Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ena paidi koitaei t astra

Members
  • Περιεχόμενα

    154
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Ena paidi koitaei t astra

  1. Τα υπόλοιπα κτίσματα, αποθήκες κλπ είναι νόμιμα; Φαντάζομαι ότι αυτό επίσης πρέπει να διευκρινιστεί. Γενικά δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να βγάλεις άκρη χωρίς να απευθυνθείς σε δικηγόρο ΚΑΙ μηχανικό . Εφόσον με το θείο σου δεν υπάρχει πραγματική διαφωνία ενδεχομένως θα μπορούσατε να απευθυνθείτε από κοινού.
  2. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις (και την υπομονή) Ενώ συμφωνώ με το σκεπτικό σου όσον αφορά τον διαχωρισμό της παροχής της αθ από το τι γίνεται στο υπόλοιπο δίκτυο, είναι κάτι που μου κάθεται λίγο στραβά. Αν καταλήξουμε σε ένα δοχείο μεγάλου όγκου, πρακτικά η αθ θα σταματήσει να βλέπει τις ανάγκες του χώρου θέρμανσης και θα βλέπει το ΔΑ. Έτσι σε μια ζεστή ημέρα η αντλία θα εξακολουθήσει να ζεσταίνει το δοχείο σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από αυτή που θα έδινε η αθ κατευθείαν στο θερμαινόμενο χώρο. Επομένως χάνουμε το όφελος της ικανότητας της αντιστάθμισης. Ή μήπως υποθέτουμε ότι θα εγκατασταθεί αντίστοιχος αυτοματισμός αντιστάθμισης που θα ελέγχει τις θερμοκρασίες στα επιμέρους κυκλώματα και θα οδηγεί και την αθ αντίστοιχα; (είναι εφικτό αυτό; )
  3. @antloukidis Αναφέρεσαι σε μεγάλο δοχείο τύπου 800-1000lt ή σε κάτι μικρό που θα είναι τόσο - όσο χρειάζεται η αντλία για να λειτουργήσει;
  4. Την αντλία θερμότητας σίγουρα. Αν δεν κάνω λάθος όμως οι περισσότερες που κυκλοφορούν μπορούν να ρυθμίσουν και την παροχή τους. Διόρθωσε με αν είμαι λάθος.
  5. Συγγνώμη που ξεθαβω τόσο παλιό σχόλιο. Μου φάνηκε εξόχως ενδιαφέρον όμως. . . Η απάντηση του @antloukidis αναφέρεται σε σύνδεση μεγάλου δοχείου αδράνειας αν το κατάλαβα καλά σε διαμόρφωση πρωτεύον δευτερεύον κύκλωμα. Η απορία μου είναι αν αυτό αφαιρεί την δυνατότητα στην inverter αντλία να αντιληφθεί την στιγμιαία ανάγκη θέρμανσης και να προσαρμοστεί ανάλογα. Και αν όντως την αφαιρεί, τι πλεονεκτήματα έχει έναντι της εν σειρά σύνδεσης στην επιστροφή μικρού δοχείου για την αύξηση του όγκου του κυκλώματος;
  6. Με άλλα λόγια δεν θα μείνει πεύκο και έλατο στα ελληνικά βουνά. Αν επικεντρωθεί η προσπάθεια στην απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες χωρίς προαπαιτούμενη προστασία του κελύφους των κτιρίων, θα κάνουν μια τρύπα στο νερό . Η μείωση των ενεργειακών αναγκών θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα και η θέσπιση αυστηρού πλαισίου στην προμήθεια και εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για να προστατευτεί ο καταναλωτής / ιδιοκτήτης από τις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς (πχ ο υδραυλικός αναλαμβάνει την μελέτη....)
  7. Ευχαριστώ @antloukidis Ναι ο συμπιεστής σταματάει εντελώς μετά από 4:30 λεπτά λειτουργίας, έχοντας επιτύχει τη θερμοκρασία νερού που ορίζεται από την καμπύλη . Μετά κάνει περίπου δέκα λεπτά να μειωθεί η θερμοκρασία του νερού έως την χαμηλή θερμοκρασία της καμπύλης ώστε να ξεκινήσει πάλι. Βλέπω επίσης η εκκίνηση να είναι ομαλή με ρεύμα 1 αμπέρ . Η αλήθεια είναι ότι τρομοκρατήθηκα με τα συχνά start - stop. Ευχαριστώ ξανά!
