Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

nagno

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

462 profile views
  • cnikol

nagno's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η γνώμη μου είναι ότι ισχύει ότι και στην μουσική. Η pionner φτιάχνει πολύ καλά players. Όχι όμως και ηχεία. Η Bocsh φτιάχνει πολύ καλά εργαλεία. Όχι όμως και αποστασιόμετρα... Άκου και κανέναν παλιό. Πάρε τον Σουηδό. Θα με θυμηθείς. . .
  2. Ναι, κύριοι μην χτυπάτε. Έχω σπουδάσει πολιτικός μηχανικός αλλά πάντα ήμουν σε εργοτάξιο και δεν έχω κάνει ποτέ μελέτη. Επίσης, με τις έννοιες των κανονισμών δεν τα πάω και πολύ καλά γιατί έχω να ανοίξω κανονισμό από τότε που έγραψα διπλωματική το 99. Το ερώτημα είναι. ΌΧΙ σε κολώνες αλλά στα τοιχία, έστω, εκείνα που οι μαστόροι τα λένε τοιχοκολώνες για να συννενούμαστε, αν κάποιος από σας τα ξεφτέρια έχει ένα έτοιμο μαθηματικό μοντέλο, που έχει λύσει και από μελέτη που έχει κάνει, προσθέσει μια τρύπα το κέντρο του κόμβου τι του βγάζει; Σκεφτείτε πέρα από τους κανονισμούς. Ακαδημαϊκό είναι το ερώτημα και ούτε θα γίνει τέτοιο πράγμα ούτε θα προταθεί. Σκεφτείτε το ανάποδα. Πείτε ότι ο ανίκητος πήγε και έκανε μια τρύπα εκεί. Στο κέντρο ακριβώς του κόμβου τοιχίου δοκού στο ισόγειο. Μαθηματικά και με βάση τον υπολογισμό του στατικού με αριθμούς, υπάρχει ζημιά και πόσο επικίνδυνη είναι. Το λέω γιατί υποθέτω ότι εφόσον είναι μία μικρή τρύπα πάνω στον ουδέτερο άξονα των δοκών και το κατακόρυφο κέντρο δεν θα επηρεάσει τη στατικότητα του κόμβου καθώς θα επιτρέπει στην ισορροπία δυνάμεων να παραμείνει ως έχει. Μαθηματικά όμως αποδεικνύεται; Επειδή και να προσπαθήσω να το λύσω δεν νομίζω να το καταφέρω τώρα πια για αυτό κατέφυγα εδώ. Μπορεί κανείς να βοηθήσει;
  3. Για το ζύγισμα εκτός από τον θεοδόλιχο το μόνο άλλο όργανο που επιτρέπεται είναι το ζύγι. Αν δεις μάστορα να ζυγίζει κολόνα με αλφάδι σταμάτα τον, γιατί δεν είναι μάστορας. Το καλύτερο αλφάδι χάνει δυο χιλιοστά το μέτρο και ποτέ δεν το κρατούν απόλυτα σωστά. Εκτός αν σ' αρέσει ο σοβάς. Αλφάδι και τάβλα δε, μόνο για ενδεικτικό έλεγχο. Κανονικά χρειάζεται EDM και χάραξη ανά όροφο και από εκεί και πέρα με το ζύγι ο μάστορας. Και αν δεν έχεις όργανα, καλύτερα δώσε δυο τρία μεροκάματα σε ένα παιδί τοπογράφο να βάλεις την υπογραφή σου στην επίβλεψη κύριος, παρά να γίνεσαι κωμωδία με τα ζύγια και τα αλφάδια. Τώρα για έλεγχο κατακορύφωσης με το ζύγι, η προβλεπόμενη μέθοδος είναι η εξής. Άπνοια, βαρύ ζύγι με πολύ λεπτό νήμα, καρφώνουμε ένα προβολάκι (σανίδι, σίδερο) δέκα είκοσι εκατοστά (όσο μας βολεύει) από την άκρη της οικοδομής στο σημείο που θέλουμε να κάνουμε τον έλεγχο. Ρίχνουμε το ζύγι σε ένα κουβά με νερό ή λάδι στο έδαφος έτσι ώστε να είναι βυθισμένο αυτό όλο μες στο νερό αλλά όχι και το νήμα. Από εκεί και πέρα μετράμε με το μέτρο και συγκρίνουμε. Παμπάλαια και επιστημονική μέθοδος.
  4. Κυρίες και κύριοι θέλω μια βοήθεια. Είχα μία συζήτηση με συνάδελφο και κόντεψε να λιποθυμήσει όταν του είπα ότι θα μπορούσε να γίνει μια τρύπα διαμέτρου δέκα εκατοστών στο κέντρο ακριβώς του κόμβου τοιχοκολώνας, ας πούμε μήκους > 1,20 m, η οποία στο μέσο της είναι οπλισμένη ως τοιχίο με απλό δεκαράκι. Επειδή δεν έχω τη δυνατότητα, θα μπορούσε κάποιος από εσάς τους αγαπητούς, που λύνει πεπερασμένα στοιχεία, να το δοκιμάσει σε κάποιο έτοιμο μοντελάκι και να μου πει αν θα αστοχήσει νωρίτερα ο κόμβος και πόσο; Έχω μεγάλη απορία. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.