Jump to content

PERDA

Core Members
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

38 Καλή

About PERDA

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

774 profile views
 1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το αλλαγές χρήσης έχει νόημα Μόνο όταν αλλάζει η χρήση με διαφορετικό Σ.Δ πχ από κατοικία σε ΄τουρισμό, βιομηχανία, μεταποίηση πρωτογενούς τομέα. Διαφορετικά σε μια Ο.Α που δεν αλλάζει τπτ στις όψεις και η χρήση κατοικίας έχει ήδη αδειοδοτηθεί ποιος ο λόγος σύγκλισης συμβουλίου?? Σίγουρα κάτι παραφράζουμε εδώ συναδέλφοι.
 2. Συνάδελφοι, κτίριο με οικοδομική άδεια ' Ανέγερση διωρόφου Κτιρίου κατοικιών με υπόγειο' βρίσκεται σε ιστορικό κέντρο. Έχει γίνει αλλαγή χρήσης του υπογείου και από αποθήκη όπως αναγράφεται στην Ο.Α έχει αλλάξει χρήση σε κατοικία. Το κτίριο μορφολογικά είναι ακριβώς το ίδιο με την Ο.Α. Επιβάλλεται να περάσει από επιτροπή , ενώ δεν συντρέχει κανένας λόγος γνωμοδότησης? Ευχαριστώ
 3. αν εκ παραδρομής δεν βγει κάποια έγκριση σε περιοχή που υπάρχει απαίτηση π.χ από ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, Συμβ. Αρχιτεκτονικής κτλ και το Εξοικονομώ ολοκληρωθεί , τι γίνεται?
 4. Αγαπητοί φίλοι μια απορία προέκυψε , αν μπορεί κάποιος να δώσει μια ιδέα.. έχω και γω κάτι στο μυαλό μ θα το αναφέρω ακολούθως για να μην επηρεάσω από τώρα😊.. Λοιπόν Διώροφη οικία σχήματος ορθογωνίου , προϋφίσταται του 1955. Το 1980 εκδίδεται άδεια προσθήκης κατ' επέκταση . Το τοπογραφικό της άδειας δείχνει το υφιστάμενο κτίσμα με επιφάνεια 50 μ2 ανά όροφο και προβλέπει μελλοντική προσθήκη 15 μ2 (σύνολο 115 μ2). Στην πραγματικότητα το υφιστάμενο κτίσμα έχει επιφάνεια 40 μ2 ανά όροφο και η προσθήκη έγινε 20μ2, σύμφωνα με τωρινή μέτρηση.(σύνολο 100μ2) δίνουμε βεβαίωση και αν όχι τι είδους αυθαιρεσία τακτοποιούμε ? Ευχαριστώ Η ανάρτηση του ίδιου ερωτήματος σε διαφορετικά θέματα απαγορεύεται. Η άλλη ίδια ανάρτηση έχει διαγραφεί. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
 5. Αυτό με το σενάριο στο 2ο Πεα δεν το καταλαβαίνω. Δεν με αφήνει το building cert να κάνω οριστική υπαγωγή χωρίς σενάριο! Τι ακριβώς θέλουν , καμιά ιδέα??
 6. ted 78 ευχαριστώ για την απάντηση. το ξεκαθαρίζω λογικά με ερώτηση στην αρμόδια ΥΔΟΜ. Αρα αν δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός χρειάζεται λογικά ενημέρωση αδειας? Τι περιλαμβάνει η διαδικασία γτ δεν την έχω ξανακάνει. Τhnx
 7. Σε εκτός σχεδίου ακίνητα υπάρχει υποχρέωση κατασκευής στέγης, γνωρίζετε μήπως? Η απορία μου έγκειται και πηγάζει από το εξής. Έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια σε εκτός σχεδίου γεωτεμάχιο και έχει ανεγερθεί κτίσμα το οποίο είναι σήμερα ημιτελές. Προκειμένου να πάρουμε παράταση επ΄άοριστον και δεδομένης της οικονομικής κατάστασης ο πελάτης αναρωτιέται αν θα μπορούσε να αποφύγει την κατασκευή της στέγης. Καμιά ιδέα? Δεν αναρτούμε το ίδιο ερώτημα σε παραπάνω από ένα θέμα καθώς δημιουργούμε σύγχυση στους συμμετέχοντες και διαμοιρασμό των απαντήσεών τους. Τυχόν όμοια μηνύματα θα διαγράφονται. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
 8. Ερωτηση SOS η οποια νομιζω αφορά πολλους εξ ημών. Σε μονοκατοικια παλια υφιστάμενη προ του 1955 με θεωρητικό σύστημα θέμανσης στο 1ο ΠΕΑ τοποθετείται στα πλαισια του εξοικονομώ λέβητας βιομάζας. Απαιτείται ΕΕΜΚ για εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης?
 9. στις μικρης κλιμακας ζηταει τοπογραφικο σαν γενική απαιτηση(τοπογραφικό κατά τα οριζόμενα στη παράγραφο 3ε, αρθρο 1ΥΑ)?
 10. η πιλοτική εφαρμογή βγάζει υποχρεωτικό δικαιολογητικο το τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ για την εκδοσή ΕΕΜΚ. Παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο???
 11. Θεωρώ ότι ΕΕΜΚ απαιτείται στην περίπτωση της τοποθέτησης αυτόνομου συστήματος θέρμανσης αν δεν υπάρχει προυφιστάμενο και δεν γίνεται απλά αντικατάσταση αυτού. Αν για παράδειγμα η μελέτη θέρμανσης προέβλεπε λέβητα πετρελαίου και σήμερα αντικαθίσταται με λέβητα βιομάζας δεν απαιτείται. Η εγκατάσταση ήδη υφίσταται και η υπαρξη της καπνοδόχου επίσης δεν επιφέρει αλλαγη των όψεων. Αν τώρα σε ένα νομίμως υφιστάμενο κτίσμα χωρίς Ο.Α π.χ ( προ του 1955 ) τοποθετηθεί για πρώτη φορά σ΄υστημα θέρμανσης θα απαιτηθεί ΕΕΜΚ. Σε ένα κτίσμα χωρίς μελέτη θέρμανσης βάζω ένα ερωτηματικό? Όσον αφορά τον ηλιακό καταλαβαίνω ότι απαιτείται αδεια αν τοποθετηθεί σε κεραμοσκεπή. Να ρωτήσω η αμοιβή του μηχανικού για ΕΕΜΚ μπαίνει στον λογαριασμό μας ή ακολουθειται η διαδικασία του ΠΕΑ που μπαίνει στον λογαριασμό του ιδιοκτητη?
 12. μπορουμε να σουμάρουμε αναλυτικα οιες επεμβασεις χρειαζονται ΕΕΜΚ και ποιες οχι?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.