Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βlack μπεε

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Βlack μπεε

  1. tetris, ευχαριστώ για την απάντηση.. μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα μου παραδόθηκε από τους ιδιοκτήτες κ δηλωση του 4495 για το υπόγειο που έγινε κλειστός χώρος στάθμευσης.
  2. Καλημέρα συνάδελφοι ! Ως πρωτάρης στην διαδικασία έκδοσης Η.Τ. θέλω να ρωτήσω τα εξής: 1) Σε υφιστάμενο κτίριο, μονοκατοικία, προ του 1955 ( έχει γίνει ρύθμιση με 4495/17) , είναι απαραίτητη η μελέτη στατικής επάρκειας ή το δελτίο δομικής τρωτότητας για την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας? 2) Στο φεκ334, άρθρο 2,ΘΘ-ii αναγράφεται: Τύπο στατικού ελέγχου (ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α., Τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου, Μελέτη στατικής επάρκειας), εφόσον προβλέπεται, το αποτέλεσμα αυτού και την κατάσταση τυχόν εργασιών (ολοκληρωμένες, εκκρεμείς). πώς και πότε θα ξέρουμε αν απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας γενικότερα? ευχαριστώ για τον χρόνο σας
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι ! Πρόκειται περί μεταβίβαση γνωστοποίησης ΚΥΕ ( κατάστημα περιποίησης άκρων , μανικιουρ, κτλ) σε άλλο φυσικό πρόσωπο. Η υπάρχουσα γνωστοποίηση εκδόθηκε το 2020 και το μαγαζί δεν θα αλλάξει σε τίποτε την διαρρύθμισή του, συνεπώς οι κατόψεις για την υγειονομική υπηρεσία και την πυροσβεστική παραμένουν ως έχουν. Αυτό που αλλάζει θα είναι φυσικά το νέο ΑΦΜ του καινούργιου ιδιοκτήτη, ο υγειονομικά υπεύθυνος, ίσως οι υπάλληλοι ( διαφορετικά βιβλιάρια). Σύμφωνα με το φεκ 1723/2017, στο άρθρο 5 περί μεταβολής, στην παράγραφο 4 αναγράφεται ότι ο παλαιός φορέας υποχρεούται σε γνωστοποίηση των στοιχείων του νέου φορέα και στη συνέχεια ο νέος φορέας αποδέχεται τη μεταβολή. Στην παράγραφο 10, σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας του καταστήματος, δηλώνει ομοίως μεταβολή που γίνεται αποδεχτή από το νέο φορέα? Έχει προβεί κάποιος συνάδελφος σε κάτι παρόμοιο ? Θα με διευκόλυνε πολύ και μία άλλη άποψη για να συμβουλέψω τον πελάτη μου. Ευχαριστώ !!
  4. πολύ καλησπέρα! η υπάλληλος που χρεώθηκε τον φάκελο μου, εργάζεται για λογαριασμό της υπηρεσίας εφορίας νεωτέρων μνημείων Αττικής και αφού εξετάσει τα αρχεία του φακέλου θα εισηγηθεί με τη γνώμη της και θα προωθήσει τον φάκελο στην 5 μελή επιτροπή του υπουργείου πολιτισμού για να δοθεί από εκεί η τελική απόφαση ( θετική έγκριση επιτροπής που ζητάει το ηλεκτρονικό σύστημα Τ.Ε.Ε. Επίσης όλη η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα και όπως μου εξήγησε μπορεί να υπάρξει και απόφαση το φθινόπωρο.. Της ζήτησα να παραστώ και τα σχετικά και μου είπε ότι έχω το δικαίωμα.. θα ενημερώσω σχετικά
  5. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την απάντηση... Η υπάλληλος δεν ήταν σε θέση να μου εξηγήσει όταν τη ρώτησα για ποιο λόγο ακριβώς είναι αρνητική ως υπηρεσία στις πισίνες.. της εξήγησα ότι η νομοθεσία ( άρθρο 116 κτλ) ακριβώς για το λόγο αυτό έχει θεσπιστεί.. παρατήρησα και εγώ τον υπερβάλλοντα ζήλο της ,αλλά και την αβέβαιη στάση της.. όπως και να έχει θα ενημερώσω σχετικά το νήμα για την τύχη της υπόθεσης..καλή συνέχεια εύχομαι
