Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

mpetrakis

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mpetrakis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα Συνάδελφοι Μήπως γνωρίζει κανέις, τι ισχύει με τον Καινούργιο Κανονισμό Πυροπροστασίας σε Υφιστάμενα Ξενοδοχεία? Ακολουθούμε την βαθμολογία όπως στις παλιές μελέτες?
  2. Καλησπέρα Συνάδελφοι Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια λίστα, πλην της λίστας της 6 Πυροσβεστικής Διάταξης, που να αναφέρει τα ποσά θερμότητας που εκλύονται κατά την καύση ενός κιλού (σε Mjoule)? Ενδιαφέρομαι κυρίως για τρόφιμα.
  3. Καλησπέρα Συνάδελφοι Επειδή πρώτη φορά μου τυγχάνει και μένα μελέτη Η/Μ ενός Ποτοποιείου, ήθελα να ρωτήσω τα λύματα απο το πλύσιμο των δεξαμενών, τον καθαρισμό των μηχανημάτων, οδηγούνται σε ξεχωριστή Σηπτική Δεξαμενή και Απορροφητικό Βοθρό, απο τα αστικά λύματα: Σας ευχαριστώ πολύ
  4. Συνάδελφε θίγεις ένα τεράστιο θέμα που έχει να κάνει, όχι απλά με την αόριστη έννοια “καλή λειτουργία”, αλλά με την ουσιαστική “πυροσβεστική ετοιμότητα των μονίμων πυροσβεστικών συστημάτων σε βάθος χρόνου”. ‘Οσο αφορά στην αυτόματη διακοπή της απαγωγής καυσαερίων και της παροχής του καυσίμου, δεν καθορίζονται από πρότυπα, αλλά από ανάγκη διάσπασης του τριγώνου της φωτιάς (καύσιμη ύλη+οξυγόνο+θερμότητα). Για τον λόγο αυτόν, η διαδικασία ακολουθείται από τους κατασκευαστές. Επίσης, η λειτουργία της απαγωγής καυσαερίων συνεπάγεται την απώλεια κατασβεστικού μέσου και ενδεχόμενα την ανεξέλεκτη μεταφορά της φωτιάς. Εκείνο όμως στο οποίο θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα, είναι ότι σωστά αναφέρεις, για “την αποκλειστική ευθύνη του Κατασκευαστή, εφ' όσον εφαρμοσθούν κατά γράμμα οι προδιαγραφές και υποδείξεις του”. Κατ' αρχήν, θα ήθελα επώνυμα να παρουσιάσω την τριετή δραστηριότητα μου στην διάθεση, εγκατάσταση και συντήρηση συστημάτων πυρόσβεσης μαγειρείων στο νησί της Κρήτης. Ονομάζομαι Μανώλης Πετράκης και συνεργάζομαι με την εταιρεία H.A.E.S από το έτος 2010, φυσικά μετά από προηγούμενες συνεργασίες με ;αλλες σχετικές εταιρείες στον χώρο, γνωστές επώνυμες. Οφείλω να επισημάνω ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μοναδική στην Ελλάδα που εξ αρχής αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για κάθε σύστημα που εγκαθιστώ. Επειδή, ώς γνωστό, η Πυροσβεστική παρόλο που πραγματοποιεί ελέγχους τον τελευταίο καιρό, δεν ενδιαφέρεται για το τελικό αποτέλεσμα (πυροσβεστική ετοιμότητα), η ανάληψη της ευθύνης από την Η.Α.Ε.S πραγματοποιείται με υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει ολόκληρη την διαδικασία μεταξύ κατασκευαστή-εγκαταστάτη-τελικού χρήστη. Αυτήν την δήλωση προσυπογράφω σαν εγκαταστάτης μηχανικός, στην οποία εξ’ άλλου επισυνάπτεται κατάλογος με τον τυποποιημένο εξοπλισμό του συστήματος που εγκαταστάθηκε στον κάθε συγκεκριμένο Χρήστη. Αυτό που καταλάβα από την διαδικασία που τηρείται και σήμερα προσπαθώ να πείσω τους τελικούς χρήστες να το εφαρμόζουν στα συστήματα που έχω εγκαταστήσει (έστω και εκ των υστέρων), είναι η τήρηση του προσκομιζόμενου με το κάθε πυροσβεστικό σύστημα ημερολογίου μεταβολών. Μόνιμο Πυροσβεστικό Σύστημα στο οποίο δεν τηρείται ημερολόγιο μεταβολών από τον τελικό χρήστη, είναι σαν να μην υπάρχει, αφού δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει σωστά και πολύ περισσότερο να υποστηριχθεί τεχνικά σε βάθος χρόνου.Για του λόγου το αληθές, οποιος επιθυμεί περισσότερες λεπτομέριες για μένα ας ρίξει μια ματιά στο παρακάτω Link ( http://www.firesol.gr/page1212.html )
