Μετάβαση στο περιεχόμενο

konspsal

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by konspsal

  1. Καλημέρα και χρόνια πολλά, Σε οικισμό είχαν παραχωρηθεί οικόπεδα με κτίσματα σε σεισμόπληκτους δίνοντας απλά ένα έγγραφο που στον πελάτη μου αναγράφει κτίσμα με 3 υπνοδωμάτια το οποίο φαντάζομαι ότι θεωρείται σαν οικοδομική άδεια ε? Τα επόμενα χρόνια έφτιαξε 2 αποθήκες αυθαίρετα κολλητά με την κατοικία 32 και 22 τ.μ. αντίστοιχα η οποία η μία χρησιμοποιείται ως κλειστή θέση στάθμευσης. Στην προκειμένη περίπτωση δηλώνεται η μία ως Β.Χ. με 50% και η άλλη χωρίς έκπτωση, καθώς ως σύνολο <50 τ.μ., ή μπορούν να πάνε και με αναλυτικό?
  2. Αυτό συμπεραίνω και εγώ. Μια επιπλέον διευκρίνιση εάν γνωρίζετε. Όταν κατασκευάστηκε το 1985 δεν υπήρχε ΖΟΕ ενώ το 1999 εφαρμόστηκε ΖΟΕ που απαγορεύει οποιαδήποτε κατασκευή. Ο ιδιοκτήτης έκλεισε το 2008 την βεράντα δημιουργώντας δωμάτιο και έφτιαξε και ένα στέγαστρο. Αυτά μπορούν να τακτοποιηθούν καθώς μπορεί να μην επιτρέπονταν η κατασκευή τους το 2008 αλλά να θεωρηθεί ως συνέχεια του υφιστάμενου κτιρίου? Φαντάζομαι ως όρους δόμησης θα εξεταστούν του 1985 καθώς στην υφιστάμενη κατάσταση δεν υπάρχουν όροι δόμησης λόγω ΖΟΕ.
  3. (από μεταφορά. Pavlos33) Καλησπέρα σας, Θέλω να τακτοποιήσω μια κατοικία που είναι εκτός σχεδίου και η οποία το 1985 είχε βγάλει οικοδομική άδεια. Σήμερα έχει κάποιες υπερβάσεις ως προς την δόμηση αλλά το βασικότερο είναι ότι κατασκευάστηκε ολόκληρο εντός της ζώνης του ορίου των 15μ. Στην περίπτωση αυτή θεωρείται ότι ακυρώνεται η οικοδομική άδεια ή μπορω να τα δηλώσω με άλλο τρόπο? Επίσης, σήμερα η περιοχή έχει ενταχθεί σε ΖΟΕ που απαγορεύει την οποιαδήποτε κατασκευή. Άρα εαν θεωρηθεί ότι δεν έχει οικοδομική άδεια με ποιους όρους δόμησης θα το υπολογίσω? Μπορεί να τακτοποιηθεί?
  4. Ωραία, όσο αφορά το τοπογραφικό γνωρίζεις εάν θα υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα δείχνοντας την υφιστάμενη κατάσταση και εάν θα πρέπει να αναφέρω κάτι για τους κοινόχρηστους δρόμους που έχουν δημιουργηθεί από τους ιδιώτες και τις παράνομες περιφράξεις που έχουν γίνει?
  5. Το συμβόλαιο που έχω δεχθεί από τους ιδιοκτήτες που θα κάνουν την τακτοποίηση είναι του 2003 και αναφέρει ένα αγρό 10 στρ., ο οποίος υφίσταται με συμβόλαιο από το 1956, που ανήκει σε 2 εξ'αδιαιρέτου ιδιοκτήτες και οι οποίοι παραχωρούν το 3% εξ'αδιαιρέτου στην πελάτισσα μου χωρίς αποκλειστική χρήση ή κάτι παρόμοιο. Πηγαίνοντας εκεί είδα ότι όλη η περιοχή των 10 στρ. είναι στο έδαφος, και όχι συμβολαιογραφικά, χωρισμένη σε μικρά γήπεδα με συρματόπλεγμα ή μαντρότοιχους και σπίτια κτισμένα σε κάθε οικόπεδο. Το θέμα είναι στο τοπογραφικό δείχνοντας όλη την πραγματική κατάσταση με τα σπίτια, μαντρότοιχους και δρόμους που δεν είναι νόμιμα και λέγοντας ότι έχει την αρτιότητα στα 10 στρ. θα υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα ή θα πρέπει να αναφέρω κάτι σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση? Επίσης, ο συνάδελφος που κάνει την τακτοποίηση μίλησε με κάποια γειτόνισσα να του δώσει την τακτοποίηση που έχει κάνει κάποιος άλλος μηχανικός και σχετικά με την συναίνεση και ίδια ανέφερε ότι ούτε αυτός μπορούσε να μαζέψει τις συναινέσεις και πήγαν στην πολεοδομία για να το λύσουν αυτό το πρόβλημα. Καταλαβαίνετε πως μπορεί να έγινε αυτό? Τέλος, στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να εφαρμοστεί το αρθ.98 και να γίνουν κάθετες ιδιοκτησίες με την συναίνεση του 65%?
