Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sami887

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Sami887's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εντάξει ας πούμε πως συμφωνούμε όσον αφορά τους glonass.Όμως το θέμα είναι και το ποτε θα λυθούν τα προβλήματα του.γιατι αν φτάσει το επίπεδο του gps σε έναν χρόνο η σε 6 μήνες εγω θα έχω έναν δεκτη που θα έχει σοβαρό πλεονέκτημα.τοτε αφού είναι θέμα λογισμικού η Leica μπορει να μου πει δώσε και 2500 ευρουλακια για να σου ενσωμάτωσω το centric.η ακόμα να μην ενσωματώνεται στον 15 η τον 14. Δεν διαφωνώ ότι η διάφορα στην ποιότητα είναι μεγάλη εώς και πολυ μεγάλη.αλλα η Leica σίγουρα πουλάει και το brand της ακριβά μεσα στην τιμη.που και αυτο πάλι δεν είναι κατακριτέο γιατι αυτοί οι κανόνες διέπουν την αγορα όπως έχει διαμορφωθεί. Τώρα όσον αφορά την κουβέντα που γίνεται για τα δίκτυα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο καθένας πουλάει αυτο που παράγει είτε είναι μηχανικός είτε η metrica είτε οποιοσδήποτε στην τιμη που θεωρεί ότι είναι ανταγωνιστικός και με βάση την ποιότητα του προϊόντος.επειδη είμαι λίγο σχετικά καιρό στο επάγγελμα και βλέπω ότι η ποιότητα είναι κάτι που έχει απαξιωθεί εντελώς στο επάγγελμα μας αυτο είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει.και πρέπει να αλλάξει απο τη νέα γενιά μηχανικων παρά τη δύσκολη εποχή που ζούμε.τοπογραφικο μπορείς να κανείς και με 100 και με 500 ευρώ το ίδιο.αλλα θα έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο?ΟΧΙ.το θέμα είναι πως θα πείσεις τον πελάτη σου ότι τα παραπάνω λεφτά που θα δώσει αξίζουν.και εγω πιστευω πως αξίζουν.και στο καλό τοπογραφικο και στο καλο δίκτυο.
  2. Με συγχωρείτε που θα αλλάξω την πορεία της κουβέντας αλλα θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση.Βρισκομαι στην διαδικασία έρευνας αγοράς σχετικά με δεκτη η δεκτες gnss.Τυχαίνει οι δυο που έχουν προβάδισμα μέχρι στιγμής στις προτιμήσεις μου να είναι ο promark 800 και οLeica gs15. πιστεύω απο τη μια ότι ο Leica θα είναι πιο ´´γερό´´ εργαλείο και ότι έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής.πιστευω πως είναι πιο ανθεκτικος στις σκληρές συνθήκες και ότι η αξιοπιστία του είναι δεδομένη.πιστευω και απο τις πληροφορίες που έχω συλλέξει απο συναδέλφους ότι δεν θα σε ´´προδωσεί´ εκεί που δεν πρέπει.τα μειονεκτήματα που σημειώνω είναι πρώτον η ´´αλμυρή´ τιμή και ίσως το απρωσοπο αλλα απο την άλλη αξιόπιστο support της metrica.και ακόμη ότι πρέπει να ξανά πληρώσω στο μέλλον για τις επιπλέον συχνότητες αν και όταν αυτο θα συμβεί. Απο την άλλη ο promark είναι ενας δέκτης ο οποίος τεχνολογικά θεωρώ ότι είναι πιο μπροστά και ότι η τεχνολογία που ενσωματώνει το gnss centric δηλαδή είναι προφανώς το επόμενο βημα στα gps.απο την άλλη βέβαια αυτο δημιουργεί ενδεχομένως το ´´μειονεκτημά´´ ότι χρησιμοποιείς μια τεχνολογία για πρώτη φορά με οτι συνεπάγεται αυτο.ενδεχομενα κόλληματα δηλαδή και τα σχετικά.