Jump to content

Ena paidi koitaei t astra

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Ουδέτερη

About Ena paidi koitaei t astra

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

435 profile views
 1. Καλημέρα. Οι αίτήσεις που είναι σε κατάσταση 5 (επιλέξιμη προς υπαγωγή) πότε θα πάνε στο επόμενο στάδιο; Περιμένουν πρώτα την ολοκλήρωση της φάσης υποβολής δικαιολογητικών, ή έχουν ήδη κάποιοες υπαχθεί και έχει βγει η απόφαση υπαγωγής ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες; Ιδιοκτήτης που έχει την αίτηση του σε κατάσταση 5 , ζήτησε κάποιες προσφορές αλλά η συζήτηση κατέληξε να περιστρέφεται σχετικά με τις ημερομηνίες, την προκαταβολή και την αποπεράτωση (που συνδέεται με την εξόφληση).
 2. Η εκτίμηση πιστωτικού κινδύνου μετά την οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Και εν πολλοίς είναι πολύ πιο αυστηρά τα πλαίσια εντός των οποίων ο εκτιμητής πρέπει να κινηθεί. Η χαζομάρα είναι ότι θα μπορούσαν να ρωτήσουν τον ωφελούμενο εάν προτιμάει τις 60 δόσεις ή την προσθήκη εγγυητή.
 3. Ναι , μάλλον αυτό φταίει γιατί στον 6ο χρόνο του δανείου ο ωφελούμενος θα ξεπεράσει τα 75 έτη. Θα μπορούσαν όμως να ζητήσουν εγγυητή ώστε να αποδοθεί το δάνειο όπως αιτήθηκε. Υπάρχει τρόπος επικοινωνίας με την τράπεζα ώστε να διευθετηθεί αυτό;
 4. Η μέγιστη διάρκεια του δανείου είναι 60 ή 72 μήνες; Στην αίτηση επιλέχθηκε 72 μήνες, αλλά η προέγκριση από την τράπεζα αναφέρει 60 μήνες!
 5. Άλλο πράγμα εγκρίθηκε άλλο κατασκευάστηκε. Πιθανότατα θα το βρεις μπροστά σου στο μέλλον. Καλύτερα πράξε όπως σου συνιστά ο μηχανικός. Αν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης, μπορείς να απευθυνθείς σε ένα μηχανικό ακόμη για να πάρεις μια δεύτερη γνώμη (στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω ότι θα ακούσεις κάτι διαφορετικό) Είναι όλο το κτίριο στην ιδιοκτησία σου ή είναι διαμέρισμα σε πολυκατοικία με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας (σε αυτή την περίπτωση εικάζω ότι η αυθαιρεσία αφορά όλα τα διαμερίσματα σε όλους τους ορόφους. Κατ επέκταση όλους τους συνιδιοκτήτες.
 6. Διαρκεί τόσο γιατί κάνουν πραγματικά εξωνυχιστικό έλεγχο ή γιατί πάνε με ρυθμούς δημοσίου;
 7. Καλημέρα. Στα στοιχεία του δανείου, δηλωνει ο ωφελούμενος "Ανεργος" και τον ρωτάει ένα σωρό αηδίες τύπου Επωνυμία και διεύθυνση εργοδότη, χρόνια απασχόλησης κλπ Έχει κάνει κάτι λάθος ο ωφελούμενος, ή αυτοί οι τύποι στο υποργείο που σχεδίασαν το ερωτηματολόγιο σκέφτηκαν να κάνουν πλακίτσα με τον πόνο του καθενός?
 8. Πάντως δεν μου κάνει εντύπωση ότι αυξήθηκε η δασοκάλυψη, άσχετα με το τι θα έπρεπε να θεωρείται δάσος. Η αύξηση της δασοκάλυψης είναι συνέπεια της τραγικής ερήμωσης της υπαίθρου, ειδικά στις φτωχές περιοχές της χώρας. Ολόκληροι νομοί θα καταντήσουν σε λίγα χρόνια να έχουν ελάχιστο πληθυσμό συγκεντρωμένο σε λίγα αστικά κέντρα. Η ύπαιθρος είναι καταδικασμένη σε πλήρη ερήμωση, εκτός των τουριστικών περιοχών.