  6. Και αυτό είναι πρόβλημα απλά εγώ έχω αναλάβει να κάνω μόνο το τοπογραφικό και άλλος συνάδελφος την τακτοποίηση οπότε οι απορίες μου είναι σχετικά με αυτό
  7. Το πρόβλημα μου εμένα είναι στο τοπογραφικό που θα συντάξω δείχνοντας ότι μέσα στο γήπεδο που θα αναλύω υπάρχουν παράνομοι κοινόχρηστοι οδοί και συρματοπλέγματα που διαχωρίζουν τις ιδιοκτησίες ενώ είναι εξ αδιαίρετου, εάν υπάρχει κάποιο νομικό πρόβλημα δηλώνοντας για την αρτιότητα και αν θα πρέπει να κάνω κάποια αναφορά για την μη ορθότητα διάνοιξης οδών με ιδιωτική πρωτοβουλία
  8. Μάλλον δεν το διευκρίνισα σωστά, δεν έχει γίνει συμβολαιογραφικά κατάτμηση απλά ο διαχωρισμός έγινε στο έδαφος με συμβόλαια που αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες έχουν εξ αδιαιρέτου ποσοστό.
  9. (από μεταφορά. Pavlos33) Καλησπέρα σας, Για την τακτοποίηση ενός κτίσματος στην Χαλκιδική, εκτός σχεδίου αλλά εντός ΖΟΕ διαπιστώθηκε ότι αποτελεί τμήμα ενός γηπέδου 10στρ. το οποίο στην πραγματικότητα έχει χωριστεί παράνομα σε μικρότερα γήπεδα δημιουργώντας και κοινόχρηστους οδούς, σαν να έχει γίνει πολεοδόμηση. Στο τοπογραφικό διάγραμμα παρουσιάζοντας το συνολικό γήπεδο με τις μεταβολές που έχουν γίνει, περιφράξεις, δρόμους, σπίτια κτλ, επηρεάζεται κάπου η αρτιότητα ή πρέπει να αναφερθεί κάτι επιπλέον στην δήλωση και αν υπάρχει κάτι να προσέξω, καθώς δεν επιτρέπεται να ανοίγονται κοινόχρηστοι χώροι με ιδιωτική πρωτοβουλία?
  10. Το πρώτο έχω σκοπό και εγώ να κάνω. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.
  11. Κατάγεται από τον οικισμό και του έχω ζητήσει να πάρει βεβαίωση από την κοινότητα για την ζώνη και για εάν μπορούν να βεβαιώσουν εάν είναι πριν το 82 το οικόπεδο. Προφορικά μου είπε ο πρόεδρος ότι κέντρο θεωρούνε την πλατεία δίπλα στο οικόπεδο αλλά το περιμένω και επίσημα. Από την πολεοδομία μου είπανε ότι θα πρέπει να είναι χαρακτηρισμένο το μονοπάτι, δασικό, κοινοτικό κτλ αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιο τέτοιο στοιχείο.
  12. Το αρχικό μου πρόβλημα είναι να αποδείξω από πότε υφίσταται το οικόπεδο αφού το μόνο που έχω είναι η δήλωση του ιδιοκτήτη ότι είναι πριν από το 1982, κάτι το οποίο δεν είναι και νομικά πολύ ισχυρό. Εάν δεχτούμε ότι το οικόπεδο είναι μετά το 82 θα πρέπει το μονοπάτι, το οποίο βγαίνει στην πλατεία του χωριού, να είναι 4μ ή αρκεί με τις διαστάσεις που έχει τώρα(2μ) για την αρτιότητα του οικοπέδου?
  13. Καλησπέρα, Θα ήθελα την γνώμη σας για οικόπεδο που βρίσκεται σε στάσιμο οικισμό Ε=700τμ εντός της ζώνης των 800μ το οποίο συνορεύει με ένα μονοπάτι 2μ, για το οποίο όμως μου είπανε από την κοινότητα ότι δεν είναι επίσημα χαρακτηρισμένο, καθώς και ότι δεν υπάρχουν καθόλου τίτλοι ιδιοκτησίας αν και ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι είναι με την σημερινή του μορφή πριν το 1982. Εντός του οικοπέδου υπάρχει κτίσμα της δεκαετίας του 50. Όσο αφορά την αρτιότητα, το οικόπεδο ως προς το εμβαδό είμαι εντάξει αλλά πρέπει να έχει και πρόσωπο? και αν ναι αρκεί το μονοπάτι ή θα πρέπει να αφεθεί τουλάχιστον 4μ για κυκλοφοριακή σύνδεση. Ευχαριστώ
  14. Καλημέρα σας, Η απορία μου για το άρθρο αυτό όσο αφορα τα άτομα με αναπηρία είναι ότι αναφέρεται μόνο για κύριες κατοικίες ή μπορεί να είναι για οποιαδήποτε αυθαιρεσία όπως εξοχική κατοικία, υπηρεσίες κτλ? Επίσης, εαν η αυθαιρεσία είναι στο όνομα του άνδρα και την αναπηρία την έχει η γυναίκα του και έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 24.000€ μπορούν να την πάρουν την έκπτωση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.