδιοκτησίας του και όχι τους άλλους συνιδιοκτήτες. Δεν έχω πρόχειρα τώρα τα βιβλία του Ρωμαλιάδη όπου αναφέρεται συγκεκριμένα με νόμους και εγκυκλίους.
  8. Συνάδελφοι , αν έχεις ολοκληρώσει τη διαδικασία τακτοποίησης πέρσι με το Νόμο Σουφλιά (δηλαδή έχεις πληρώσει όλο το ποσό που είχε βγει τότε και είχες πάρει όλες τις σφραγιδες από την πολεοδομία) χρειάζεται να πληρώσεις τυχόν έξτρα ποσό που προκύπτει από διαφορά σε τιμή ζώνης, ελάχιστη τιμή νομού κλπ σε σχέση με το νόμο Σουφλιά και το νόμο Μπιρμπίλω? Παράδειγμα: Τακτοποίηση που έγινε με το νόμο Σουφλιά: 2.000 EURO. Τακτοποίηση με τα σημερινά δεδομένα: 3.700 EURO. Στο άθρο 10 του νόμου γράφει: "Οι ιδιοκτήτες οι οποίοι εξόφλησαν την εισφορά που προβλέπεται στα άρθρα 40 κ 41 του Ν.3775/2009, θεωρείται ότι έχουν ολοκληρώσει πλήρως τη διαδικασία που προβλέπεται στις διατάξεις του παραπάνω νόμου." Όλα καλά μέχρι εδώ...διαβάζω καλά, έτσι? λέει: ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.......συνεχίζει... "Στην περίπτωση αυτή επιτρέπεται η σύνδεση των κτιρίων, στα οποία υφίστανται χώροι που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 5, με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας." (Τελεία έχει, την προσέξατε έτσι??) Πάρα πολύ ωραία...μέχρι εδώ....τι μας λέει ο ποιητής? Όσοι τακτοποίησαν με το νόμο Σουφλιά είναι οκ και μπορούν να συνδεθούν με τα δίκτυα κοινής ωφελειας... ΑΜ ΔΕ (σιγά μη μας άφηνε έτσι ο ποιητής....το καλύτερο μας το φύλαγε για το τέλος!!!!). "Οι ιδιοκτήτες αυτοί μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του παρόντος νόμου συμψηφιζομένο του ποσού της εισφοράς που καταβλήθηκε με το ειδικό πρόστιμο που προβλέπεται στο άρθρο 6." ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ Και το κορυφαίο??? "Τυχόν επιπλεόν καταβληθέντα ποσά δεν αναζητούνται" ξανά ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Αν δηλαδή με τον Σουφλιά έβγαινε παραπάνω το ποσό δεν παίρνεις τίποτα πίσω... Αν όμως βγαίνει παρακάτω πρέπει να πληρώσεις τη διαφορά! Μετά από κανά εξάμηνο λοιπόν θα βγει και ένας καινούριος νόμος και θα λέει: "το ποσό που ανέφερε ο νόμος Μπιρμπίλω, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ, τώρα να υπολογστεί επί της μέγιστης αντικειμενικής αξίας της Ελλάδας και όσοι ιδιοκτήτες έχουν ρυθμίσει σύμφωνα με το Ν. 3843/2010 για να μην του κόψουμε τον ξέρετε ποιόν, ΠΡΕΠΕΙ να υπαχθούν στις διατάξεις του παρόντος νόμου συμψηφιζομένου του ποσού της εισφοράς που καταβλήθηκε με το ειδικό πρόστιμο που προβλέπεται στον παρόντα νόμο!!!!" Υ.Γ. Μου διαφεύγει κάτι????