  6. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους.. Αντιμετωπίζω το θέμα ρύθμισης αυθαίρετης πισίνας σε νόμιμη κατοικία στον Πόρο( διπλό χαρακτηρισμένη περιοχή) και περιμένω την έγκριση της επιτροπής όταν συνεδριάσει. Πριν λίγο μίλησα με την υπάλληλο που έχει χρεωθεί τον φάκελό μου και είναι υπεύθυνη να τον προωθήσει στην επιτροπή και μου είπε ότι γενικότερα η επιτροπή είναι αρνητική στην θετική έγκριση για κολυμβητικές δεξαμενές και όπως γίνεται αντιληπτό, είναι λιγάκι δύσκολη η θέση μου ως μηχανικός απέναντι στον ιδιοκτήτη. Εννοώ ότι η εργασία εκ μέρους μου έχει γίνει κανονικά και υπάρχει και χρηματικό υπόλοιπο που μου οφείλει. Σημειώνω ότι η πισίνα κατασκευάστηκε πριν το 1992 και πριν χαρακτηριστεί ο Πόρος έως παραδοσιακός. Βέβαια ο Πόρος έχει χαρακτηριστεί από τη δεκαετία του 60 έως ιστορικός... Έχει κάποιος συνάδελφος ανάλογη εμπειρία? Μπορώ να κάνω ένσταση επανεξέτασης σε περίπτωση αρνητικής απόφασης ? Ευχαριστώ πολύ !
  7. Συνάδελφε, με όλο το σεβασμό έχω να γράψω τα εξής: 1) Δε νομίζω να το είχαν τελειώσει όλοι..εγώ προσωπικά ήμουν κάπου στα μισά..Γνωρίζω αρκετούς συναδέλφους που ήταν ακόμη πιο πίσω χρονικά και με πολλά τεχνικά θέματα κ προβλήματα. Βέβαια, όλοι μας χάσαμε χρόνο για όλη αυτή τη διαδικασία! Τυπικό ήταν το όλο θέμα διότι δεν υπήρχε καμία απολύτως εκπαίδευση και τα αντικείμενα σπουδών σε συνδυασμό με την παρουσίασή τους ήταν στα όρια της κοροιδίας. 2) Πάνω από όλα ειλικρίνεια! Η αξιοπιστία των περισσότερων ΚΕΚ αμφισβητείται!! Όσο για τα δώρα, χάρισμά τους.. 3) Δεν έχει ουδεμία σχέση το αν θα μας χορηγηθεί η βοήθεια του Μαίου με το αν ''παιδευτήκαμε '' εμείς.. Για τις 10 μέρες που χάσαμε ( και συμφωνώ μαζί σου ) ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση και οι επιλογές που κάνει, όπως με τους πάροχους ΚΕΚ κτλ. Απλά μας κοροιδεύουν..
  8. καλησπέρα! Έτσι φαίνεται.. νομίζω καιρός ήταν.. για την ώρα λαμβάνουμε κανονικά τα 600... Αλλά ούτε λόγος να ενταχθούμε στα 800 ευρώ και εμείς όπως όλοι οι πληγέντες ΚΑΔ!! Και εννοώ για τον μήνα Απρίλιο!
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι.. όσον αφορά την πλατφόρμα e-dimitra, έλαβα πριν λίγο το παρακάτω μήνυμα: "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προς το παρόν υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα με την είσοδο στην πλατφόρμα κατάρτησης λόγω αυξημένου φορτίου. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με την πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου. Παρακαλούμε λίγη υπομονή από όλους. Οπως ενημερωνόμαστε μέχρι το απόγευμα τα προβήματα θα έχουν διορθωθεί. Το πρόβλημα αυτό σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την συμμετοχή και την αμοιβή σας. Λίγο υπομονή λοιπόν και θα διορθωθεί. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση."
  10. Κατάλαβα συνάδελφε......)) Από ότι βλέπω και από άλλους εδώ μέσα, υπάρχουν γενικά θέματα... θα επικοινωνήσω με όποιον υπεύθυνο και όταν έχω νεώτερα για την πλατφόρμα θα ειδοποιήσω.. Καλή συνέχεια σε όλους εύχομαι !!
