Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

El_Grekco

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

El_Grekco's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα και καλό σας μήνα. Ερώτηση : Κτίριο εντός οικισμού προυφισταμένου του 1923 , χωρίς οικοδομική άδεια (προυφ. του 1955) απαιτεί άδεια δόμησης γιά αλλαγή χρήσης από γραφεία σε κατοικία ? Προφανώς θα εκδοθεί μιά ΕΕΜΚ γιά εσωτερικές διαρρυθμίσεις που δεν θίγουν τα φέροντα στοιχεία και υδροχρωματισμούς κλπ. Δεν αλλάζουν όγκος επιφάνεια ύψος κλπ. Οι θέσεις στάθμευσης μειώνονται (θεωρητικά) λόγω χρήσης. Σημειώνω ότι δεν χρειάζονται ύδρευση , αποχέτευση κλπ μελέτες εφόσον χρησιμοποιούνται υφιστάμενα σημεία υδροληψίας και αποχέτευσης (δεν αλλάζουν οι θέσεις W.C. και κουζίνων). Η ΥΔΟΜ κολλάει στη μη ύπαρξη οικοδομικής αδείας και ζητάει άδεια δόμησης. Έχουν δίκιο ?
  2. Μια ερωτηση συνάδελφοι. Εξέδωσα πιστοποιητικα χαλαρής απιθήκευσης και τωρα η σελίδα του ermis δεν μου βγάζει πλέον την επιλογή να εκδώσω σκληρής αποθήκευσης. Τι κάνω ? Διαγραφω τα χαλαρής , ξαναπάω στα ΚΕΠ και κάνω τη διαδικασία πιστοποίησης εξαρχής ή μήπως υπάρχει άλλη λύση? Τους έκανα ερώτημα στο helpdesk τους αλλά απάντηση δεν πήρα Ευχαριστώ!!
  3. Είναι τουλάχιστον φαιδροί. Για να μην πω κάτι πιό βαρύ. Τα πιστ/κα σκληρής αποθήκευσης απαιτούν internet explorer 10,9,8 και όχι 11. Η πλειοψηφία των μηχανικών δουλεύει με Windows 10 τα οποία ΔΕΝ είναι συμβατά με ΙΕ 10 9,8 Έχω φάει τα μούτρα μου χωρίς αποτέλεσμα. Δοκίμασα παλιές εκδόσεις Firefox , δοκίμασα emulation τον IE 10 στον 11, τίποτα. Το κορυφαίο είναι σε ένα how to της aped συμβουλεύει. Αν δεν τα καταφέρετε ..... δοκιμάστε σε άλλο μηχάνημα. Δλδ βρείτε (αγοράστε) laptop με windows 7. Έλεος δηλαδή Άσε μετά τις απαιτούμενες προδιαγραφές της Κτηματολόγιο Α.Ε. γιά τα τοπογραφικά , layers κλπ...... Φυσικά υπάρχει και η επιλογή να τα σκάσεις σε κάποια εταιρία λογισμικου και να κάνεις τη δουλειά σου ευκολότερα. Κάποιος πρέπει να τους κράξει. Το ΤΕΕ ? Οι επιστομονικοί σύλλογοι ? Κάποιος τέλος πάντων!
  4. Κλείνει ένα χρόνο που υπεβλήθει το thread και κάπου στην πορεία ο συνάδελφος RizospastikhPM χάθηκε , όπως χαθήκαμε κι εμείς ανάμεσα σε ασαφείς εγκυκλίους και ακαταλαβίστικα άρθρα. Το συμπέρασμα είναι ότι ΔΕΝ μπορούν (ή ΔΕΝ θέλουν) να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Άνθρωποι άσχετοι με το επάγγελμα νομοθετούν και συντάσσουν έγγραφα υπό τη μορφή χρησμού της Πυθίας , εδώ και πολλά χρόνια τώρα.Είμαστε ο μόνος επιστημονικός κλάδος που ελέγχεται στην παροχή υπηρεσιών και ο μόνος που πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμερος γιά να δουλέψει. Η απόλυτη ξεφτίλα. Η μήπως όχι ?
  5. Είναι λάθος χειρισμοί. Σωματείων και κυβερνήσεων.Ή αν θέλετε θυσία στο βωμό των ψηφαλακίων. Ας βρεθεί κάποιος να μου πεί ποιά η χρησιμότητα των τεχνολόγων κάθε ειδικότητας. Τα ΤΕΙ ή ΑΤΕΙ αν προτιμάτε θα έπρεπε να είχαν ενσωματωθεί στα ΑΕΙ εδώ και πολλά χρόνια. Γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχα ΑΤΕΙ σε άλλους επιστημονικούς κλάδους ? Δικηγόροι , γιατροί κλπ ? Και ρε φιλαράκι Newton άκου ένα παλιό συνδικαλιστή που έχει περάσει απ' όλες τις βαθμίδες μέχρι και κεντρική αντιπροσωπεία. Εδώ τρωγόμαστε μεταξύ μας οι ειδικότητες (των ΑΕΙ εννοώ) για τα επαγγελματικά δικαιώματα και άκρη δεν βρίσκεται , ψάχνεις εσύ να βρείς το (όποιο) δίκιο σου? Βγες στην πιάτσα να δείς την κατάντια μας και θα έρθουν μόνες τους οι απαντήσεις στις (πιθανόν εύλογες) απορίες σου.