  9. ΕΡΩΤΗΣΗ-ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ (για τις πολεοδομίες-εκεί χάνεται η μπάλα στα απλά-που να τους βάλουμε και σύνθετα!!!!!!!) Οταν το υπόγειο που θέλεις να δηλώσεις είνα ξεμπαζωμένο και δεν έχει ρευματοδοτηθεί το ακίνητο, υποτίθεται ότι λογικά πρώτα ολοκληρώνεις την τακτοποίηση (αφού δεν έχει ούτε φωτο ούτε αυτοψίες) και μετά καταθέτεις το φάκελο για τη ρευματοδότηση (που έχει και φωτο έχει και αυτοψίες)... Τα παλικάρια από την πολεοδομία θα το ρευματοδοτήσουν το ακίνητο άραγε??? Εγώ φαντάζομαι....ότι θα αρχίσουν τα όργανα...."ρευματοδοτούμε ή δε ρευματοδοτούμε?"....."μήπως ξεπεράσαμε το επιτρεπόμενο ύψος?"...."το υπόγειο δεν πρέπει να είναι μπαζωμένο?".... "δεν δίνουμε ρεύμα, μήπως να μπαζώνατε το υπόγειο?"....."αναφέρεται τίποτα στην ερμηνευτκή εγκύκλιο??"..."μήπως να κάνουμε ερώτημα?"...."μήπως λυθεί το θέμα με τη ΜΕΘ-επόμενη ερμηνευτική εγκύκλιο?"..... .......ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ...Συγγνώμη που γελάω αλλά καταλαβαίνετε γιατί..... Υ.Γ. Τελικά ο εγκεκριμένος όγκος είναι από το πάτωμα του υπογείου μέχρι τον ουρανό? Γιατί αν ισχύει αυτό όλα τα παραπάνω τα εγραψα τζάμπα!
  10. Γιατί δεν μετατρέπεις το pdf σε bmp (με το photoshop ή με κάποιο adobe reader) και μετά το αρχείο bmp να το μετατρέψεις σε αρχείο dwg? Παρεπιπτόντως ένα πρόγραμμα που κάνει αυτή τη δουλειά είναι το "magictracer".... κάνε μια αναζήτηση στο ιντερνετ να το βρεις ******. Απ ότι θυμάμαι την κάνει καλά τη δουλειά του.... Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΤΛ "Σπασμένα" προγράμματα, αντίγραφα εγχειριδίων χρήσης.
  11. Ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω...βοήθεια πραγματικά, θα τρελαθώ!!!! Ερχεται το κράτος (λέμε τώρα) και βγάζει ένα νόμο για τους οικισμούς των 2.000 κατοίκων, (γιατί όπως πολύ σωστά είπε κάποιος το κράτος ήταν ανίκανο να κάνει πολεοδομήσεις, το κατάλαβε και προς τιμήν του είπε αφού δε μπορώ εγώ ας το κάνουν οι ιδιώτες) πάει ο κακομοίρης και σκάει 150.000 για να πάρει ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τους (προ)ισχύοοντες πολεοδομικούς κανονισμούς και δεν μπορεί να το χτίσει γιατί αποφασίζει το ΣΤΕ ότι είναι αντισυνταγματικό ο ιδιώτης να πολεοδομεί μπλα μπλα μπλα κλπ κλπ και μπαρμούτσαλα....Ο συγκεκριμένος λοιπόν αντί να αγοράσει, πολεοδόμησε και δεν το κατάλαβε άρα τιμωρία??? Και οι διπλανοί που πρόλαβαν να χτίσουν, ναι μεν πολεοδόμησαν αλλά ανήκουν στη συνομοταξία των εμείςπρολαβαμενάκηδων??? Αφού λοιπόν είναι αντισυνταγματικό γιατί δεν κάνει π.χ. ανάκληση όλων των αδειών που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σε αντίστοιχα οικόπεδα ή, λέω εγώ τώρα, γιατι δεν πάει να τα γράψει όλα αυτά αυθαίρετα??? Τραβηγμένα τα λέω αλλά σας είπα....ψάχνω να βρω μια λογική εξήγηση!!! Αυτό το "όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε" το τσίμπησαν από τη διαθήκη (παλαιά, κενή δεν ξέρω), τους άρεσε και το κράτησαν??? Φταίει ο κακομοίρης που δεν πρόλαβε να χτίσει να πάρει ένα μυδραλιοφόρο και να αρχίζει να καθαρίζει κόσμο??? Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι το έχουμε πάρει απόφαση ότι δε μπορούμε (και δε μπορούμε) να κάνουμε τίποτα.... Ελεοςςςςςς που λέει και ο Γεωργίου... Κουράγιο...το χάσαμε γενικά, πατριώτες....
