Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κωσταντής

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.172 profile views

Κωσταντής's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να ενημερώσω, αν τυχόν το αντιμετωπίσει και κάποιος άλλος συνάδελφος, ότι το πρόβλημα λύθηκε με επανεγκατάσταση των Driver της Safenet
  2. Καλησπέρα, (πιστεύω ότι) έχω ολοκληρώσει την διαδικασία λήψης πιστοποιητικού με το Safenet5110cc Ανοίγοντας το πρόγραμμα της Safenet, αλλάξει το default password του token και έχω δει ότι έχει περάσει ένα certificate με το όνομά μου. Δοκίμασα να υπογράψω το κάποιο έγγραφο τόσο με το Acrobat Reader XI όσο και με το JSignPdf αλλάζοντας και τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Εισάγωντας το password που έχω εισάγει στο Safenet βλέπω αυτό το μήνυμα. Μήπως έχω ρυθμίσει κάτι λάθος? Ευχαριστώ πολύ.
  3. Έχετε δίκιο, προσπάθησα απλά να μην κουράζω με πολλές λεπτομέριες. Σε υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα (με τακτοποίηση του συνόλου των αυθαιρεσιών) πρόκειται να γίνει χωροθέτηση δεξαμενών υγραερίου επιφάνειας 1.5 τ.μ. (τακτοποιημένες βάσει το 4495/2017 και με πιστοποιητικό πυρασφάλειας). Οι δεξαμενές αυτές εξυπηρετούν 400 τ.μ. κουζίνας-εστιατορίων. Σύμφωνα με ερώτηση στο τμήμα φορολογικών μου ζητήθηκε 1. μελέτη αρχιτεκτονικών/στατικών και καύσιμου αερίου στο χώρο των δεξαμενών 2. μελέτη καύσιμου αερίου και ενεργητική πυροπροστασίας στα 400 τ.μ. κουζίνας και εστιατορίων. 3.μελέτη τοπογραφικού. Από ότι μου είπαν η άδεια θα περάσει από το τμήμα ελέγχου ΝΟΚ και μηχανολογικών (πυροπροστασία,καύσιμου αερίου). Ελπίζω να βοηθήσα
  4. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Το θέμα μου είναι ότι αρχιτεκτονικά/στατικά πρέπει να επιβαρυνθώ με π.χ. 300€ αμοιβή μελέτης για τα 1.5 τ.μ., ο συμβατικός προυπολογισμός όμως επειδή βγαίνει επί ολόκληρης της επιφάνειας π.χ. 50000€ μου ζητάει αμοιβή 12.000€. Πως μπορω να δηλώσω ότι το ποσοστό π.χ. 100% για δαπάνη αρχιτεκοντικών να αφορά μόνο στο 1.5 τ.μ. και όχι στα υπόλοιπα 400 τ.μ. ?
  5. Καλημέρα, προσπαθώ να δημιουργήσω μια αμοιβή στο σύστημα του ΤΕΕ. πρόκειται για 2 "χώρους" στους οποίους απαιτούνται διαφορετικές μελέτες. 1ος χώρος--> χώρος που απαιτεί αρχιτεκτονική/στατική μελέτη επιφάνειας 1.5 τ.μ. 2ος χώρος-->χώρος που απαιτεί μηχανολογικές μελέτες επιφάνειας 400 τ.μ. ο προυπολογισμός του έργου που δημιουργείται αφορά στα 401.5 τ.μ. όταν λοιπόν εγώ "ζητάω" τα αρχιτεκτονικά να αφορουν δαπάνη 1.5/401.5% το σύστημα μου λέει ότι το ποσοστό αυτό ειναι πολύ μικρό και δε με αφήνει να συνεχίσω . Γνωρίζεται τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ.
  6. Καλημέρα, επειδή δεν έχω ασχοληθεί με το κομμάτι του συμψηφισμού του προστίμου λόγω εργασιών ενίσχυσης θα μπορούσατε να με βοηθήσετε σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται? Ισχύει σύμφωνα με τον οδηγό του προηγούμενο νόμου ότι απαιτείται, "1. Έκδοση οικοδοµικής άδειας στατικής ενίσχυσης (Άδειας δόµησης ή Έγκρισης εργασιών µικρής κλίµακας), όπου κατατίθεται και εγκρίνεται ο προϋπολογισµός δαπανών ενίσχυσης µε εφαρµογή του τιµολογίου της σχετικής απόφασης (6772 /Β9β/2011)." ? Έχει αλλάξει μήπως κάτι με το Ν.4495? Μήπως κάποιο μέλος έχει ολοκληρώση τη συγκεκριμένη διαδικασία? Ευχαριστώ πολύ.
  7. Ευχαριστώ, ίσως είναι παρόμοιο πρόβλημα. Απλα εμένα αφορά δήλωση υπαγωγής οπότε δε νομίζω ότι εμπίπτει το συγκεκριμένο.
