Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

gianni_k

Core Members
  • Περιεχόμενα

    162
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

10 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gianni_k's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Well Followed Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

91

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο της αδειοδότησης συνεργείων απο το 2018. Γνωρίζω πλεόν οτι πάμε με το καθεστώς γνωστοποίησης όπου συγκεντρώνουμε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε φάκελο στην επιχείρηση και μετά κάνουμε την γνωστοποίηση μέσω notifybusiness. Η ερώτηση μου είναι , συγκεκριμένα για συνεργείο μοτοσυκλετών εντός πόλης, : α) θα χρειαστώ απο το Μεταφορών να καταθέσω για ΠΠΔ και να μου απαντήσει σχετικώς ; και β) επίσης παλιότερα καταθέταμε κατόψεις και μελέτες προς έγκριση στο Μεταφορών οπου και μας τα παρέδιδαν "σφραγισμένα" απο την Υπηρεσία. Γίνεται κάτι αντίστοιχο τώρα ή κάνω κατόψεις και μελέτες και τις παραδίδω στον φάκελο της επιχείρησης ; (όπως γίνεται δλδ και στα ΚΥΕ). ευχαριστώ
  2. Επειδή βλέπω γίνεται χαμός πλέον με τέτοιου είδους επιχειρήσεις και με ρωτάνε συνέχεια, για αυτόματα πλυντήρια (αυτοεξυπηρέτηση) άρα μιλάμε για άδειες που βγένουν απο την Διέυθυνση Ανάπτυξης με την γνωστή διαδικασία , γνωστοποίηση εγκατάστασης πρώτα και γνωστοποίηση λειτουργίας έπειτα, απ' οτι διαβάζω εξαίρεση απο ΠΠΔ και αρχειοθέτηση μελέτης στην Πυροσβεστική λόγω Α1 .
  3. Υφιστάμενη νόμιμη οπή στο ισόγειο καταστήματος για την πρόσβαση στο υπόγειο του καταστήματος θέλουμε να κλείσει (βρίσκεται στην μπροστινή γωνία του καταστήματος) και να ανοιχθεί οπή στην πίσω γωνία για την πρόσβαση στο υπόγειο. Τι άδεια απαιτείται ;
  4. Να επανέλθω στο θέμα μετά απο 12 χρόνια.. Έχω ίδια περίπτωση, διαιτολογικό γραφείο σε υφιστάμενο κτίριο. Πάω με την Πυροσβεστική Διάταξη 17/2016 ώς γραφεία.
  5. Γεια σου συνάδελφε έχουμε τελειώσει την ίδια σχολή, απο το 2005 διατηρώ τεχνικό γραφείο όπου κάνω μελέτες η/μ, άδειες λειτουργίας για κυε και επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης, ενεργειακά πιστοποιητικά, εξοικονομώ κλπ. Τι έκανες τελικά ; Προς τα πού κατευθύνθηκες ; Σκέψου το ελεύθερο επάγγελμα, ίσως το δοκιμάσεις για κάποιο διάστημα και αν είσαι και λίγο τυχερός μπορεί να γίνει μόνιμο.
  6. Καλησπέρα σας Παρακαλώ διαφωτίστε με, διότι σαν μηχανολόγος δεν τα γνωρίζω πολύ καλά, Οικοδομική Άδεια ισογειου του 75, προσθήκη 1ου και 2ου ορόφου του 76. Στην πολεοδομία υπάρχουν μόνο τα 2 στελέχη και δεν βρίσκεται ο φάκελος (έχει δωθεί η σχετική βεβαίωση). Με ενδιαφέρει το οροφοδιαμέρισμα του 2ου στην προκειμένη πέριπτωση , όπου έχω μια συμβολαιογραφική κάτοψη μηχανικού (έτος 1994) και βλέπω οτι το κέλυφος ταιριάζει απολύτως με το κέλυφος στο τοπογραφικό του στελέχους. Υπάρχει προφανή αυθαιρεσία και στον 1ο και στον 2ο (κτίστηκε μεγαλύτερο κατά 8 τμ περίπου). Τι κάνουμε ? Ανασύσταση και μετά τακτοποίηση ? ή μπορεί να γίνει κατευθείαν τακτοποίηση ? Σημείωση , ότι θα απαιτηθεί ηλεκτρονική ταυτότητα αργότερα λόγω Εξοικονομώ.
