Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ena paidi koitaei t astra

Members
  • Περιεχόμενα

    154
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.438 profile views

Ena paidi koitaei t astra's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

31

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τα υπόλοιπα κτίσματα, αποθήκες κλπ είναι νόμιμα; Φαντάζομαι ότι αυτό επίσης πρέπει να διευκρινιστεί. Γενικά δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να βγάλεις άκρη χωρίς να απευθυνθείς σε δικηγόρο ΚΑΙ μηχανικό . Εφόσον με το θείο σου δεν υπάρχει πραγματική διαφωνία ενδεχομένως θα μπορούσατε να απευθυνθείτε από κοινού.
  2. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις (και την υπομονή) Ενώ συμφωνώ με το σκεπτικό σου όσον αφορά τον διαχωρισμό της παροχής της αθ από το τι γίνεται στο υπόλοιπο δίκτυο, είναι κάτι που μου κάθεται λίγο στραβά. Αν καταλήξουμε σε ένα δοχείο μεγάλου όγκου, πρακτικά η αθ θα σταματήσει να βλέπει τις ανάγκες του χώρου θέρμανσης και θα βλέπει το ΔΑ. Έτσι σε μια ζεστή ημέρα η αντλία θα εξακολουθήσει να ζεσταίνει το δοχείο σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από αυτή που θα έδινε η αθ κατευθείαν στο θερμαινόμενο χώρο. Επομένως χάνουμε το όφελος της ικανότητας της αντιστάθμισης. Ή μήπως υποθέτουμε ότι θα εγκατασταθεί αντίστοιχος αυτοματισμός αντιστάθμισης που θα ελέγχει τις θερμοκρασίες στα επιμέρους κυκλώματα και θα οδηγεί και την αθ αντίστοιχα; (είναι εφικτό αυτό; )
  3. @antloukidis Αναφέρεσαι σε μεγάλο δοχείο τύπου 800-1000lt ή σε κάτι μικρό που θα είναι τόσο - όσο χρειάζεται η αντλία για να λειτουργήσει;
  4. Την αντλία θερμότητας σίγουρα. Αν δεν κάνω λάθος όμως οι περισσότερες που κυκλοφορούν μπορούν να ρυθμίσουν και την παροχή τους. Διόρθωσε με αν είμαι λάθος.
  5. Συγγνώμη που ξεθαβω τόσο παλιό σχόλιο. Μου φάνηκε εξόχως ενδιαφέρον όμως. . . Η απάντηση του @antloukidis αναφέρεται σε σύνδεση μεγάλου δοχείου αδράνειας αν το κατάλαβα καλά σε διαμόρφωση πρωτεύον δευτερεύον κύκλωμα. Η απορία μου είναι αν αυτό αφαιρεί την δυνατότητα στην inverter αντλία να αντιληφθεί την στιγμιαία ανάγκη θέρμανσης και να προσαρμοστεί ανάλογα. Και αν όντως την αφαιρεί, τι πλεονεκτήματα έχει έναντι της εν σειρά σύνδεσης στην επιστροφή μικρού δοχείου για την αύξηση του όγκου του κυκλώματος;
  6. Με άλλα λόγια δεν θα μείνει πεύκο και έλατο στα ελληνικά βουνά. Αν επικεντρωθεί η προσπάθεια στην απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες χωρίς προαπαιτούμενη προστασία του κελύφους των κτιρίων, θα κάνουν μια τρύπα στο νερό . Η μείωση των ενεργειακών αναγκών θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα και η θέσπιση αυστηρού πλαισίου στην προμήθεια και εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για να προστατευτεί ο καταναλωτής / ιδιοκτήτης από τις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς (πχ ο υδραυλικός αναλαμβάνει την μελέτη....)
  7. Ευχαριστώ @antloukidis Ναι ο συμπιεστής σταματάει εντελώς μετά από 4:30 λεπτά λειτουργίας, έχοντας επιτύχει τη θερμοκρασία νερού που ορίζεται από την καμπύλη . Μετά κάνει περίπου δέκα λεπτά να μειωθεί η θερμοκρασία του νερού έως την χαμηλή θερμοκρασία της καμπύλης ώστε να ξεκινήσει πάλι. Βλέπω επίσης η εκκίνηση να είναι ομαλή με ρεύμα 1 αμπέρ . Η αλήθεια είναι ότι τρομοκρατήθηκα με τα συχνά start - stop. Ευχαριστώ ξανά!
