Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikolaos_tsagkarakis

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

410 profile views

nikolaos_tsagkarakis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλημέρα. Για μια περίπτωση προσθήκης πισίνας που παέι κατηγορία 3, μου είπαν από την πολεοδομία ηρακλείου ότι πρέπει να πάρω πρώτα προέλεγχο. πως γίνεται αυτό ηλεκτρονικά.?
  2. Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω τους εμπειρότερους το εξής: σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως Ηρακλείου 467τμ έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και έχει χωριστεί σε 4 μέρη. Στην κάθε μια από τις 4 ανεξέρτητες διηρημένες οριζόντιες (ή κάθετες?, δεν το έχω με την ορολογία πολύ) έχι κατασκευαστεί μία οικοδομή, δλδ μιλάμε για 4 διαφορετικες οικοδομές (συγκρότημα κτηρίων που έχουν κατασκευαστεί ανεξάρτητα, σε άλλες χρονικές περιόδους και οι ιδιοκτήτες μεταξύ τους δεν έχουν καμία σχέση. Η οικοδομή που με ενδιαφέρει είναι τετραόροφη, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του οικοπέδου με ποσοστό επί του συνόλου 142/467 και απαρτίζεται από 2 διώροφα διαμερίσματα που το κάθε ένα αποτελεί πάλι μια ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία (έχει γίνει και άλλη σύσταση επί της σύστασης). Εγώ τώρα θέλω να δηλώσω αυτες τις δυο οριζόντιες ιδιοκτησίες στο Ν4495 και οι ιδιοκτήτες μιας και είναι αδέρφια θέλουν να κάνουν μία δήλωση, δλδ μία δήλωση που θα περιλαμβάνει ολόκληρη την οικοδομή (2 οριζόντιες). Είναι αυτό εφικτό? Να κάνω δλδ μια δήλωση ή θα πρέπει να κάνω 2 δηλώσεις?
  3. επίσης ήθελα να ρωτήσω το εξής: πάλι έχει να κάνει με τον ορισμό κύρια και μοναδική κατοικία, στην περίπτωση που κάποιος δηλώνει στο Ε9 μία ισόγεια κατοικία 110τμ, έναν όροφο ημιτελή (στα μπετά) και μια αποθήκη 25 τμ, τότε μπορώ να δηλώσω τα 70 τμ του ισογείου ως κύρια και μοναδική κατοικία? Υπ΄όψιν η σύζυγος κατέχει οικόπεδο οικοδομήσιμο που δυνητικά πληρούνται οι στεγαστικές ανάγκες της οικογενείας σε άλλο νομό, ολότελα σε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα.
  4. καλημέρα και σε ευχαριστώ για την αμεσότητα της απάντησης! Ωστόσο ήθελα να ρωτήσω ακόμα κάτι, περισσότερο διευκρινιστικό, όταν λές ιδιότητα της κύρια εννοείς να δηλώνεται ως έτσι στα Ε9 των ενδιαφερόμενων?
  5. καλησπέρα. ήθελα να ρωτήσω το εξής: σε αυθαίρετη διώροφη οικοδομή που ανήκει εξ αδιαιρέτου σε δύο αδέρφια, αλλά δεν μένει κανένα εκεί (ενοικιάζουν και τα δυο) μπορούν να δηλώσουν τα προβλεπόμενα τμ ως κύρια και μοναδική κατοικία και τα υπόλοιπα ως άλλη κατοικία? δεν κατέχουν άλλο κτίσμα, μονάχα χωράφια και οικόπεδα, τι πρέπει να τσεκάρω ως προς τα εμβαδά τους προκειμένου να μπορούν να δηλώσουν τα προβλεπόμενα τμ ο κάθε ένας ως κύρια και μοναδική? αυτό που καταλαβαίνω διαβάζοντας το νόμο είναι ότι δεν πρέπει να βρίσκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα πληθυσμού άνω των 3000 και να μην είναι οικοδομήσιμα, ή αν είναι να μην εξασφαλίζεται οίκημα πάνω από τα τμ που προβλέπονται βάση των στεγαστικών αναγκών του κάθε ενός, 70 για των έναν (χωρίς παιδιά) και 100 για τον άλλον (με 2 παιδιά). τα τμ οικήματος που δεν πρέπει να εξασφαλίζονται με βάση την δυνητική δόμηση είναι για κάθε οικόπεδο ξεχωριστά ή αθροιστικά για όλα τα οικόπεδα μαζί? δλδ αν για παράδειγμα το ένα οικόπεδο κτίζει 60 και το άλλο άλλα 60 τότε τι συμβαίνει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.