  7. Γειά σου zafsko με την ΠΔ 41/2018, άρθρο 5 Υγεία. Ήταν στην Πυρασφάλεια Δυτικής Θεσσαλονίκης.
  8. καλησπέρα συνάδελφοι μου ζητήθηκε μελέτη πυρασφάλειας σε ΚΔΑΠ παιδιών ηλικίας 5 έως 12 τα οποία είναι ΑΜΕΑ. Το κτίριο έχει οικοδομική άδεια μετά το 89, υφιστάμενη χρήση έχει γραφεία οπότε θα γίνει αλλαγή χρήσης. Απ όσα διάβασα σε αυτό νήμα , καταλαβαίνω οτι πρέπει να πάω με τη ΠΔ 41/18 και το άρθρο για Υγεία, επειδή τα παιδιά είναι ΑΜΕΑ. Σωστά ;
  9. Καλησπέρα , έχω ενα αργυροχρυσοχοϊο, που πήγε να κάνει αίτηση για υδροδότηση (έπερνε απο τον διπλανό χώρο όπου άνηκει στον ίδιο ιδιοκτήτη), και μέσα σε όλα του ζήτησαν και την μελέτη για την διάθεση και επεξεργασία υγρών αποβλήτων. Παρομοίως , μου φαίνεται περίεργο που το ζητάνε , ουσιαστικά δεν έχει υγρά απόβλητα, ότι επιμεταλλώσεις κάνει πάνω στα κοσμήματα , οτι περισσεύει απο το διάλυμα συλλέγεται και δίνεται σε αδειοδοτημένες επιχειρήσεις συλλογής υγρών αποβλήτων. Υπάρχει περίπτωση, απο την δική σου εμπειρία με την ΕΥΑΘ , να μπορέσει να αποφύγει την μελέτη ;
  10. Καλησπέρα σας , έχω μια απορία. Μου ήρθε ενδιαφερόμενος να ανοίξει εργαστήριο σαπουνοποιιϊας (καδ 20.41). Όμως το εργαστήριο δεν θα διαθέτει μηχανήματα, η όλη διαδικασία γίνεται χειροποίητα, το μόνο "μηχάνημα" είναι ένα οικιακό φουρνάκι όπου θα ζεστένει τα σαπούνια. Χρειάζεται κανονικά άδεια λειτουργίας ; Γιατί έχω την εντύπωση πως αν δεν έχεις καθόλου κιλοβάτ δεν εννοείσαι επαγγελματικό εργαστήριο. Όμως την είπαν απο τον ΕΟΦ νομίζω πως πρέπει να έχει.
  11. Ενδιαφέρον ! Πέρσι είχα περίπτωση σε γειτονικό δήμο στη Θεσσαλονίκη που δεν δίναν βεβαίωση για κομμωτήριο σε αμιγή κατοικία.
  12. Επαγγελματικό Εργαστήριο Χαμηλής Όχλησης επιτρέπεται πλέον στην Αμιγή Κατοικία ;; Είναι σίγουρο ή να περιμένουμε καμμιά διευκρίνηση πρίν συμβουλέψουμε τους ενδιαφερόμενους πελάτες μας ότι επιτρέπεται ;;
  13. Φίλε μου α) Δε νομίζω οτι είναι σωστό να παραβλέπεις τίποτα. Εμβαδομετρείς τον χώρο και βάζεις αυτό που μέτρησες. Κάποιες φορές αν υπάρχει μια πολύ μικρή απόκλιση στο μέτρημα σου με αυτό που σου δηλώνουν , οκεή εγώ προσωπικά θεωρώ οτι μπορεί να έκανα εγώ λάθος και βάζω τα τμ που μου δηλώνουν. β) Εγώ θα μελετούσα το πεα ως κατοικία-διαμέρισμα αφού αυτή είναι η σημερινή χρήση του αλλά και αυτή σύμφωνα με την οικοδομική άδεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.