Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

athtsak

Members
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

900 profile views

athtsak's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το ερώτημα είναι με βάση ποια οδηγία/νομοθεσία απαιτείται η πληρωμή εφαπαξ οφειλής αγροτικού τιμολογίου για αλλάγή ονόματος (συγκεκριμένα για ποσό κάτω από 3.000 απαιτείται εφάπαξ ενώ για ποσό πάνω από 3.000 τουλάχιστον το 40% ), ενώ υπάρχει υ.δ. αποδοχής οφειλής και μεταφοράς αυτής στον νέο λογαριασμό.
  2. Για κλείσιμο φακέλου στη πολεοδομία άδειας δόμησης όπου η ΜΕΑ είχε γίνει με την έκδοση 1.29 του ΤΕΕ τώρα το τελικό ΠΕΑ πρέπει να το κάνω με αυτήν την έκδοση ή με την νέα? Ευχαριστώ!
  3. Σε περίπτωση εξοικονομώ με αυτοχρηματοδότηση, η πληρωμές (προκαταβολές αρχικά) πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά μέσω τραπέζης. Αυτό σημαίνει ότι ο ωφελούμενος μπορεί να κάνει κατάθεση μετρητών σε λογαριασμό τραπέζης του προμηθευτή?? ή η συναλλαγή πρέπει να γίνει αποκλειστικά μόνο από λογαριασμό σε λογαριασμό? Επίσης, η προκαταβολή πρέπει να είναι το μέγιστο μέχρι το ποσό που δεν επιδοτείσαι??(δλδ αν έχεις επιδότηση 40% τότε σε συνολικό κόστος 1000 ευρώ μπορείς να προκαταβάλεις maximum τα 600 ευρώ?)
  4. Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο....στο στάδιο που καταχωρούμε τους προμηθευτές καταχωρούμε και μηχανικό που έχει κάνει τα Πεα ?(μάλλον το ένα πεα γιατί το άλλο θα γίνει αργότερα) και δεύτερον όταν καταχωρούμε το αφμ ενός προμηθευτή γιατί μετά δεν μπορώ να καταχωρίσω ή επιλέξω το iban που θέλω??
  5. οπότε για να είμαστε και σίγουροι καταχωρούμε και τον μηχανικό και αν δεν χρειάζεται τότε δεν πειράζει...
  6. Στα στοιχεία προμηθευτών/ αναδόχων καταχωρούμε τα στοιχεία και τα δικά μας? (του μηχανικού)
  7. Το ΠΕΑ δεν αφορά air-bnb, αλλά τις κλασικές περιπτώσεις κτιρίων σε νησιά που αποτελούνται από διαμερίσματα. Οπότε αν κατάλαβα καλά το θεωρώ ξενώνα δλδ λαμβάνω υπόψιν καταναλώσεις για μηχανικό αερισμό - φωτισμό αλλά όχι για ζνχ?
  8. Σε κτίριο που λειτουργεί ως ενοικιαζόμενα δωμάτια (μόνο για καλοκαίρι) σαν χρήση κτιρίου τι θα θεωρούσατε?? ο προβληματισμός μου οφείλεται στο γεγονός ότι αν το θεωρήσω ¨ξενώνας θερινής περιόδου¨ δεν λαμβάνονται υπόψιν οι καταναλώσεις για ΖΝΧ...Για παράδειγμα αν το θεωρήσω το κτίριο σαν πολυκατοικία λαμβάνεται υπόψιν το ΖΝΧ αλλά όχι ο φωτισμός. Τι θεωρείτε πιο σωστό να λάβω σαν χρήση του κτιρίου??
  9. Σε περίπτωση προσθήκης κατ΄επέκταση χώρου 40 τ.μ λειτουργικά εξαρτώμενου με νομίμως υφιστάμενο χώρο 70 τ.μ. (σε διαμέρισμα 70 τ.μ γίνεται προσθήκη 40 τ.μ. τα οποία εποικοινωνούν εσωτερικά μεταξύ τους σε ένα σημείο χωρίς κάποιου είδους χώρισμα) απαιτείται ΜΕΑ ή έλεγχος θερμομονωτικής επάρκειας??Από την πολεοδομία η απάντηση είναι για έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας. Αλλα έλεγχο επάρκειας θερμομονωτικής θα κάνω μόνο για το νέο τμήμα και αν ναι πως αφού ουσιαστικά εποικοινωνεί με το ήδη υπάρχον??
  10. Η Τραπεζα εχει να κανει με το υποκαταστημα που θα χρησιμοποιεις για τις συναλλαγες που θα κανεις ειτε πας με δανειο ειτε χωρις...
  11. νομίζω οτι αν εχεις σκαναρισμένα τα δικαιολογητικα που απαιτουνται και συγκεντρωμενα γενικα ολα τα δικαιολογητικα πιστεύω το πολύ 20 λεπτά η κάθε αίτηση....με την προυπόθεση όμως οτι το σύστημα θα δουλεύει όπως σήμερα(φτου φτου μην το ματιάσουμε)
  12. Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΥΤΗΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ??
  13. Καλημέρα, σε διώροφη μονοκατοικία με ισόγειο κατάστημα και διαμερισμα α οροφου πως το καταχωρω στο συστημα: ως μονοκατοικία ή ως μεμονωμενο διαμερισμα??
  14. Στο εντυπο ΙΙΙ στο τμημα: Καταγραφή Πρότασης Παρεμβάσεων ανά Υποκατηγορία Δαπάνης και Κόστος, στο ονοματεπωνυμο ιδιοκτητη και στο αφμ καταχωρούμε αυτά του ιδιοκτήτη της οικίας ή των προμηθευτών??
  15. σε περίπτωση που η οικοδομική άδεια αναφέρει "οδός 1" για το ακίνητο και στο ε9 είναι καταχωρημένη ως "οδός 2" (καμία σχέση δεν έχουν μεταξύ τους αφού στο ε9 την έχει ως ανωνυμος) στην διεύθυνση στο σύστημα και στο πεα ποια οδό καταχωρώ?? χρειάζεται βεβαίωση από ΟΤΑ για το ακίνητο??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.