  8. Αντιμετωπίζω ένα θέμα παρόμοιο με το παραπάνω. Έχω 4 κύκλους εκκίνησης - παύσης του συμπιεστή ανά ώρα. Ο συμπιεστής λειτουργεί περίπου 4:30 λεπτά κάθε φορά. Δεν πρόκειται να κάνω διορθωτικές κινήσεις φέτος γιατί θα προστεθούν επιπλέον χώροι θέρμανσης στο κύκλωμα από του χρόνου. Το ερώτημα είναι: πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος πρόωρης φθοράς στο συμπιεστή και στο inverter εξαιτίας αυτού του μοτίβου; Επικοινωνία με την αντιπροσωπεία δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Μου είπαν ότι θα είναι οκ αλλά δεν με έπεισαν. Γνώμες;;;
  9. Σωστός! Αναφέρω εδώ το ακριβές path: Ρυθμίσεις --> Επιλογές controller --> Θερμοκρασια sensor offset: επιλογή τιμής offset που θα φέρει την ένδειξη θερμοκρασίας στην επιθυμητή τιμή (π.χ. -2 C για διορθωση από 24 σε 22 βαθμούς)
  10. Καλημέρα Ευχαριστώ για την απάντηση @agelos100 Δοκίμασα σήμερα να επικοινωνήσω με την abb να ρωτήσω αν τυχόν έχουν καμιά συμβουλή σχετικα με την αυξημένη ένδειξη θερμοκρασίας. Αναγκάστηκα να την πάω στους 26 βαθμούς για να την κάνω να ξεκινήσει. Με προβλημάτισε το γεγονός ότι έκανε πολλά start stop ο συμπιεστής αλλά ενδεχομένως να οφείλεται στην εξωτερική θερμοκρασία που ήταν 19 βαθμοι. Εσύ έχοντας τη θερμοκρασία του θερμοστάτη αυξημένη και ρυθμίζοντας τις θερμοκρασίες των f/c έχεις στρωτή λειτουργία της αντλίας;
  11. Γνωρίζει κανείς τι περιέχει το CDROM που έρχεται μαζί με τις ΑΘ Hitachi? Δεν έχω πλέον τρόπο να διαβάσω CDROM... Υπάρχουν το υλικό σε κάποια ιστοσελίδα για να το κατεβάσω; Ο εγκαταστάτης μου έκανε τις αρχικές ρυθμίσεις αλλά υποπτεύομαι ότι έχει ένα τυφλοσουρτη που ακολουθεί χωρίς την παραμικρή υποψία βελτιστοποίησης. Το manual εγκαταστάτη δεν είναι και πολύ διαφωτιστικό, οπότε ψάχνω στα τυφλά. Επίσης κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι μου δείχνει θερμοκρασία χώρου στους 24C , την στιγμή που αποκλείεται να ξεπερνά τους 20C. Είναι αναμενόμμενο αυτό;
  12. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία οπωσδήποτε για να γίνει κοστολόγηση του έργου με σωστή επιμέτρηση και ανάλογη μελέτη από συνάδελφο ΠΜ. Το πρόβλημα ξεκινάει από την πολυιδιοκτησία: θα πρέπει να μαζευτούν δυο-τρεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Δεν φτάσαμε στο στάδιο της μελέτης και κοστολόγησης , είμαστε στο στάδιο της αρχικής σύλληψης... ασχολούμαστε ή το αφήνουμε να ψοφήσει??? Για το λόγο αυτό ρώτησα αν υπάρχει μια πολύ χονδρική τιμή για να προσδιοριστεί η τάξη μεγέθους.
  13. Θα ήθελα ένα χονδρικό μπούσουλα για το κόστος μιας τετράριχτης κεραμοσκεπής σε πέτρινο με φέρουσα τοιχοποιία. Θα χρειστεί να κατασκευαστεί και σεναζ και μετά η νέα στέγη. Εμβαδό περίπου 60τμ . Υπάρχει διαφοροποίηση από περιοχή σε περιοχή; Ευχαριστώ!
  14. Ο προβληματισμός σου έγκειται στο γεγονός ότι ο πελάτης θα δει τις λεπτομέρειες του επαγγελματικού σου λογαριασμού ή ότι μπορεί να κάνει λάθος στην καταχώρηση; Και στο εξοικονομώ ο πελάτης βλέπει το IBAN και την ονομασία του λογαριασμού του προμηθευτή. Επομένως νομίζω αυτό είναι το λιγότερο προβληματικό σημείο σε όλη την ιστορία (εκτός αν μου διαφεύγει κάτι)
  15. Καλημέρα. Για να είναι νόμιμη μια εγκατάσταση οικιακού φωτοβολταϊκού σε δώμα τι απαιτείται , πέρα από συγκατάθεση της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας; ΕΕΔΜΚ ; Κάτι άλλο;
  16. Είναι υποστηλη ανοιχτή στοά που δημιουργήθηκε μετά το κλείσιμο της πιλοτής από την δική μας πλευρά. Αρχικα ήταν χώρος στάθμευσης όπου οι κάτοχοι "τω καιρώ εκεινω" αποφάσισαν να μετατρέψουν σε δωμάτιο. Έτσι από τέσσερα μέτρα άνοιγμα δημιουργήθηκε στοά ως την είσοδο πλάτους 1,1μ. Και έτσι εκεί που κανείς δεν ασχολιόταν με την υγρασία του διπλανού ξαφνικά έγινε πρόβλημα. Από καιρό σε καιρό ο τοίχος ξυνεται και βάφεται αλλά προφανώς αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Τον τελευταίο μήνα το πήρα πάνω μου να βρω μια λύση με περιορισμούς την ελάχιστη παρέμβαση στην τοιχοποιία και να μην στενεψει η στοά περισσότερο.