  11. Καλησπέρα σε όλες και όλους τους συναδέλφους.. Έχω λάβει κωδικούς για την πλατφόρμα edimitra, αλλά όποια ώρα και αν δοκίμασα να μπω σήμερα , δεν τα κατάφερα..Συνέχεια αποτυχία σύνδεσης.. Μήπως κάποιος που είναι κ αυτός στην ίδια πλατφόρμα αντιμετωπίζει παρόμοια θέματα? Από ότι διαπιστώνω όμως, γενικά δεν είναι κ τόσο εύχρηστο το σύστημα..
  12. Καλησπέρα σε όλες και όλους τους συναδέλφους ! Η κυβέρνηση αφού στην αρχή δεσμεύτηκε και διατυμπάνισε ότι ΟΛΟΙ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα λάβουν επίδομα και θα καλυφθούν τα ασφάλιστρά τους , έκανε στροφή 180 μοιρών και αυτή τη στιγμή προσπαθεί να καλύψει το τεράστιο λάθος της και την αδικία , με ένα ακόμη λάθος! Το Τ.Ε.Ε., στο οποίο δίνουμε την συνδρομή μας, ΔΕΝ εκτελεί το κυριότερο χρέος του: την επάξια εκπροσώπησή μας για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας ! Δεν του έχουμε εμπιστοσύνη , όπως φαίνεται και από τα παράπονα πολλών συναδέλφων. Ας κοιτάξουμε όλο το ''δάσος''.. ο κλάδος μας έχει τραυματιστεί εδώ και μια δεκαετία.. έχει έρθει παρακμή στα εσωτερικά μας και πρέπει να το διορθώσουμε αυτό συνάδελφοι. Προτείνω να ''ανοίξουμε'' ένα θέμα που να αφορά προτάσεις κ μέτρα (ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αναθεωρημένα κοστολόγια για κάθε εργασία, βαθμολογία και κρίση σε κινήσεις του ΤΕΕ , ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ για μηχανικούς που δεν έχουν εργασία για καιρό, ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ αναλόγως με τα κέρδη..και πολλά άλλα) διότι παρατηρώ ότι το ΤΕΕ είναι ανίκανο να καταλάβει κ να αντιληφθεί τις πραγματικές ανάγκες και τις οικονομικές δυσκολίες μας ! Προσπάθησα να δω καλοπροαίρετα τις επιστολές του Κου Στασινού προς την κυβέρνηση και αυτό που μετά λύπης διαπιστώνω είναι ότι ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός να την είχε συντάξει, θα ζητούσε περισσότερα !! Προσωπικά, ακόμη και τα 800 ευρώ τα έχω ανάγκη! Φαντάζομαι το ίδιο και για πολλούς από εσάς.. Δεν είμαστε ζητιάνοι..Ζητάμε αυτό που πραγματικά δικαιούμαστε ( από τη στιγμή που συμφωνούμε ότι έχουμε πληγεί) και που οι ίδιοι υποσχέθηκαν με βαρύγδουπες δηλώσεις!! καλή δύναμη σε όλους σας
  13. Καλησπέρα σε όλες και όλους! Στην πόλη του Πόρου ( παραδοσιακός οικισμός και ιστορικός τόπος) , σε κατοικία με άδεια το 1992 υπάρχει αυθαίρετη πισίνα ( στην αυλή της οικίας) που κατασκευάστηκε και αυτή το 1992. 1) Σύμφωνα με την τροποποίηση του αρθρου 116 , δηλώνω την πισίνα στο σύστημα ΤΕΕ ( σε αρχική υποβολή) και κλικάρω εντος παραδοσιακού οικισμού ΜΕ διαδ. επιτροπής, οπότε και καταθέτω τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία νεωτέρων μνημείων, σωστά? 2) Όσον αφορά την χρονολογία κήρυξης του Πόρου ως παραδοσιακό οικισμό και ιστορικό τόπο ( δεν την γνωρίζω) καθώς και την χρονολογία οικοδομικής άδειας, πώς επηρεάζουν την υπόθεση? Εννοώ από την στιγμή που έδωσε άδεια η πολεοδομία του Πόρου για την κατασκευή, πρεπει να το ψάξω παραπάνω? 3) Η πισίνα δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης αν δεν κάνω λάθος. 4) Κάποιος που έχει αναλάβει κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να μου γράψει τι άλλο θα πρέπει να προσέξω στη συγκεκριμένη υπόθεση?
