Μετάβαση στο περιεχόμενο

kary04

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kary04

  1. Κατανοώ τη δημιουργική ασάφεια των αυθαιρετονόμων. Αλλά σχεδόν πάντα προβληματίζομαι για το πόση από αυτήν να αξιοποιήσω 😊. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
  2. Παύλο σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η επέκταση είναι υπόγεια. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι αν έχω το δικαίωμα να ελέγξω αν η επέκταση πληρεί τις προϋποθέσεις του εδαφίου ε’ ή ια’, δεδομένου ότι πρόκειται για στατικά ανεξάρτητη κατασκευή και σύμφωνα με το εδάφιο αα’ του άρθρου 1 της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507 απαιτείται γι’ αυτήν Μ.Σ.Ε.
  3. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους! Σε οικοδομή κτισμένη με οικοδομική άδεια του 1978, υπάρχει κατάστημα που αποτελεί ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία και αποτελείται από τμήμα που είναι ισόγειο και σε συνέχεια αυτού τμήμα που είναι υπόγειο (υπόγειο κατά ΓΟΚ 73 το οποίο έχει νομιμοποιηθεί για την αλλαγή χρήσης σε κατάστημα). Το 2002 έγινε αυθαίρετη επέκταση 90 τ.μ. του υπογείου αυτού προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου (καλύπτοντας σχεδόν όλη την επιφάνεια του ακαλύπτου). Η επέκταση αυτή είναι μονώροφη, στατικά ανεξάρτητη από την οικοδομή, αλλά λειτουργικά ενιαία με αυτήν. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο τμήμα της επέκτασης, αποτελεί συνέχεια του καταστήματος, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της αποτελεί κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής. Η αυθαίρετη επέκταση αποτελείται από τοιχεία και υποστυλώματα. Τα υποστυλώματα της επέκτασης γειτνιάζουν με τα υποστυλώματα της οικοδομής, χωρίς αντισεισμικό αρμό, αλλά και χωρίς να έχουν συνδεθεί στατικά μεταξύ τους κατά την κατασκευή. Τακτοποιώ σήμερα κάποιες αυθαιρεσίες που έχει το κατάστημα, καθώς και την αυθαίρετη επέκτασή του προς τον ακάλυπτο (μόνο το τμήμα που αποτελεί συνέχεια του καταστήματος). Πιστεύετε ότι λόγω στατικά ανεξάρτητης κατασκευής δεν απαλλάσσεται αυτή από την απαίτηση για Μ.Σ.Ε. ή μήπως θα μπορούσε να ενταχθεί στις εξαιρέσεις από την απαίτηση για Μ.Σ.Ε. του άρθρου 2 της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507 και συγκεκριμένα: α) στο εδάφιο ε’, θεωρώντας ως ισόγειο για τη σύγκριση της επιφάνειας, το ισόγειο τμήμα του καταστήματος, δεδομένου ότι δεν έχω υπερκείμενο της αυθαίρετης επέκτασης ισόγειο, και ελέγχοντας την προϋπόθεση του 75% ; β) στο εδάφιο ια’ λαμβάνοντας υπόψη ότι η αυθαίρετη επέκταση ως στατικά ανεξάρτητη δεν επιφέρει αύξηση των κατακόρυφων φορτίων της οριζόντιας ιδιοκτησίας;
  4. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Παρακολουθώ το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία 2 χρόνια αναμένοντας την περιβόητη εκκαθάριση. Έχω κλειστά βιβλία από 31/12/2014. Από τότε εργάστηκα κάποια διαστήματα ως μισθωτή. Από 1/1/2017 λαμβάνω τα λανθασμένα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ. Γεγονός που αποδεικνύει ότι για τον υπολογισμό των εισφορών δεν έλαβαν υπόψη τα εισοδήματα του 2016, ούτε καν του 2015, αλλά του 2014. Τώρα, λοιπόν, που έγινε η "επιτυχημένη" εκκαθάριση, σβήστηκαν τα ποσά των οφειλών από τους μήνες που εργαζόμουνα ως μισθωτή, αφήνοντας ένα υπόλοιπο 10 € ανά μήνα, ενώ για τους μήνες που ήμουν άνεργη με κλειστά βιβλία παραμένουν οι οφειλές ως είχαν πριν την εκκαθάριση. Δηλαδή ενημερώθηκε το σύστημά τους μόνο για την εργασία μου ως μισθωτή. Και φυσικά με διευκολύνουν με δόσεις! Το αστείο είναι ότι τον Μάϊο του 2018 άνοιξα ξανά τα βιβλία μου, οπότε φανταστείτε πόσο θα δυσκολευτεί το σύστημά τους να εγκληματιστεί στα νέα δεδομένα μου, διορθώνοντας και τα παλιά!! Τα σωστά πλέον ειδοποιητήρια που έρχονται από τον Μάϊο και θα έπρεπε να τα πληρώνω, δεν τα πληρώνω, φοβούμενη ότι θα γίνει πληρωμή των παλαιότερων λανθασμένων ειδοποιητηρίων, και άντε μετά να βγάλω άκρη... Έχω απευθυνθεί πολλές φορές στο ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μου είπαν να στείλω email στο [email protected] με την αίτηση για διαγραφή οφειλών προς το ΕΦΚΑ, το οποίο και έκανα πριν από ένα χρόνο. Από τότε μου λένε να περιμένω. Πιστεύετε ότι θα βοηθούσε να έστελνα και άλλα email σε διευθύνσεις από τις προαναφερόμενες λίστες?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.