 9. Γίνεται κάποιος έλεγχος των δικαιολογητικών που ανεβάζονται στο σύστημα; Ή απλά τσεκάρει να δει αν έχεις ανεβάσει τον αντίστοιχο αριθμό αρχείων χωρίς περαιτέρω αξιολόγηση του περιεχομένου των εγγράφων. Το ρωτάω καθότι πόσταρα τον λογαριασμό ρεύματος για διαμέρισμα πολυκατοικίας και με πήγε κατευθείαν στην αίτηση για δάνειο. Ανέμενα ότι θα γίνεται κάποια αξιολόγηση πριν προχωρήσει στην επόμενη φάση.
 10. Ποιο είναι το ρίσκο που πέρνεις; Φαντάζομαι ότι στο επόμενο εκο η μισή Ελλάδα θα ανακαλύψει την αίτηση της πολυκατοικίας εκτός και αν αλλάξει κατά πολύ το προγραμμα (πράγμα που εύχομαι αλλά δεν φαντάζομαι να γίνει)
 11. Αυτό για την ΤΟΤΕΕ δεν το κατάλαβα. Ο οδηγός του προγράμματος ορίζει τι είναι επιλέξιμο προς επιδότηση από το πρόγραμμα και μόνο. Βασικά δεν είμαι σίγουρος αν διαφωνούμε κάπου. Σκέφτηκα να ανεβάσω το πλήρες κείμενο του οδηγού σαν συμπληρωματικό στοιχείο για αυτό που έγραψες , ότι το τζάκι δεν είναι επιδοτούμενο.
 12. Για το τζάκι ισχύει το εξής (αντιγραφή από τον οδηγό): Επιλέξιμη παρέμβαση μόνον όταν υφίσταται τζάκι ανοιχτού θαλάμου καύσης, το οποίο μετατρέπεται σε ενεργειακό. Μη επιλέξιμη παρέμβαση στις Περιφερειακές ενότητες: ΒΟΡΕΙΟΥ, ΔΥΤΙΚΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ και ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ και ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Το σύστημα είναι ακόμη ανοιχτό για τις πολυκατοικίες σε πολλές περιφέρειες.
 13. Ξεθάβω αυτό το θέμα ... Τα κουφώματα θα τοποθετηθούν σε παραθαλλάσιο κτίριο (15 μέτρα απο την παραλία) 1. Έχει νόημα να γίνει ανοδίωση; 2. Τι θα πρέπει να αναμένω σε αντοχή σε σύγκριση με τα μη ανοδιωμένα; 3. Δεδομένου όλων των εξαρτημάτων που τοποθετούνται για να δημιουργηθεί ένα κούφωμα και ότι αυτό που θα ανοδιωθεί είναι το προφίλ πριν την κατεργασία, υπάρχει κάποια προδιαγραφή σχετικά με την κατεργασία και τα εξαρτήματα που θα πρέπει να ελέγξω με τον κατασκευαστή;
 14. Να κάνεις νέα αίτηση χωρίς να ακυρωθεί η παλιά δεν γίνεται. Θα σου απορρίψει και τις δυο. Να ακυρώσεις την υπάρχουσα και να κάνεις νέα, για ποιο λόγο; Εαν έχει κολλήσει το σύστημα είναι δική τους δουλειά να το ξεκολλήσουν. Εαν δεν μπορεί να σε βοηθήσει το help desk (μου φαίνεται αδύνατον να μπορούν να σε βοηθήσουν), θα έπρεπε τουλάχιστον να σου δώσουν κάποιο τηλέφωνο κάπου στο υπουργείο για να απευθυνθείς
 15. 12:10 . Βλέπω το σύστημα να είναι ακόμη ανοιχτό για υποβολή νέων αιτήσεων;;; Δεν υπάρχει ενδιαφέρον σήμερα;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.