  14. Καλησπέρα σε όλες και όλους τους συναδέλφους Χρειάζεται να νομιμοποιήσω πισίνα εμβαδού 21 τ.μ. και όγκου 30 κ.μ κατασκευής του 1990. 1) εφόσον έχει επιφάνεια < 50 τ.μ ενεργοποιώ κανονικά τον μειωτικό συντελεστή σύμφωνα με το παράρτημα? ( Δεν είναι για ΑΜΕΑ) 2) κατηγορία αυθαιρεσίας επιλέγω την 4? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  15. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους ! Όσον αφορά την γνωστοποίηση αναψυκτηρίου έχω κάποιες απορίες .. 1) Εκτός από την Υ.Δ. φεκ 2161/17 και φεκ 1723/17, υπάρχει κ κάποια άλλη συγκεκριμένη διάταξη για αναψυκτήρια που πρέπει να διαβάσω? ισχύει το (ΦΕΚ 526/Β/8-9-83)? 2) Ποιά είναι τα τρόφιμα που επιτρέπεται να πουλήσει ο πελάτης μου ? επιτρέπεται να πουλήσει είδη αρτοποιίας με άδεια αναψυκτηρίου( όχι να παρασκευάσει )? 3) Πρόκειται για κατάστημα με εμβαδον κυριας χρήσης 35 τ.μ.( wc και αποθήκη δεν προσμετρούνται) και με πρασιά 20 τ.μ. Χρειάζεται πρόσβαση για ΑΜΕΑ? Ευχαριστώ πολύ !
  16. Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Γνωρίζει κάποιος την τιμή ζώνης για την οδό Αγαθουπόλεως 13 , Αθήνα ( πλησίων πλατεία Αμερικής) ? 1300 ή 1100 είναι οι τιμές που βρίσκω..
  17. Καλησπερα ! Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν απαιτείται χορήγηση πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας για άδεια λειτουργίας καταστήματος περιποίησης άκρων (μανικιουρ-πεντικιουρ). Ευχαριστώ πολύ !
  18. Καλησπέρα σε όλες και όλους τους συναδέλφους.. Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την έκδοση άδειας καταστήματος περιποίησης άκρων (μανικιούρ-πεντικιούρ) 80τ.μ. Έχω ήδη στα χέρια μου την επιτρεπόμενη χρήση γης από την πολεοδομία και έχω καταθέσει τα δικαιολογητικά στον δήμο για χορήγηση βεβαίωσης εγκατάστασης. Το επόμενο βήμα είναι η ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποίησης. 1) Απαιτείται πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας για το κατάστημα? Αν ναι, γνωρίζει κανείς το αντίστοιχο ΦΕΚ για την πυροσβεστική κτλ? 2) Ποια υγειονομική διάταξη πρέπει να λάβω υπ' όψιν μου ? 3) Σχετικά με τον κτιριοδομικό κανονισμό ( διαστάσεις wc, φωτισμός, αερισμός ) , ποιο ΦΕΚ να διαβάσω? 4) Τι άλλο θα πρέπει να προσέξω που τυχόν μου διαφεύγει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας ! Mη θέτεις το ίδιο ερώτημα σε διαφορετικές θέσεις. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  19. Καλησπέρα σε όλους τους συναδελφους! Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 3 Μαίου 2019 ( όπως αναγράφει και ο tpetrogiannis) ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
  20. Καλησπέρα συνάδελφοι.. Μήπως γνωρίζει κάποιος την ελάχιστη τιμή ζώνης για την περιοχή Κάστρο Χελμουτσίου Κυλλήνης στον νομό Ηλείας? Η κατοικία είναι χτισμένη σε συνοικία εκτός σχεδίου. Από τον δήμο και την ΔΟΥ Αμαλιάδας δεν έβγαλα άκρη ( μάλλον δεν ακούνε το τηλ που χτυπάει ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  21. Καλησπέρα συνάδελφοι.. Για την έκδοση βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που θα βρω τις απαραίτητες προυποθέσεις( ύψος, φωτισμός,αερισμός) που πρέπει να πληρούνται? Διάβασα κάποια πράγματα στον κτιριοδομικό κανονισμό και τον ΝΟΚ, όπως και στον κανονισμό πυροπροστασίας.. Το κατάστημα θα λειτουργήσει ως ψησταριά- εστιατόριο και είναι 40 τ.μ.. Ίσως κάποιος συνάδελφος να έχει παρόμοια εμπειρία και θα εκτιμούσα να μου δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.