  6. Από Ε και κάτω συνάδελφε όπως τα λες με πιθανότερο το Ζ. φιλικά Νίκος
  7. Παροιμιώδης προχειρότητα , ανεπάρκεια γνώσεων , τουλάχιστον ύποπτες προθέσεις. Ανοίγει και πάλι κλειστά θέματα που ταλαιπώρησαν με χρόνιες δικαστικές διαμάχες μηχανικούς και πολίτες (μεσοτοιχίες). Δυστυχώς δεν έχουν διδαχθεί τίποτε απολύτως από τα λάθη του παρελθόντος.
  8. Απίστευτο κι όμως Ελληνικό!!!!!!! Δείτε πώς ερμηνεύει το ΙΚΑ την παράγραφο 22 του άρθρου 24 του Ν.4014 : >22. Για τις αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρή- σης που εξαιρούνται της επιβολής κυρώσεων με βάση τις διατάξεις του παρόντος νόμου δεν οφείλονται ανα- δρομικά ασφαλιστικές εισφορές και οποιοσδήποτε φό- ρος, καθώς και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέ- λη, όπως το τέλος ακίνητης περιουσίας, καθαριότητας, φωτισμού και δυνητικά ανταποδοτικά τέλη. Τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι, τέλη και πρόστιμα δεν αναζητού- νται. Η αλλαγή χρήσης δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υ- πολογισμό του τέλους του άρθρου 24 του ν. 2130/1993, καθώς και των τελών του ν. 25/1975 και του άρθρου 25 του ν. 1828/1989, όπως ισχύουν και δεν επιβάλλονται α- ναδρομικά διαφορές που προκύπτουν ως προς το ύψος των τελών, οι οποίες προέρχονται από την αλλαγή χρή- σης. Αφού ανακατεύουν (κατά την προσφιλή τους μέθοδο) άσχετα άρθρα και μιά ΚΥΑ άσχετη κι αυτή , ερμηνεύουν κατά το δοκούν το νόμο. Με άλλα λόγια όσοι "τακτοποιούν" δεν οφείλουν εισφορές , αλλά όσοι νομιμοποιούν και δεν έχει περάσει η 10ετία για παραγραφή , ΠΑΝΕ ...ΤΑΜΕΙΟ , Κ-Α-Ν-Ο-Ν-Ι-Κ-Α !!! egkika_e41_401_17_10_2011.pdf
  9. Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα τις πταίει? Η πολεοδομία ? Η αστυνομία ? Και σε κάθε περίπτωση εισαγγελέας δεν υπάρχει να κινήσει αυτόφωρη διαδικασία? Η δεν παρακολουθούν ...ΣΚΑΙ ?
  10. Το οικονομικό είναι το πρόβλημά σας συνάδελφοι?Και όχι ότι ο "συνάδελφος" Σηφουνάκης μας μετατρέπει σε ρουφιάνους ενός ανάξιου να χτυπήσει την αυθαιρεσία και τη διαφθορά κράτους? Εγώ προσωπικά ΔΕΝ θα συμμετέχω στη διαδικασία (και όχι λόγω της αστείας αποζημίωσης). Και να σας πώ και κάτι άλλο?Το ΤΕΕ τσιμουδιά γιά την ξεφτίλα.Αλλά αν είχε @@@@ ο Σπίρτζης (και ΟΛΟΙ συμμετέχουν) , κανείς δε θα δήλωνε , να κρεμάσει το μέτρο να του μείνει στα χέρια του ακατανόμαστου. Μόνο πήγαν και κατέβασαν τα συστήματα οι φαιδροί , τέλος του μήνα να μη μπορεσουμε να μαζέψουμε κανένα φράγκο...... Εμ δεν είναι έτσι οι αγώνες Χρίστο , δεν είναι έτσι................ Κι επειδή θα φάω και κανένα ban αν συνεχίσω , σταματάω εδώ.
  11. Η άποψή μου είναι ότι ΟΧΙ και μάλιστα πρέπει να βάλεις και μιά παράβαση γιά το μη μπαζωμένο τμήμα. Πρόσεξε όμως! Εάν η άδεια του ισογείου ήταν γιά ενοικιαζόμενα δωμάτια ΔΕΝ τικάρεις την αλλαγή χρήσης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.