επίσης έχει το πλεονέκτημα ότι δεν πρέπει να πληρώσεις για να ενεργοποιησεις τo Galileo όταν θα βγει που βέβαια αυτο είναι λεπτομέρεια γιατι μέχρι τότε και ο δέκτης μπορει να θέλει και αλλάγη με την πρόοδο που φαίνεται να έχει ο κλάδος σήμερα..επίσης είναι πολύ δελεαστική η τιμή του μπορώ να πω γι αυτο που προσφέρει κάτι που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάπου χάνει το πράγμα.και αυτο μάλλον είναι η ποιότητα κατασκευής κοινώς η στιβαροτητα του εργαλείου κάτι το οποίο για μένα είναι απ τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά.μπορει βέβαια να μην είναι και πολύ κακή αλλα Leica πιστευω δεν είναι. Θα το εκτιμούσα πολυ μιας και Τυχαίνει στη συζήτηση να είναι παρόντες έκπρωσοποι και των δυο οίκων αλλα και μηχανικοί που φαίνεται πως έχουν πολυ σωστές και σεβαστες απόψεις οι μεν να επιχειρηματολογησουν υπέρ των προϊόντων τους οι δε να σχολιάσουν όπως αυτοί κρίνουν.αν αυτο που ζητάω είναι εφικτό με βάση τους κανόνες του forum πάντα. Πάντως το συμπέρασμα που έχω βγάλει εγώ απο την γενικότερη έρευνα μου είναι ότι οι τιμες διαμορφώνονται με βάση πολλούς ´´εμπορικους´´ παράγοντες και άρα το value for money´´ είναι κάτι το οποίο πρέπει κανείς να το αναζητήσει ενδελεχως.. Συγνώμη για την κούραση που σίγουρα προκάλεσα....
  3. Μάλιστα....καλά ξεμπερδεματα δηλαδή...ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια πάντως.
  4. Ακριβώς...φοβάμαι οτι είναι έτσι όπως τα λες..Ο ιδιοκτήτης βέβαια δέν έχει πρόβλημα να δηλώσει οτι έιναι πρό της ΖΟΕ αλλα πρέπει να το στηρίξω και εγώ με τεχνική έκθεση και όσο να ναι φοβάμαι να πάρω την ευθύνη για κάτι που δεν είμαι σίγουρος.Η μάλλον που είμαι σίγουρος αν καταλαβαινεις τι εννοω....Σε περίπτωση που γίνει αυτο εχει ευθύνη μόνο ο ιδιοκτήτης που κάνει τη δήλωση η και ο μηχανικός?
  5. Δεν καταλαβες καλα κατι μαλλον.Το αρθρο λεει για 50μ σε περιπτωση όμως που δεν αναφερει κατι διαφορετικο το αρθρο 1.Δηλαδη η περιοχη εκείνη έχει χαρακτηρισει περιοχή Δ για μεγαλύτερο πλατος απο αυτο των 50 μετρων.Το κτίσμα είναι σε απόσταση πάνω απο 50 μ. αλλα μέσα στη ζώνη Δ και εκτός αιγιαλου ο οποίος όμως δεν έχει χαραχτεί οτι είναι εκτος είναι εκτίνηση δική μου.Ακόμη δέν έχει προχωρήσει κάτι ούτε για να υπογράψει αυτός ''δήλωση'' αλλα αυτό είναι κάτι που θέλω να αποφύυγω γιατί θα πρέπει και εγώ να γράψω ''τεχνική έκθεση'' που θα στηρίζει τη δήλωση.Γι αυτο ρωταω αν θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς δήλωση παλαιοτητας
  6. Να κανω και εγω μια ερωτηση?Σε περιοχη που χαρακτηρήστηκε περιοχή προστασίας παραλιών με ΦΕΚ 100Δ/95 (ΖΟΕ ΣΑΜΟΥ) αλλα με αχαρακτήριστο αιγιαλο, και με απαγορευμένη την οποιαδήποτε δόμηση στην ζώνη αυτη πέρα απο σκίαστρα ξαπλώστρες κ.τ.λ. μπορεί να υπαχθεί στον 4014 κτίριο το οποιο έγινε μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ?Γνωρίζω οτι όσον αφορά τον αιγιαλό ο ιδιοκτήτης ρισκάρει να χάσει το παράβολο και την αμοιβή μηχανικού αν στο μέλλον χαραχθεί και το κτίσμα είναι μέσα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.