Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

svaios

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

svaios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οκ. για τα σεισμικα φορτια το γνωριζω Ευχαριστώ.
  2. Όχι 250κιλά/ μ2 αλλά 25 κιλά/ μ2. Το ξέρω οτι είναι λίγα , ειδικά στα Τρίκαλα που είμαι και έχω σύμφωνα με τον EC1 sk0=1.70, αλλά ολα αυτα τα θερμοκήπια που υπαρχουν και κατασκευαζονται τωρα φανταζομαι ειναι εκτος προδιαγραφων και κανονισμων; Μήπως ισχυει κατι διαφορετικο οχι για τυποποιημενες κατασκευες , αλλα για τις "προχειρες" ;
  3. Έχει κανείς υπόψιν του αν για τα θερμοκήπια (πχ. σαλιγκαροτροφία) ισχύει τιμή χιονοφόρτισης ίση με 0.25kn/ m² ή αν ισχυει κάτι αλλο περαν των προβλεπομένων στον ΕC1; Το εχω δει σε τουλάχιστον 2 ιστοσελίδες κατασκευαστών θερμοκηπίων να λαμβανουν ως τιμη χιονοφορτισης το 0,25 ενω για τα υπόλοιπα (άνεμο καλύψεις , αναρτώμενα φορτία) αναφέρουν πως κάνουν χρήση για τη διαστασιολόγηση του ΕC1.
  4. εγω χρησιμοποιω το http://www.secondcopy.com/ πιστευω πως ειναι απο τα καλυτερα που δοκιμασα. το προγραματιζεις και σου κανει συγχρονισμο φακελλων ανα τακτα διαστηματα. στη σελιδα τους μπορειτε να κατεβασετε δοκιμαστικη εκδοση
  5. οκ.δεν ειχα δει το σχεδιο, με το δικο σου μοντελο δεν υπαρχει προβλημα. αλλα ετσι που εχεις κυλιση? εκει ειναι εντελως ελευθερο, ενας τροπος να ξεγελαστει ειναι το κενο που εχεις να το "γεφυρωσεις" με μια πολη μικρη ραβδο πχ. Φ12, φανταζομαι τοτε θα λειτουργισει ως κιλιση το κατω πελμα και θα σου μεταφερει κ εντατικα μεγεθει στο υποστυλωμα
  6. ενταξη , αλλα αν βαλεις κυλιση εκει, στο ινσταντ για παρδειγμα σου λεει οτι το μαντελο ειναι ασταθες , γραφει error και δεν λυνει
  7. ok. δεν το εχω δοκιμασει ποτε πανω σε μεταλλικο στυλο και δεν ξερω πως γινεται. συνηθως ομως κανω αλλο τυπου μοντελοποιηση, σηκωνω το υποστυλωμα ως το ανω πελμα του ζευκτου και αντι για ακραιο ορθωστατη (που συνηθως ειναι προβληματικος) εχω το υποστυλωμα. σε λιγω ανεβαζω εικονα με σχεδιο για να δεις πως το κανω. απο οτι εχω παρατηρησει ειναι ευνοηκοτερο απο απλη εδραση του ζευκτου πανω σε υποστυλωμα.
  8. γιατι να δωσεις κυλιση στο ζευκτο, οταν απο κατω εχεις μεταλλικο υποστυλωμα και θα συμπαρασυρεται και αυτο με το ζευκτο σου? αυτο θα το εκανες οταν θα ειχες εδραση σε ενα περιμετρικο δοκαρι οπλισμενου σκυροδεματος, δηλαδη αλλο υλικο με αλλες ιδιοτητες και αντοχες.
  9. πιστευω πως δεν υπαρχει κανενα θεμα πανω σε αυτο. οπου εχεις συντρεχοντα μελη θα βαζεις αντιστηριξη στην αντιστοιχη διευθυνση του μελους που εχεις. ειτε αυτο ειναι ανω πελμα ειτε κατω.
  10. για αρχη χρησιμοποιω το ΙΝΣΤΑΝΤ. για το ανω πελμα θα πρεπει να παρεις ως μελος ολο το μηκος του ανω πελματος και σε καθε κομβο οπου συντρεχουν μελη του δικτυωματος (ορθοστατες- διαγιωνιοι) βαζεις αντιστηριξη στον κυριο αξονα, σε οποιο κομβο εχεις τεγιδες βαζεις αντιστηριξη στον ασθενη αξονα. Για το κατω πελμα ομειοος αν συντρεχουν μελη του δικτυωματος (ορθοστατες- διαγιωνιοι) βαζεις αντιστηριξη στον κυριο αξονα , ενω για τον ασθενη βαζεις αντιστηριξεις βαζεις μονο οπου στο κατω πελμα του δυκτυωματος συντρεχουν εγκαρσιοι συνδεσμοι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.