Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

EL111

Members
  • Περιεχόμενα

    113
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by EL111

  1. Εχω οριστει πραγματογνωμονας για διανομη βοσκοτοπου,που στους ανηρτημενους δασικους χαρτες εχει χαρακτηριστει ΧΧ....Το ερωτημα ειναι μπορει να γινει διανομη η πρεπει πρωτα να ξεκαθαριστει το ιδιοκτησιακο με το δημοσιο???
  2. Μηπως γνωριζει καποιος καποιο λογισμικο (ανειναι δυνατον free) για διπλοσυχνο (L1.L2)POST-PROCESSING; πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  3. τελικα ειναι υποχρεωτικη η οχι η δηλωση συμβατοτητας με το Εθνικο Κτηματολογιο ως προς θεση σχημα και εμβαδο,προκειμενου για τοπογραφικο συμβολαιου πωλησης ακινητου?
  4. Μια ερωτηση ...αν "'Οπως πάγια έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η κοίτη χειμάρρου, δηλ. ροής όμβριου ύδατος, δεν αποτελεί πράγμα κοινής χρήσης κατά την έννοια του Αρθ-967 του Αστικού Κώδικα, αλλά συνιστά εδαφική έκταση δεκτική ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Την ιδιότητα δε του ενιαίου της ιδιοκτησίας δεν αναιρεί το γεγονός ότι τμήμα αυτής καταλαμβάνει κοίτη διερχόμενου χειμάρρου (ΣΤΕ-3630/87, ΣΤΕ-2963/78 κα). τοτε γιατι ειμαστε υποχρεωμενοι να δηλωνουμε πανω στο τοπογραφικο οτι "ΔΕΝ καταλαμβανει ρεμμα"????
  5. ισως τελικα να μην αλαξει τιποτα...οταν θα κοινοποιειται στο Δημοσιο η αιτηση προδηλου,ο νομικος του Δημοσιου απο ευθυνοφοβια θα προβαλει αντιρηση....
  6. συμφωνα με την εγκυκλιο 2/31-5-2019 ,λεει ξεκαθαρα οτι συμψηφιζονται ποσα που εχουν καταβληθει για τακτοποιηση κλπ με τους νομους ν3775/2009-ν3843/2010-ν4014/2011-ν4178/2013... αρα μπορω να συμψηφισω παραβολο που πληρωθηκε για τακτοποιηση με τον ν 4014/2011 και μεταφερθηκε στον ν4178/2013 ,αλλα ποτε δεν προχωρησε παραπανω?????? (με νεα δηλωση στον ν 4495/2017 λογω μη καλης συννενοησηςτου ιδιοκτητη με τον συναδελφο που ειχε κανει την δηλωση στον 4014/2011) Ά
  7. Για την Βεβαιωση σε αυθαιρετο μετα το 2011,που ομως εχει εκδοθει αδεια νομιμοποιησης,και παει για μεταβιβαση, τι χρονο επιλεγουμε στο φυλλο καταγραφης -παλαιοτητα???νομιζω δεν υπαρχει επιλογη μετα το 2011...(η ιδια απορια και για νεα κατασκευη νομιμη με οικοδ αδεια πχ 2018 που παει για μεταβιβαση...τι χρονο κατασκευης επιλεγουμε οταν παμε να δωσουμε βεβαιωση στο φυλλο καταγραφης -παλαιοτητα???)
  8. η εκδοση οικοδομικης αδειας κατηγοριας 2 με ισχυουσα προεγκριση ,συμφωνα με τις νεες νομοθετικες ρυθμισεις βγαινει αυτοματα(θα επρεπε δηλαδη) ομως μεχρι πριν λιγο καιρο το συστημα του ΤΕΕ δεν ειχε προσαρμοστει γιαυτο εκδιδονταν απο τισ ΥΔΟΜ..μηπως ξερει κανεις αν το συστημα του ΤΕΕ προσαρμοστηκε και πλεον εκδιδοντε αμεσα???