  8. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. έχω προσπαθήσει να εισάγω 2 φορές (δημιούργησα 2 ξεχωριστες δηλώσεις) 3 Φ.Κ. το ένα εκ των οποίων ανήκει στη Κατογορία 3 (φούρνος). Μόλις εισαχθέι το Φ.Κ. που αφορά τη Κατ.3. παίρνω αυτό το μήνυμα - Στα φύλλα καταγραφής πρέπει να υπαρχει τιμή στα πεδία "Κατηγορία, Είδος χρήσης, Αλλαγή χρήσης, Υπέρβαση δόμησης, Υπέρβαση ύψους, Υπέρβαση κάλυψης, Παραβίαση πλαγίων αποστάσεων, Παραβίαση Ο.Γ. σε προκήπιο, Παλαιότητα". Έχω ελέγξει όλα τα στοιχεία και ειναι συμπληρωμένα κανονικά.Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο?
  9. Καλησπέρα, να ρωτήσω, μήπως γνωρίζετε αν έχει γίνει κάποια αλλαγή στα γραφεία και στον τρόπο παραλαβής του ΟΚΧΕ από την Τιμ. Βάσσου. Προσπαθώ να επικοινωνίσω από το πρωί μια και βρίσκομαι εκτός Αθήνας αλλά κανένα τηλέφωνο δε λειτουργεί.
  10. Χρησιμοποίησα τη προσθήκη των μεταλλικών περίπου από την κυκλοφορία του πέρυσι τέτοιο καιρό.Αν θέλετε κάποια διευκρίνηση,ίσως μπορώ να βοηθήσω
  11. Σωστά, απλά βρήκα αυτό το συναφές θέμα.Μόλις παρατήρησα ότι πρόκειται για το άρθρο 107 παρ 5α του 4495/17
  12. Καλησπέρα, Στην περίπτωση που εμφανίζεται στο απόσπαμα του διαγράμματος που ακολουθεί έχουν αυθαίρεση επέκταση τμήματος καταστήματος πρατηρίου υγρών καυσίμων καθώς και αυθαίρετη κατασκευή στεγάστρων, δεξαμενών και πλυντηρίου. Το σύνολο των αυθαιρεσιών έχει τακτοποιηθεί σύμφωνα με το Ν4178/2013. Τμήμα του πλυντηρίου που φαίνεται στην κάτω αριστερή γωνία έχει μπει στην πρασιά και εντός της αδιάνοικτης οδού. Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί τη νομιμοποίηση των κατασκευών και συνέχιση εργασιών στο πλυντήριο (σκέπασμα ανοιχτής οροφής). Φαντάζομαι ότι η σωστή διαδικασία είναι α)γκρέμισμα του τμήματος του πλυντηρίου που εισέρχεται σε κοινόχρηστο χώρο β)ενταξη ως τακτοποιημένου του τμήματος που εισέρχεται στη πρασία γ)συνέχιση εργασιών (για το σκέπασμα του πλυντηρίου ((παρ.17 αρθρο 24 Ν4014/2011) δ)νομιμοποιηση λοιπων τμημάτων (άρθρο 22/ΓΟΚ1985) http://imgur.com/a/M6xi8
  13. Καλησπέρα, Στην περίπτωση που εμφανίζεται στο απόσπαμα του διαγράμματος που ακολουθεί έχουν αυθαίρεση επέκταση τμήματος καταστήματος πρατηρίου υγρών καυσίμων καθώς και αυθαίρετη κατασκευή στεγάστρων, δεξαμενών και πλυντηρίου. Το σύνολο των αυθαιρεσιών έχει τακτοποιηθεί σύμφωνα με το Ν4178/2013. Τμήμα του πλυντηρίου που φαίνεται στην κάτω αριστερή γωνία έχει μπει στην πρασιά και εντός της αδιάνοικτης οδού. Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί τη νομιμοποίηση των κατασκευών και συνέχιση εργασιών στο πλυντήριο (σκέπασμα ανοιχτής οροφής). Φαντάζομαι ότι η σωστή διαδικασία είναι α)γκρέμισμα του τμήματος του πλυντηρίου που εισέρχεται σε κοινόχρηστο χώρο β)ενταξη ως τακτοποιημένου του τμήματος που εισέρχεται στη πρασία γ)συνέχιση εργασιών (για το σκέπασμα του πλυντηρίου ((παρ.17 αρθρο 24 Ν4014/2011) δ)νομιμοποιηση λοιπων τμημάτων (άρθρο 22/ΓΟΚ1985) http://imgur.com/a/M6xi8
  14. Καλημέρα, Εγω πάντως από την μεταβατική διάταξη καταλαβαίνω ότι ίσως ο επανυπολογισμός (εφόσον τα υπόλοιπα στοιχεία,τ.μ. παράβασης κλπ. παραμείνουν ίδια) δε θα χρειαστεί μετάβαση στο νέο νόμο και άρα έξτρα χαρτούρα κλπ. Συμφωνείτε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.