Μετάβαση στο περιεχόμενο

dmx

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dmx

  1. dimitris GM το συμβόλαιο ήταν "ΔΩΡΕΑ ΕΝ ΖΩΗ", και ίσως γι αυτό δεν απαιτήθηκε πράξη χαρακτηρισμού από Δασαρχείο. Το θέμα είναι οτι τώρα ο ιδιοκτήτης έχει ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 3880τμ καθαρό και 320τμ δασικό, το οποίο είναι μη άρτιο μη οικοδομήσιμο.
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αναφορικά με την εξαγορά ως καλλιεργίσιμη έκταση από το Δασαρχείο, τί πιστεύετε? Μπορεί να προσμετρηθεί για αρτιότητα-οικοδομησιμότητα?
  3. Συνάδελφοι καλησπερά, αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου εκτάσεως 4200τμ είχε μεταβιβαστεί το 2015, και το τοπογραφικό μεταβίβασης αναφέρει οτι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Τώρα που εφαρμόζουμε το περίγραμμα του αγροτεμαχίου στους κυρωμένους δασικούς χάρτες, διαπιστώθηκε οτι τμήμα 320τμ εντός του είναι χαρακτηρισμένο ως δασικό ΔΑ. Άρα έχουμε 3880τμ καθαρό και 320τμ δασικό ΔΑ. Ερώτηση: 1) δεδομένου οτι το δασικό τμήμα ΔΑ βρίσκεται εντός ιδιοκτησίας (ιδιωτικό), το αγροτεμάχιο είναι ακόμα άρτιο και οικοδομήσιμο? 2) εαν εξαγοραστεί το τμημα ΔΑ από το Δασαρχειο για γεωργική καλλιέργεια, τότε το τμήμα αυτό (320τμ) συμμετέχει στην αρτιοτητα-οικοδομησιμότητα του γηπέδου? Ευχαριστώ πολύ
  4. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Μπορεί να νομιμοποιηθεί μια αυθαίρετη κατασκευή σε απόσταση μικρότερη των 10 μ. από δάσος?
  5. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Και εγώ πιστεύω πως το καλύτερο είναι να περιμένουμε λίγο για καμια διευκρίνηση.
  6. Καλησπέρα! Έχω μια πείρπτωση αυθαιρέτου που με προβληματίζει και θα ήθελα την άποψή σας: εκτός σχεδίου υπάρχει Ο.Α. το κτίριο που έχει ανεγερθεί βρίσκεται σε άλλη θέση απ αυτή που προβλεπόταν στην ΟΑ παραβιάζονται οι πλάγιες αποστάσεις από την μια πλευρά του κτιρίου ( για εκτος σχεδίου τουλάχιστον 15μ από τα όρια) το κτίριο όμως είναι το ίδιο σε σχέση με αυτό που φαίνεται στα αρχιτεκτονικά σχέδια. Ερωτήσεις: Ισχύει το 1δ του παραρτήματος Α? Δηλαδή, θεωρώ οτι δεν έχει ΟΑ, αφού βρίσκεται σε εντελώς άλλη θέση, και μάλιστα μη σύννομη? ή Υπολογίζω παραβίαση πλάγιων αποστάσεων? Και επίσης: Στα εκτός σχεδίου, όταν το αυθαίρετο τμήμα βρίσκεται εντός των πλάγιων αποστάσεων από τα όρια του γηπέδου, θεωρείται οτι βρίσκεται εντός πρασσιάς (ή προκηπίου) ? Δηλαδή, η αλλαγή θέσης με παράλληλη παραβίαση πλάγιων αποστάσεων σε ποιά κατηγορία αυθαιρέτου ανήκει? Ευχαριστώ!
  7. Καλησπέρα! Στην κατηγορία 4 αναφέρει: "β. Δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα περίπτωση και δεν εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης αυθαίρετες κατασκευές εφόσον βρίσκονται εντός προκηπίου." Σε εκτός σχεδίου, όταν έχω παραβίαση πλάγιων αποστάσεων, αυτό θεωρείται έντος προκηπίου (ή πρασσιάς)?
  8. Η Γ5 της εγκυκλίου 7/2012 αναφέρει: "5. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση της παρ. 11 του άρθρου 8 του ν. 4071/2012 (ΦΕΚ 85 Α') των υφιστάμενων σχολείων, των δημοτικών κτιρίων και των δημοτικών υποδομών, περιλαμβανομένων των αθλητικών που στερούνται οικοδομικής άδειας και έχουν κατασκευαστεί μετά από δημόσιο διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλλεται στο ηλεκτρονικό σύστημα ΥΠΕΚΑ/ΤΕΕ αίτηση και υπάρχοντα στοιχεία (δικαιολογητικά, σχέδια, κ.λ.π.) προκειμένου να ταυτοποιούνται τα αυθαίρετα κτίρια με τα υπαγόμενα με την ανωτέρω αίτηση στις διατάξεις του ν. 4014/11, χωρίς περαιτέρω διαδικασία και καταβολή προστίμου." http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=778&sni[1155]=1840&language=el-GR Από το παραπάνω φαίνεται να μην χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας γι' αυτές τις περιπτώσεις. Όμως για τις περιπτώσεις ββ) της παρ. 2 του άρθρου 24 του Ν. 4014 (περιλαμβάνει χώρους εκπαίδευσης) απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας. Προσωπικά, μου φαίνεται πιο λογικό το δεύτερο. Τί ισχύει τελικά;
  9. Ναι, θα γίνει νέο τοπογραφικό. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
  10. Καλησπέρα! Στην έγκριση δόμησης για αλλαγή χρήσης από κατοικία σε κατάστημα (σε προ του 55, εντός οικισμού), καταθέτουμε και αποδεικτικά εισφορών τοπογραφικού? Το ρωτάω γιατί ξέρω ότι στον υπολογισμό αμοιβής για αλλαγή χρήσης, υπολογίζεις αμοιβές αποτύπωσης με τη νέα χρήση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.