  9. επειδη η παραταση των πολεοδομικων προθεσμιων που προβλεπονταν με το αρθρο 152 του Ν 4759/2020 ΛΗΓΕΙ αυριο,μηπως ξερει κανεις αν δοθηκε η αν θα δοθει νεα παραταση?
  10. και αφου πληρωθει με αυτο τον τροπο το 30% του προστιμου,μπορει να συνδεθει με ΔΕΗ βασει της παρ 3 του αρθρου 105 πριν την αποφαση της επιτροπης? και ενα δευτερο ερωτημα,μπορει τελικα αυθαιρετο που εχει κατασκευασθει πριν την κηρυξη σε παρασοσιακο οικισμο ,να ολοκληρωθει η υπαγωγη χωρις να απαιτειται η εγκριση της επιτοπης?
  11. απο την ΕΥΕΠΕΝ μου απαντησαν οτι δεν υπαρχει ασυμβιβαστο..
  12. αρα υπαρχει ασυμβιβαστο διοτι ο νομος μιλαει και για κατοχη
  13. γνωριζει καποιος αν υπαρχει ασυμβιβαστο νια γινει ΠΕΑ σε ακινητο του οποιου ο ενεργειακος επιθεωρητης ειναι ταυτοχρονα και ενοικιαστης??ο νομος μιλαει για νομη...ο ενοικιαστης εχει δικαιωμα νομης επι του ακινητου οσο καιρο καταβαλει ενοικιο?(θα γινει νεο μισθωτηριο,το νοικιαζω ηδη επι σειρα ετων)
  14. σε διαμερισμα τριτου οροφου ,για το εξοικονομω αυτονομω,μπορω να κανω θερμομονωση μονο στον εναν τοιχο?(επειδη δυο αλλες πλευρες ειναι σε επαφη με ΘΧ ,μενει μονο μια πλευρα που δεν θα γινει θερμομονωση ,πηγαινει ομως απο την Η κατηγορια στην Γ)
  15. αν υπαρχει ΓΠΣ που ωρισμενες παρεκλισεις δεν τις εχει καταργησει,θα εξακολουθουν να ισχυουν μαλλον,συμφωνα με το αρθρο 32 παρ 2.σωστα???
  16. Ενα μεγαλο ζητημα που ΔΕΝ πρεπει να περασει απαρατηρητο ειναι ο ΑΔΙΚΟΣ χαμος των δυο μαθητων που δεν χαθηκαν απο το σεισμο αλλα απο την ανευθυνοτητα της Ελληνικης κοινωνιας....Υπαρχουν αμετρητες ετοιμοροπες κατασκευες(παληα κτιρια ,μαντροτοιχοι,διατηρητεα κλπ κλπ) ανα την Ελληνικη επικρατεια....αρκετα απο αυτα επισκευαζομαι προχειρα και φθηνα ,δεν παυουν να ειναι επικινδυνα ,αλλα δεν φαινεται πια μετα την προχειρη επισκευη τους...αρκετα απο αυτα εχουν ενταχθει η θα ενταχθουν στο εξοικονομω.....Επισης υπαρχουν πολλα διατητηρητεα που ειναι ετοιμοροπα παρατημενα στην τυχη τους εν δυναμει δολοφονοι ...
  17. να ρωτησω αν γνωριζει καποιος,ποτε θεωρειται οτι εχω υπαχθει στο Ν4495/17?Δηλαδη εχω ενα αυθαιρετο κατηγορια 5,που ομως ειναι σε αρχαιολογικο χωρο...αν πληρωθει το παραβολο αυριο και ειμαι σε αρχικη υποβολη (διοτι δεν μπορω να παω σε υπαγωγη πριν παρω την εγκριση της αρχαιολογιας)ειμαι ενταξει,θεωρουμαι οτι εχω ενταχθει και θα μπορω να προχωρησω στα επομενα σταδια εστω και μετα την 30/9?????
  18. Εχω μια προεγκιση που εληξε 5/7/2020...υπαρχει καμια παραταση λογω κορονοιου ? η μονο αυτες που εληγαν μεχρι 30/6 παραταθηκαν?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.