Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kallitexnis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

4 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. ιβ. Υπέρβαση νόμιμου ύψους καμινάδας έως 1.5μ Έχω πλέον την υποχρέωση να διαστασιολογώ την καμινάδα στα αρχιτεκτονικά; ή να την ελέγχω για να εκδώσω βεβαίωση ή πόρισμα σαν ελεγκτής;;; ... ιη. πρόχειρες, προσωρινές, κινητές κατασκευές με πανί ή νάυλον ... Ενοχλείται το φυσικό περιβάλλον από μια τέτοια κατασκευή! σαν πολύ ευαίσθητοι δεν έχουν γίνει εκεί στο υπουργείο; αστεία μου φαίνονται τα παραπάνω! για γέλια και για κλάμματα... δυστυχώς από το ένα άκρο της αδιαφορίας μας πετούν στο άλλο του απόλυτου ελέγχου
  2. "Γιατί είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως για να σχεδιάσουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, θα πρέπει να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του δομημένου χώρου." Ο δομημένος χώρος είναι το υπόγειο και τα υπνοδωμάτια του καθενός μας;;;;;;;; Η αναπτυξιακή πορεία της χώρας θα σχεδιαστεί με βάση τη κουζίνα μου, αν έχει πάσο ή όχι; Πονάει το μυαλό μου με αυτά που ακούω και βλέπω... Κάποιος μας κάνει πλάκα από τους κυβερνώντες εδώ και καιρό. Η καταγραφή-βιντεοσκόπηση της ιδιωτικής ζωής δεν έχει σχέση με τίποτα από την αναπτυξη και τον σχεδιασμό της χώρας...άντε μπράβο με τις αηδίες!
  3. 1) από Ν.Π.Δ.Δ. σε Α.Ε!!! εμένα γιατί δεν μου αρέσει αυτό καθόλου, είναι αναγκαία για κάποιο λόγο αυτή η αλλαγή; 2) Μητρώο διαπιστευμένων μηχανικών. Μυρίζει υπόθεση ενεργειακών επιθεωρητών. Θα πληρώνουμε και εκεί το ετήσιο χαράτσι μας για να είμαστε "διαπιστευμένοι" στο "ειδικό μητρώο";;;
  4. "...με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σημαντικά αλλοιωμένη η ενεργειακή κατανάλωση των επιθεωρούμενων κτιρίων..." Είναι ευχάριστο τουλάχιστον το γεγονός ότι αναγνωρίζουν πως από τις πολλές παραδοχές και τις πολλές απλοποιήσεις που γίνονται αναγκαστικά από τον μελετητή είναι λογικό κάπου να έχει χαθεί η μπάλα και ίσως να γίνουν και λάθη. Ξεχωρίζουν λοιπόν τις εξαιρετικές, "κραυγαλέες" θα λέγαμε περιπτώσεις που υποθέτω πως σε αυτούς τους 11 θα ήταν επαναλαμβανόμενες από το απλό λάθος ή παράλειψη. Πάντως καλώς για μένα είναι χαμηλά τα πρόστιμα. Για να γίνουν μεγαλύτερα πρώτα πρέπει να φάνε πρόστιμο αυτοί που συνέτεξαν αυτούς τους δαιδαλώδεις και δυσνόητους ενεργειακούς νόμους που για μένα έχουν χάσει την ουσία της εξοικονόμισης ενέργειας εν τη γεννέση τους. Πιο πολύ ενέργεια χάνεται στα γραφεία των μελετητών και στα πήγαινε έλα για αυτοψίες, μελέτες, καταθέσεις αμοιβών, εργατοώρες γραφείου, εκτυπώσεις κλπ, παρά εξοικονομούνται αν τελικά κατατάξεις με την υποτιθέμενη ακρίβεια του νόμου οποιοδήποτε κτίριο.
  5. το παράβολο των 300ευρώ κοστίζει πολύ περισσότερο από τους ίδιους τους στάβλους!!! Είναι απαράδεκτο να μπαίνει πρόστιμο μεγαλύτερο από την αξία της ίδιας της κατασκευής-παράβασης που σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα είναι τόσο παλαιά που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως νόμιμη με τις ισχύουσες διατάξεις (προ του '55).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.