  5. Καλησπέρα Συνάδελφοι Θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή πρώτη φορά ασχόλουμαι με κατι τέτοιο, έχω ένα ξενοδοχείο 148 κλινών, έχουν λήξει οι περιβαλλοντικοί όροι και θα χρειαστεί να εκδοθούν προφανώς απο την αρχή. Το ξενοδοχείο βρίσκεται εντος πόλης και είναι στην κατηγόρια Β. Θα χρειαστεί να ακολούθησω την διαδικασία ΠΠΔ (πρότυπων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων)? Ευχαριστώ πολύ
  6. Καλημέρα Συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζετε στην περίπτωση που έχουμε ενα επαγγελματικό εργαστήριο, συγκεκριμένα Catering, και διαθέτουμε φιάλες υγραερίου στο σύνολο τους 100 kg. Επειδή η θερμική ισχύς είναι μικρότερη απο 22KW, χρειάζεται να ελεγχθεί απο την πυροσβεστική ή οχι; Το ρωτάω διότι η μία υπηρεσία μου λέει πρέπει να ελέγχθει απο την πυροσβεστική και η πυροσβεστική μου λέει ότι δεν επιτρέπεται να έχει πάνω απο 50 κιλά υγραέριο. Δεν μου φαίνεται πολύ λογικό αυτό. Ευχαριστώ πολύ
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση για μελέτη πυρασφάλειας, επαγγελματικά πληντύρια σε μια ξενοδοχειακή μονάδα. Μήπως μπορεί κανεις να μου πει με σιγουριά, σε ποιά κατηγορία επικινδυνότητας μπορώ να τα εντάξω, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Φ15/οικ. 1589/104/2006 (Φ.Ε.Κ. Β΄90)? Σαν στεγνοκαθαριστήρια ας πούμε ή είναι κατι αλλο? Ευχαριστώ πολύ..
  8. Καλησπέρα σε όλους. Θα μπορούσε κανείς να με βοηθήσει στην εγκατάσταση ενός οινοποιείου με παραγωγικότητα περίππου 30000 μπουκάλια το χρόνο. Που μπορώ να βρώ κάποια στοιχεία για να βρώ και την μηχανολογική και θερμική ισχύ. Για περιβαλλοντική μελέτη αρχικά
  9. Καλησπέρα σε όλους σας, Θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρώ μια τεχνική περιγραφή για το σύστημα ανάκτησης ατμών και για τις βαλβίδες ασφαλείας που τοποθετούνται στα πρατηρία υγρών καυσίμων και ειδικά στις αντλίες. Στην περίπτωση μου έχω ένα πρατήριο ιδιωτικό που χρησιμοποιείται μόνο για ιδιωτικούς ανάγκες.. Σας ευχαριστώ...
  10. Καλησπέρα σε όλους, Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο να διαστασιολογήσω, σε ένα κέντρο διασκεδάσεως 1500 ατόμων, τον λιποσυλλέκτη του και τον στεγανό βόθρο που θα κατασκευάσουμε. Ο προβληματισμός μου είναι ότι μου βγαίνει πολυ μεγάλος ο βόθρος σε όγκο και δεν έχω μια τάξη μεγέθους του λιποσσυλέκτη. Ευχαριστώ πολύ
  11. Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας ήταν κατατοπιστικές, αμα προκύψει κατι άλλο στην πορεία θα ξαναρωτήσω. Ευχαριστώ ξανά
  12. Τις δεξαμενές τις βάζουμε διότι δεν υπάρχει παροχή απο δίκτυο ύδρευσης και θα πάρουμε μια παροχή απο το σπίτι του ιδιοκτήτη επειδή εκείνος δεν θέλει να πληρώσει ΔΕΥΑ για να γίνει η σύνδεση. Οπότε θα βάλουμε δυο δεξαμενές με φλοτέρ και απο εκέι θα παίρνουμε νερό για όλο το δίκτυο. Την παραγγελία δεν την έχουμε κάνει ακομα για το μπόιλερ απλά βρίσκομαι στο σχεδιασμό του δικτύου γενικός και μου δημιουργήθηκε η απορία αυτή. Θα το ψάξω μέσω κατασκευαστή λοιπόν. Επίσης το νερό θα βρίσκεται σε ατμοσφαιρική πίεση. Αν υπάρχει κάτι αλλο που μου διαφεύγει (σαν νέος μηχανικός) ενημέρωσε με σε παρακαλώ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
  13. Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω, σε μια εγκατάσταση κέντρου παραγωγής θερμού νερού τριπλής ενέργειας, πως μπορώ να διαστασιολογίσω το μέγεθος του δοχείου διαστολής και τι κυκλοφορητή θα βάλώ, με δεδομένο οτι η παροχή νερού προέρχεται απο δεξαμενές που θα τοποθετηθούν, οι συλλέκτες βρίσκονται στα 9 μέτρα υψομετρική διαφορά και το μπόιλερ ειναι 1500 λίτρα. Σας ευχαριστώ πολύ
  14. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κανείς να με βοηθήσει στην διαστασιολόγηση ενός λιποσυλλέκτη που θα χρισημοποιηθεί σε κέντρο διασκεδάσεως. Ποιός είναι ο τρόπος υπολογισμού του. Σας ευχαριστώ πολυ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.