  8. Αντιμετωπίζω ένα θέμα παρόμοιο με το παραπάνω. Έχω 4 κύκλους εκκίνησης - παύσης του συμπιεστή ανά ώρα. Ο συμπιεστής λειτουργεί περίπου 4:30 λεπτά κάθε φορά. Δεν πρόκειται να κάνω διορθωτικές κινήσεις φέτος γιατί θα προστεθούν επιπλέον χώροι θέρμανσης στο κύκλωμα από του χρόνου. Το ερώτημα είναι: πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος πρόωρης φθοράς στο συμπιεστή και στο inverter εξαιτίας αυτού του μοτίβου; Επικοινωνία με την αντιπροσωπεία δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Μου είπαν ότι θα είναι οκ αλλά δεν με έπεισαν. Γνώμες;;;
  9. Σωστός! Αναφέρω εδώ το ακριβές path: Ρυθμίσεις --> Επιλογές controller --> Θερμοκρασια sensor offset: επιλογή τιμής offset που θα φέρει την ένδειξη θερμοκρασίας στην επιθυμητή τιμή (π.χ. -2 C για διορθωση από 24 σε 22 βαθμούς)
  10. Καλημέρα Ευχαριστώ για την απάντηση @agelos100 Δοκίμασα σήμερα να επικοινωνήσω με την abb να ρωτήσω αν τυχόν έχουν καμιά συμβουλή σχετικα με την αυξημένη ένδειξη θερμοκρασίας. Αναγκάστηκα να την πάω στους 26 βαθμούς για να την κάνω να ξεκινήσει. Με προβλημάτισε το γεγονός ότι έκανε πολλά start stop ο συμπιεστής αλλά ενδεχομένως να οφείλεται στην εξωτερική θερμοκρασία που ήταν 19 βαθμοι. Εσύ έχοντας τη θερμοκρασία του θερμοστάτη αυξημένη και ρυθμίζοντας τις θερμοκρασίες των f/c έχεις στρωτή λειτουργία της αντλίας;
  11. Γνωρίζει κανείς τι περιέχει το CDROM που έρχεται μαζί με τις ΑΘ Hitachi? Δεν έχω πλέον τρόπο να διαβάσω CDROM... Υπάρχουν το υλικό σε κάποια ιστοσελίδα για να το κατεβάσω; Ο εγκαταστάτης μου έκανε τις αρχικές ρυθμίσεις αλλά υποπτεύομαι ότι έχει ένα τυφλοσουρτη που ακολουθεί χωρίς την παραμικρή υποψία βελτιστοποίησης. Το manual εγκαταστάτη δεν είναι και πολύ διαφωτιστικό, οπότε ψάχνω στα τυφλά. Επίσης κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι μου δείχνει θερμοκρασία χώρου στους 24C , την στιγμή που αποκλείεται να ξεπερνά τους 20C. Είναι αναμενόμμενο αυτό;
  12. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία οπωσδήποτε για να γίνει κοστολόγηση του έργου με σωστή επιμέτρηση και ανάλογη μελέτη από συνάδελφο ΠΜ. Το πρόβλημα ξεκινάει από την πολυιδιοκτησία: θα πρέπει να μαζευτούν δυο-τρεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Δεν φτάσαμε στο στάδιο της μελέτης και κοστολόγησης , είμαστε στο στάδιο της αρχικής σύλληψης... ασχολούμαστε ή το αφήνουμε να ψοφήσει??? Για το λόγο αυτό ρώτησα αν υπάρχει μια πολύ χονδρική τιμή για να προσδιοριστεί η τάξη μεγέθους.
  13. Θα ήθελα ένα χονδρικό μπούσουλα για το κόστος μιας τετράριχτης κεραμοσκεπής σε πέτρινο με φέρουσα τοιχοποιία. Θα χρειστεί να κατασκευαστεί και σεναζ και μετά η νέα στέγη. Εμβαδό περίπου 60τμ . Υπάρχει διαφοροποίηση από περιοχή σε περιοχή; Ευχαριστώ!
  14. Ο προβληματισμός σου έγκειται στο γεγονός ότι ο πελάτης θα δει τις λεπτομέρειες του επαγγελματικού σου λογαριασμού ή ότι μπορεί να κάνει λάθος στην καταχώρηση; Και στο εξοικονομώ ο πελάτης βλέπει το IBAN και την ονομασία του λογαριασμού του προμηθευτή. Επομένως νομίζω αυτό είναι το λιγότερο προβληματικό σημείο σε όλη την ιστορία (εκτός αν μου διαφεύγει κάτι)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.