  12. Σας ευχαριστώ....κάτι έβγαλα από τη σύνθεση των απόψεων. Πραγματικά ο νόμος Σουφλιά δεν έλεγε για Η/Χ που έχουν κατασκευαστεί....οπότε και την πρόθεση να κλείσεις όσους δεν ήταν κλειστοί την επέτρεπε!!!!!! Συμπερασματικά λοιπόν (καποιος συνάδελφος το έπιασε) χωρίς Υ.Δ. Μηχανικού αλλά μετά από αυτοψία της υπηρεσίας με δηλωμένους και τακτοποιημένους τους Η/Χ το συγκεκριμένο σπίτι θα πάρει ρεύμα, σωστά???
  13. Τελικά όποιος πρόλαβε και πλήρωσε ΟΛΟ το ποσό, πρόλαβε ή δεν πρόλαβε?? ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ: * Οικοδομική άδεια του 2006..... * 1ος και 2ος όροφος στα "μπετά"....με ημιυπαίθριους σε κάθε όροφο... * Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες στην πολεοδομία, πληρωμή όλου του ποσού στην εφορία και σφραγίδα "ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ" από την πολεοδομία όταν ο ιδιοκτήτης προσκόμισε το αποδεικτικό πληρωμής.... Η ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ: η παραπάνω περίπτωση συγκαταλέγεται σε αυτές που εκκρεμούν και παγώνει ή θεωρείται περατωμένη??? Αν δηλαδή ο ιδιοκτήτης κλείσει τους ημιυπαίθριους και πάει να ζητήσει ρεύμα με το χαρτί της τακτοποίησης (που σφράγισε η ίδια πολεοδομία!!!) δε θα του δώσουν ?!?!?!?!?
  14. Είναι η εγκύκλιος με αριθμό 7/29-10-2009 του υπουργείου περιβάλλοντος, ενέργειας & κλιματικής αλλαγής. Και λέει...προς τις πολεοδομικές υπηρεσίες τις χώρας.... "ενόψη της αναστολής εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 40 & 41 του Ν. 3775/2009 (ΦΕΚ 122Α/21-7-2009), παρακαλούμε να διακόψετε κάθε σχετική σας ενέργεια που αφορά στην εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 40 και της παρ. 5 του άρθρου 41 περί τακτοποίησης ημιυπαίθριων και κλειστών υπέργειων και υπόγειων πχώρων που άλλαξαν χρήση, σε όποιο στάδιο της διαδικασίας και αν ευρίσκεται." Είναι φοβερή η Τίνα...στο σακίδιο τα κουβαλούσε τα νέα..... διέκοψε για λίγο τη γυμναστική και είπε να πιάσει στα σοβαρά δουλειά. Και ενώ πριν μιλούσαν για κατάργηση όλου του νόμου τώρα μιλάνε για 'πάγωμα' της τακτοποίησης (θα το βάλουν αργότερα στο defrost xa xa xa), μούγκα για το 20% που παραμένει 15%, μούγκα για το το 1,5μ. ύψος του υπογείου κλπ κλπ......από ότι φαίνεται όσοι πρόλαβαν και τακτοποίησαν πρόλαβαν....δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πολύ λίγοι... Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι όλοι προσπαθούν να ξεπεράσουν τους προηγούμενους σε ευρηματικότητα και πρωτοτυπία!!!!!!!!!!!!!!!!
  15. Ναι "toporodi" έχεις δίκιο ως προς την μετρητική αξία για τους 5χίλιαρους χάρτες....εγώ είχα στο μυαλό μου τους 2χίλιαρους. Οι χιλιάρηδες δε είναι ακόμα καλύτεροι. Και όσον αφορά τη διαφορά των 10.000τ.μ. δεν "παίζει"...κάτι άλλο γίνεται...το περίγραμμα του σχήματος στο 5χίλιαρο έχει καμία σχέδη με το χιλιάρι? μήπως μπλέχτηκαν οι κλίμακες? πως μετρήθηκε το 14.000τ.μ.???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.