Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

malevizos

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ.Μηχ/ος Παραγωγής και Δ/σης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

763 profile views

malevizos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, σε ένα νέο λάπτοπ με win10 έκανα εγκατάσταση το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ 1.31.1.9 03/18 και ενώ φαίνεται να δουλεύει και δε χτυπάει σφάλματα, τρέχοντας ένα παλιό ΠΕΑ βλέπω ότι βγάζει τεράστια νούμερα που οφείλονται στο ότι παίρνει φωτισμό ενώ είναι σπίτι και δε θα πρεπε. Έκανα πρόβα και με την προηγούμενη έκδοση 1.31 αλλά το πρόβλημα συνεχίζει. Τρέχω την εγκατάσταση και το πρόγραμμα σαν διαχειριστής. Οι ρυθμίσεις της γλώσσας πιστεύω ότι είναι σωστές. Σε άλλο PC τρέχω το ίδιο ΠΕΑ και τα νούμερα είναι μια χαρά. Το έχει συναντήσει κανείς αυτό το πρόβλημα με το φωτισμό; Ευχαριστώ πολύ.
  2. Καλησπέρα, για το 1. που γράφεις είμαι σίγουρος ότι ισχύει έτσι. Για το κομμάτι του ελ. επαγγέλματος είναι το μπέρδεμα... Αυτό που γράφεις: - Σε σχετικό FAQ του ΕΦΚΑ, αναφέρει ότι αν δεν έχεις εισόδημα από το ελέυθερο επάγγελμα, τότε πληρώνεις μόνο 10 € υπέρ ΟΑΕΔ για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση ο μισθός σου να είναι πάνω από 586 €. μήπως μπορείς να το παραθέσεις με κάποιο λινκ να το διαβάσω προσεκτικά; Για την έναρξη ασχολήθηκε ο λογιστής μου... Χρειάστηκε εκτός από κάποια αίτηση και άδεια έναρξης επαγγέλματος, να δείξω ότι ένα μέρος του σπιτιού μου το χρησιμοποιώ σαν γραφείο. Γενικά νομίζω είναι απλή διαδικασία στην εφορία. Το παράλογο είναι ότι στο ΤΣΜΕΔΕ δε γνωρίζουν, και στο σύστημα του ΕΦΚΑ μου βγάζει τις εντολές για πληρωμή κανονικά..... Είναι λίγο αγχωτική η κατάσταση!
  3. Καλησπέρα σας, είμαι μισθωτός μηχανικός, οπότε στην εταιρεία που δουλεύω μου πληρώνουν κανονικά την ασφάλεια. Παράλληλα έχω κάνει έναρξη, οπότε είμαι και αυτοαπασχολούμενος. Διαβάζω τα παρακάτω: https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/25862 και πιο συγκεκριμένα: - Εάν για την μισθωτή απασχόληση οι μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται σε €510,00 (πλήρης απασχόληση από ασφαλισμένο κάτω των 25 ετών) και προκύπτει ζημία από το ελεύθερο επάγγελμα, ο ασφαλισμένος καταβάλλει μηνιαία εισφορά βάσει του άρθρου 38 του ν.4387/2016 για το ποσό των €510,00. Για το ελεύθερο επάγγελμα καταβάλλει μηνιαία εισφορά βάσει του άρθρου 39 επί του ποσού των €76,08 (€586,08 - €510,00). και ερωτώμαι: για το ελ. επάγγελμα στην περίπτωση ζημίας, ή μικρού θετικού αποτελέσματος π.χ. 100 ευρώ / μήνα, τι θα πληρώσω για την ασφάλισή μου; Το ποσοστό (αν καταλαβαίνω καλά 20%) επί το καθαρό αποτέλεσμα ή μήπως την ελάχιστη εισφορά υπολογιζόμενη βάση του κατώτατου μισθού και για το ελ. επάγγελμα; (δηλ. όπως και σαν μην ήμουν μισθωτός
  4. Σωστό αυτό, αλλά έστω ότι είναι ήδη μαγαζί με διπλή χρήση, τι θα έπρεπε να κάνω;
  5. Επιχείρηση μαζικής εστίασης πρόχειρου γεύματος καθώς και λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών.
  6. Βασικά, στη δική μου περίπτωση είναι ένα μικρό μαγαζί που θα λειτουργήσει ταυτόχρονα σαν μίνι μάρκετ και επιχείρηση πρόχειρου γεύματος (καφέ - τυρόπιτες). Σκέφτομαι να το εντάξω στα καφενεία που είναι και η ''δυσμενέστερη'' χρήση. Δεν ξέρω όμως αν υπάρχει κάποια λεπτομέρεια στη νομοθεσία που αγνοώ και λύνει την απορία μου, γι αυτό και ρωτάω...
  7. Καλησπέρα σας, επιτρέπεται εδώ και αρκετό καιρό να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο εμπορικό κατάστημα και υγειονομικού ενδιαφέροντος. π.χ. καφετέρια με μαγαζί που πουλάει ρούχα. Σε τέτοια περίπτωση στο ΠΕΑ τί χρήση βάζουμε;
  8. Έμαθα ότι έχει αλλάξει γενικά το νομοθετικό πλαίσιο για τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Οι όροι πλέον είναι πολύ πιο ευνοϊκοί. Δε χρειάζεται εγγυητική επιστολή, ούτε ελάχιστος χώρος εγκαταστάσεων, ούτε ελάχιστος αριθμός οχημάτων, ούτε χώρος στάθμευσης αν έχεις λίγα οχήματα. Τί γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος θέλει να ενσωματώσει ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων μέσα σε ένα ξενοδοχείο που ήδη διαθέτει; (ή και άλλη επιχείρηση...) Γνωρίζει κανείς τί προδιαγραφές υπάρχουν, τί δικαιολογητικά χρειάζονται; Εδώ στην Κρήτη δεν καταφέρνω να βρω απαντήσεις από τα γραφεία του ΕΟΤ. Ευχαριστώ πολύ.
  9. Καλησπέρα σας, έχω μια περίπτωση όπου σε μία οριζόντια ιδιοκτησία υπάρχουν 2 παλιά ακίνητα 70 + 60 τ,μ. Όμως αυτή τη στιγμή δηλώνονται σαν 1 ακίνητο 130 τ.μ. Λόγω μεταβίβασης χρειάζεται ΠΕΑ... ΠΕΑ πού όμως; Σε κάθε ακίνητο; Η συμβολαιογράφος ζητάει ένα ΠΕΑ συνολικό εφόσον φαίνεται 1 οριζόντια ιδιοκτησία 130 τ.μ. Πώς γίνεται όμως να βγει ένα ενιαίο πρακτικά; Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.