  17. Η σύμβαση με το ΔΕΔΔΗΕ ορίζει κάποιες υποχρεώσεις σχετικά με την χωρητικότητα των μπαταριών; Με άλλα λόγια όταν οι μπαταρίες εξαντλήσουν τον χρόνο ζωής τους, γεννάται κάποια υποχρέωση εξαιτίας της 20ετους σύμβασης με το ΔΕΔΔΗΕ για να τις αντικαταστήσει ο κάτοχος;
  18. Η περίπτωση να κάνω μια επένδυση με ανθυγρη γυψοσανίδα με πολλές θυρίδες αερισμού είναι το εναλλακτικό σενάριο αλλά η στοά έχει πλάτος 1.1 μέτρα . Κάθε εκατοστό μετράει. Επιπλέον δεν ξέρω αν ο μειωμένος αερισμός λόγω της γυψοσανίδας επιτείνει το πρόβλημα στον τοίχο του διπλανού, πράγμα που δεν θέλω. Αν έχεις σχετική θετική εμπειρία σε συγκεκριμένη εταιρεία τέτοιων επιχρισμάτων, αν θες στείλε μου ένα ΠΜ για να μην θεωρηθεί διαφήμιση εδώ. Είναι. Δεν είναι διαρροή αλλά ανερχόμενη. Συμφωνώ ότι κανονικά ο διπλανός (κάτοχος) πρέπει να επέμβει αλλά δεν έχει καμία τέτοια διάθεση. Η πλάκα είναι ότι η υγρασία ξερνάει μόνο στη δική μου πλευρά. Για το λόγο αυτό κοιτάζω τι μπορεί να είναι ελάχιστα παρεμβατικό στην τοιχοποιία.
  19. Σε στοά εισόδου ο τοίχος της διπλανής οικοδομής έχει έντονα προβλήματα ανερχόμενης υγρασίας. Δυστυχώς δεν υπάρχει τοίχος από τη δική μας πλευρά και κατασκευαστικά είναι αδύνατον να χτιστεί λόγω πλάτους της στοάς. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ελπίδα συνεργασίας με τους γείτονες και επομένως δεν μπορεί να γίνει εκτεταμένη παρέμβαση, θα ήθελα να μάθω αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με καθαίρεση του σοβά από την δική μας πλευρά και εφαρμογή κάποιου επιχρισματος που επιτρέπει την διαπνοή (σύσταση από άσβεστο, ποζολανη και προσμικτα αδρανή σε ειδική κοκκομετρία, χωρίς ή με μικρή περιεκτικότητα σε τσιμέντο). Ο αντικειμενικός σκοπός είναι να μην εμφανίζεται το πρόβλημα υγρασίας στην δική μας πλευρά του τοίχου.
  20. Δεν σου έχει δώσει ο προμηθευτής τη δήλωση επίδοσης; Συνήθως έχουν τους αναλυτικούς υπολογισμούς βάσει κάποιων υπολογιστικών φύλλων που έχουν από τις κατασκευαστές προφίλ. Και μπορεί να γίνει και εκτύπωση ή εξαγωγή σε pdf ώστε να τα ανεβάσεις στο σύστημα.
  21. Το πρόβλημα είναι κάθε φορά θυμούνται κάτι άλλο. Δεν σου δίνουν από την αρχή όλες τις παρατηρήσεις για να μπορείς με ένα επιπλέον γύρο να καλύψεις όλα τα τυχόν αδιευκρίνιστα σημεία. Και βεβαίως πολλές από τις παρατηρήσεις είναι επιεικώς γελοίες. Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον τροχονόμο που αφού σε περάσει από έλεγχο ταχύτητας, αλκοοτεστ , άδεια, δίπλωμα, ασφάλιση, ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων, ύπαρξη τριγώνου και πυροσβεστήρα, στο τέλος σου ζητάει να αποδείξεις ότι ο πυροσβεστήρας είναι λειτουργικός....
  22. Ξύπνησαν έστω και αργά... Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κωλυσιεργούν , αφού υποθέτουμε ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα και επίσης είμαστε σε προεκλογική περίοδο.
  23. @astrahΕυχαριστώ για τις απαντήσεις! Μια ερώτηση ακόμη: πώς μπορώ να κάνω μια εκτίμηση του συντελεστή ταυτοχρονισμού; Υπάρχει κάποιος τύπος ή μέθοδος; Με απασχολεί το γεγονός ότι ενώ το ΦΒ θα παράγει την περισσότερη ενέργεια το καλοκαίρι, εγώ θα την καταναλώνω λόγω αντλίας θερμότητας για θέρμανση το χειμώνα και μάλιστα τις ώρες χωρίς ηλιοφάνεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.