Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Nous_X

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Nous_X

  1. karanus, συγνώμη αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι τόσο μπλεγμένο και δεν βρίσκω ορθό το σκεπτικό σου, όπως επίσης το "και τα δύο είναι σωστά" τουλάχιστον στο συγκεκριμένο. Η σχέση της δόμησης που καταλαμβάνει αυθαίρετα μια ιδιοκτησία σε σχέση με τις υπόλοιπες είναι θέμα νομικό. Επειδή πολλές φορές (αλλά όχι και τόσο συχνά όπως δείχνει η εμπειρία) η πράξη αυτή είναι καλή τη πίστη, γι' αυτό και υπάρχει η έννοια της συναίνεσης με τα παρατράγουδα βέβαια που αυτό φέρνει σε άλλες φορές. Από την άλλη, η ΥΔ είναι πρόστιμο μη ορθής υλοποίησης της εγκεκριμένης μελέτης με τα πολεοδομικά μεγέθη που αυτή φέρει, όχι γενικά και αόριστα τιμωρία του ιδιοκτήτη. Γι αυτό και κάνουμε διάγραμμα δόμησης, το οποίο εάν ξέρεις με τι συγκρίνεις κάθε φορά και δεν υπάρχουν ταρζανιές στη δήλωση ξεδιαλύνει τα πράγματα από μόνο του και είναι αρκετή απάντηση στον οποιονδήποτε ελεγκτή. Τώρα σχετικά με την έννοια της διαμερισμάτωσης, οκ, νεολογισμός των αυθαιρέτων, αλλά έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Και το ξέρω ότι αρκετοί συνάδελφοι διαφωνούν, αλλά πάντα υπάρχει και το καταφύγιο των ε/α του ΤΕΕ πελοποννήσου σαν αναφορά σε πράγματα που θεωρούνται διφορούμενα στο οποίο η διαμερισμάτωση χρησιμοποιείται ακριβώς για την περίπτωση που περιγράφεις.
  2. Ξεκίνησα να διαβάζω το παρόν θέμα για να ξεκαθαρίσω το θέμα του ποσοστού υπέρβασης σχετικά με το πρόστιμο και τη κατηγορία σε αυθαίρετη κατασκευή στον κοινόχρηστο που δεν έχει πάρει χιλιοστά από τη σύσταση Ο.Ι. Οι συνάδελφοι που υποστηρίζουν ότι ποσοστό υπέρβασης>200% δεν καταλαβαίνω που το στηρίζουν. Μπορεί κάποιος να πει κανένα επιχείρημα; υ.γ.: Στην ερώτηση του karanus και την τοποθέτηση του Δημήτρη (επίσης) δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει ότι χώρος, που βάσει διαγράμματος δόμησης έχει μετρήσει στο συντελεστή δόμησης (ανεξαρτήτως εάν είχε οριστεί η έννοια του συντελεστή τότε), παίρνει έξτρα ΥΔ. Αφού έχει μετρήσει στη δόμηση, δηλαδή έχει "δεσμεύσει" συντελεστή δόμησης βάσει της εγκεκριμένης μελέτης (θέμα Πολεοδομικό). Το θέμα συναινέσεων, δηλαδή αυτό που αναφέρει ο Δημήτρης το άρθρο 98, αφορά το ποιος κάνει τη δήλωση και με ποιανού την άδεια (θέμα Νομικό/Ιδιοκτησιακό). Εγώ προσωπικά θα έβαζα την κόκκινη διαγράμμιση σαν διαμερισμάτωση και την μπλε σαν Υ.Δ. και θα έκανα έλεγχο της ανάγκης συναινέσεων (για το μπλε, αφού το κόκκινο από ότι κατάλαβα υπάρχει στη σύσταση)
  3. Συνάδελφοι, σε συνέχεια του παραπάνω προβληματισμού, πάνω στο θέμα της Υπέρβασης Δόμησης αυτή τη φορά χωρίς Ο.Α. Σε αυτή την περίπτωση προσμετρώνται και οι Βοηθητικοί Χώροι για τον υπολογισμό του προστίμου; Στο πνεύμα του 4178 δεν θα τους προσμετρούσα στο ποσοστό υπέρβασης. Αυτή τη φορά όμως επειδή δεν μιλάμε για ποσοστό, μετράνε; Δηλαδή εάν έχω 90 τ.μ. Κατοικία και 20 τ.μ. Υπόγειο-Λεβητοστάσιο χωρίς Ο.Α. πάω: α) με υπερβαση Δόμησης έως 100 τ.μ. -> άρα συντελεστής προστίμου 1.3 ή β) με υπέρβαση Δόμησης 110 τ.μ. (90 + 20) -> άρα συντελεστής προστίμου 1.5 ?
  4. Συνάδελφε, το συγκεκριμένο άρθρο είναι μεγάλη μπαρούφα του εν λόγω δικηγόρου που μάλλον προσπαθεί να πάρει πελατεία σχετική με τους δασικούς χάρτες και ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα. Επί της ουσίας σου λέει ότι αντί να κάνεις αντίρρηση και να πληρώσεις παράβολο, μπορείς να προσφύγεις στο ΣτΕ. Αυτό που δε λέει είναι ότι η προσφυγή στο ΣτΕ για το αγροτεμάχιο σου γίνεται με πολλαπλάσια έξοδα και χρονοκαθυστέρηση τουλάχιστον πενταετίας. Παράβολο για προσφυγή στο ΣτΕ, πληρωμή δικηγόρου, (εκτός αν ο συγκεκριμένος το κάνει με το αζημίωτο), σίγουρα θα χρειαστείς φωτοερμηνεία και τεχνική έκθεση Δασολόγου, και όλο αυτό για να μην πληρώσεις το παράβολο που σου λέει το ΥΠΕΝ αλλά και όπως λέει ο ίδιος "να αποκτήσεις πραγματική γνώση για το αντικείμενο των δασικών χαρτών" - ό,τι να 'ναι, συμπληρώνω εγώ. Ωραία απάντηση έχει δώσει δασολόγος στα σχόλια σε σχετικό άρθρο στο site του dasarxeio.com. https://dasarxeio.com/2017/09/20/1200-8/ Να μη σχολιάσω την επιχειρηματολογία του κειμένου... Τα ιντερνετικά μέσα φταίνε όμως που βάζουν πομπώδεις τίτλους για μερικά κλικ.
  5. @vtounto "Ας όψεται η κλιματική αλλαγή και οι λοιπές ανοησίες της κας Μπιρμπίλη, του ΓΑΠ, της Hillary και της αυτοκτονικής Ευρωπαικής Ένωσης..." Η κλιματική αλλαγή είναι θεωρία (όχι θεωρία για αγρίους, αλλά επιστημονική θεωρία), πιο επιβεβαιωμένη πεθαίνεις, μέσω επιστημονικής παρατήρησης και έρευνας. Που κολλάει η Μπιρμπίλη, ο ΓΑΠ και η Hillary; Επιτρέπεται να είσαι μηχανικός και να υπονοείς ότι η κλιματική αλλαγή είναι κουραφέξαλα και συνωμοσίες; Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που εξάγουμε και χρησιμοποιούμε την ενέργεια μας και αυτό είναι δεδομένο, επιστημονικά τεκμηριωμένο. Τώρα, αν στη βαλκανιάδα που ζούμε, αυτός που ανέλαβε να το κάνει είναι ο ΓΑΠ, η Μπιρμπίλη και δεν ξέρω ποιος άλλος, αυτό ούτε αναιρεί τη θεωρία, ούτε την ανάγκη να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.