Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

jim haras

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

jim haras's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Για το 2ο σημείο που αναφέρεις, και τώρα στην εταιρία που εργαζομαι είμαι μισθωτός με 14 μισθούς και μου πληρώνουν κάθε μήνα αυτοί το ΤΣΜΕΔΕ και ένα υποχρεωτικό για αυτούς κομμάτι στο ΙΚΑ (περίπου 70 ευρώ). Όπως το βλέπω αυτό θα ήταν το καλυτερο για εμένα να έχω και στην νέα δουλειά. Αυτό θα ήθελα να ξερω ότι μπορώ να το κρατήσω. Και θέλω να έχω και την ιδιότητα του μηχανικού. Θα προτιμούσα αν γίνεται να μην πάω με μπλοκάκι.
  2. Δηλαδή για να καταλάβω (επειδή προφανώς σε τέτοια θέματα είμαι άσχετος) μπορούν να κάνουν έναρξη στο ΤΣΜΕΔΕ ή όχι; Η είναι άσχετο με το θέμα του μισθωτού; Θα είμαι στο ίδιο καθεστώς που είμαι και τώρα θα παίρνω 14 μισθούς και δεν θα χρειαστώ να έχω μπλοκάκι; Θα μου πληρώνουν αυτοί τις εισφορές; Ξέχασα να αναφέρω ότι ανήκουν σε γερμανικό όμιλο και μισθολογικά ανοίκουν εκεί. Αν αυτό αλλάζει κάτι.
  3. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα την βοήθεια σας για την περίπτωση μου που θα αναλύσω παρακάτω σχετικά με τον υπολογισμό των εισφορών μου και γενικά τι με βολεύει να επιλέξω (αν εχω και κάποιες επιλογές...). Λοιπόν, στην τωρινή δουλειά είμαι μισθωτός και μου πληρώνουν αυτοί όλες τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, εργοδοτικές και τις δικές μου. Από τα Χ μεικτά που έχω υπογράψει στη σύμβαση μου δίνουν τα καθαρά που απομένουν. Τώρα που αλλάζω εταιρία με ενημερώσαν από το λογιστήριο της νέας μου δουλειάς ότι λόγω της φύσης της εταιρίας (ταξιδιιωτικές ασφάλειες) δεν μπρούν να κάνουν έναρξη στο ΤΣΜΕΔΕ. Η προηγούμενη επειδή ήταν εταιρία παροχής υπηρεσιών μπόρεσαν και το έκαναν. Εμένα πλέον ποιές είναι οι επιλογές μου; Μπορώ να είμαι με κάποιο τρόπο μισθωτός η πλέον μόνο με μπλοκάκι στην νέα εταιρία και θα πρέπει να πληρώνω το ΤΣΜΕΔΕ μόνος μου; Τι παίζει με τον φόρο επιτηδεύματος και την φορολογία μου που αλλάζω απο μισθωτός σε ελεύθερος επαγγελματίας με το μπλοκακι; Δώρα προβλέπεται να παίρνω; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.